Tallekoodid granaatõunaga

Mõnus talvine roog.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
3,5 tundi
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl oliiviõli

6 tallekooti

1 suur sibul viiludena

4 purustatud küüslauguküünt

2 tl jahvatatud koriandriseemneid

1 tl jahvatatud kaneeli

1 tl jahvatatud vürtspipart

1 sl hakitud värsket rosmariini

1,5 dl jõhvikamoosi või -kastet

250 ml granaatõunamahla

250 ml kanapuljongit

2 sl granaatõunasiirupit (pomegranate molasses)

60 ml ehk 4 sl kuivatatud jõhvikaid

soola ja musta pipart

Rooskapsad:

500 g poolitatud rooskapsaid

25 g võid

soola ja musta pipart

Polenta:

750 ml piima

500 ml vett

25 g võid

soola ja musta pipart

Garneering:

1 sl hakitud pistaatsiapähkleid

2 sl kergelt röstitud mandlilaaste

2 sl hakitud siledalehist peterselli

Valmistamine

Kuumuta ahi 160C (pöördõhuga 140C). 

Kuumuta 1 sl õli ahjupotis tugeval kuumusel, siis pruunista tallekoodid õlis ümberringi (selleks kulub 5-7 minutit, vajadusel tee seda jaokaupa). Tõsta pruunistatud liha taldrikule ootele. 

Kuumuta potis ülejäänud õli. Lisa sibulaviilud, prae segades 5 minutit või kuni sibul pehmeneb.

Lisa küüslauk, koriander, kaneel, vürtspipar ja rosmariin. Kuumuta segades 1 minut, kuni segu on aromaatne. 

Lisa jõhvikamoos, granaatõunamahl, puljong ja granaatõunasiirup. Maitsesta soola-pipraga. Kuumuta keemiseni, siis pane tallekoodid uuesti potti. 

Kata pott kaanega, tõsta 2 tunniks ahju küpsema. 

Siis võta pott välja, sega leeme hulka kuivatatud jõhvikad. Pane veel 30 minutiks ahju. Roog on valmis, kui tallekoodiliha on väga pehme.

Samal ajal keeda rooskapsad soolaga maitsestatud vees peaaegu pehmeks (u 2 minutit). Nõruta hoolega. 

Kuumuta praepannil 25 g võid keskmisel kuumusel. Lisa rooskapsad ja prae aeg-ajalt segades umbes 8-10 minutit või kuni rooskapsad on kuldpruunid ja krõbedad. Maitsesta soola-pipraga.

Polenta jaoks kuumuta piim ja vesi keskmise suurusega potis keemiseni. Siis sõrista juurde maisimanna, sega pidevalt. Alanda kuumus väiksemaks, siis jätka segamist ja hautamist umbes 5 minutit või kuni polenta on paksenenud. Lisa 25 g võid, maitsesta soola-pipraga. 

Sega garneeringu jaoks pistaatsiad, mandlilaastud ja hakitud petersell. 

Serveerimiseks tõsta igale taldrikule polentat, sellele hautatud tallekoot koos kastmega. Kõrvale praetud rooskapsad ja peale puista pistaatsia-mandli-petersellisegu. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR