Pokaalimagustoit õunte ja piparkookidega

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Õunatäidis:

3-4 haput õuna

0,5 tl kaneeli

1 sl pruuni suhkrut

100 ml õunamahla

Lisaks:

400 g vanilliga kohupiimakreemi (nn torukohupiima)

3-4 väiksemat piparkooki sööja kohta

Kaunistuseks:

röstitud pähkleid või mandlilaaste

Valmistamine

Koori ja puhasta õunad seemnetest. Lõika väikesteks kuubikuteks. Pane õunakuubikud potti, lisa õunamahl, suhkur ja kaneel ning hauta vaiksel tulel kuni õunad on pehmed (10-15 min). Lase jahtuda.

Rösti kuival kuumal pannil pähklid.

Pudista iga pokaali põhja 3-4 väiksemat piparkooki. Jaota piparkoogipurule õunakompott ja kohupiimakreem. Kaunista röstitud pähklitega.

Kui soovid pehmemat magustoidu põhja, murra piparkoogid enne pokaali panemist katki ja sega kausis läbi 1-2 sl õunamahla või Amaretto, Cointreau vm meelepärasega.

Vaata veel:

Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR