Mandariinid mascarpone toorjuustuga

Kuna selle magustoidu võib kuni kaks päeva varem valmis teha, siis sobib see kiirel ajal või nädala sees võõrustamiseks.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

250 g tavalist või pruuni roosuhkrut

1 dl + 1.5 dl vett

50 ml Cointreau apelsinilikööri

2 kardemonikupra seemned

12 väikest mandariini

Serveerimiseks:

250 g mascarpone toorjuustu

2-3 sl piima vajadusel

Valmistamine

Pane suhkur ja 1 dl vett paksupõhjalisse potti. Kuumuta tasakesi keemiseni, kuni suhkur on lahustunud. Siis tõsta kuumust ning keeda, kuni siirup karamellistub ja on merevaigukarva. Tõsta pott tulelt ning lisa karamellisiirupile ettevaatlikult 1,5 dl kuuma vett (pritsib!). Kuumuta siirup uuesti keemiseni, siis lase jahtuda.

Kui karamellisiirup on jahtunud, siis lisa Cointreau ja uhmris peenestatud kardemoniseemned. Hoia toatemperatuuril.

Koori mandariinid ja lõika ristipidi neljaks viiluks. Aseta madalasse vormi. Kalla peale siirup, kata vorm toidukilega ning pane vähemalt 24 tunniks ja kuni 48 tunniks külmkappi maitsestuma.

Enne serveerimist sega mascarpone vähese piimaga, et see pehmeneks.

Jaota karamellisiirupised mandariinid magustoiduvormidesse, nirista peale siirup ning tõsta igale portsjonile lusikatäis mascarponet.

Loe veel:

Briti kokandusguru Delia Smithi retsept ilmus ajakirjas BBC Good Food (November 1998, Caramel tangerines and mascarpone). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR