250 g tavalist või pruuni roosuhkrut
1 dl + 1.5 dl vett
50 ml Cointreau apelsinilikööri
12 väikest mandariini
Serveerimiseks:250 g mascarpone toorjuustu
2-3 sl piima vajadusel
Pane suhkur ja 1 dl vett paksupõhjalisse potti. Kuumuta tasakesi keemiseni, kuni suhkur on lahustunud. Siis tõsta kuumust ning keeda, kuni siirup karamellistub ja on merevaigukarva. Tõsta pott tulelt ning lisa karamellisiirupile ettevaatlikult 1,5 dl kuuma vett (pritsib!). Kuumuta siirup uuesti keemiseni, siis lase jahtuda.
Kui karamellisiirup on jahtunud, siis lisa Cointreau ja uhmris peenestatud kardemoniseemned. Hoia toatemperatuuril.
Koori mandariinid ja lõika ristipidi neljaks viiluks. Aseta madalasse vormi. Kalla peale siirup, kata vorm toidukilega ning pane vähemalt 24 tunniks ja kuni 48 tunniks külmkappi maitsestuma.
Enne serveerimist sega mascarpone vähese piimaga, et see pehmeneks.
Jaota karamellisiirupised mandariinid magustoiduvormidesse, nirista peale siirup ning tõsta igale portsjonile lusikatäis mascarponet.
Briti kokandusguru Delia Smithi retsept ilmus ajakirjas BBC Good Food (November 1998, Caramel tangerines and mascarpone). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Mandariinid mascarpone toorjuustuga
Kuna selle magustoidu võib kuni kaks päeva varem valmis teha, siis sobib see kiirel ajal või nädala sees võõrustamiseks.