500 g piparkooke
500 g pohlamoosi
4 dl 35% rõõska koort
440 g maitsestamata kodujuustu
maitse järgi suhkrut
Vahusta rõõsk koor, sega õrnalt sisse kodujuust ja mikserda kõik läbi.
Soovi korral purusta piparkoogid kergelt, aga võid kasutada ka terveid piparkooke.
Võta kõrgemate äärtega klaaskauss. Laota kausi põhja kiht piparkooke, siis kiht moosi ja selle peale vahukoore-kodujuustusegu. Korda kihte nii, et pealmiseks kihiks jääks kodujuustusegu.
Pane kausitort mõneks tunniks või kuni järgmise päevani jahedasse maitsestuma.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Tegin väiksed muudatused: panin 150 ml vahukoort, 100 ml vahukoort asendasin 300 g kohupiimapastaga ning lisasin 1,5 dl suhkrut, ülejäänud jäi nii nagu retseptis kirjas. Täitsa hea jõulune magustoit tuli.
Tegin jõuludeks seda magustoitu aga kasutasin mustsõstramoosi, sest poest oli kogu pohlamoos otsas :). Maitsev oli ikkagi.
Kui piparkoogid on magusad, siis kreemile pole peaaegu üldse suhkrut vaja. Magusa poemoosiga ei soovita teha, pigem hapu toormoosiga! Saab palju särtsakam ja parem!
Olen teinud sarnast magustoitu hapuka õunamoosiga /antonovka/... sai ka väga hea! Soovitan. :)
Väga ilus.
Meie peres see jõululaual juba op 10 aastakest☺ Küll piparkoogi maiuse nime all.
Tegin kõik nagu retseptis, ainult pohlade asemel kasutasin mustikaid ja mustsõstraid. Ja hoidsin üleöö aga üleöö on liiga palju. Piparkoogid olid liiga pehmed, nii, et paarist tunnist oleks piisanud küll. Teinekord siis vähem aega külmikusse.
XXL - eks see oleneb piparkookidest ka. Nende "õhukestega" piisab paarist tunnist, "paksematega" võib kauem hoida. Ma tegin ise ka 1. jõulupühaks ämma juurde kaasa ja meil oli ca 6-7 tundi, sobis hästi - piparkoogid olid väikesed, aga paksud.
Oi, see on minu lemmik! Hea teha ka jaanuaris, kui muidu enam piparkooke ei tahakski ja pohlamoos on ka purgipõhja nukrutsema jäänud. Ja kõik muidu igavad poe-piparkoogid saab ka sinna sisse ära peidetud.
See oli tõeline jõuluaja hitt! Kõik sõid ja küsisid juurde! :-) Mina lisasin kodujuustule enne vahukoore sisse segamist ka veidi kaneeli, andis veel rohkem jõuluhõngu...
Täitsa hää oli ;) Mahe suutäis!
Panin pohla asemel jõhvika toormoosi. Sai megahea hapukas ja mitte üleliia magus. Kõigile töö juures meeldis, küisid retsepti ja pidid jõululauale tegema. Maitsev ja ülilihtne!
Selleks jõuluks sai siis tehtud. Vaid kodujuustu sai ivake enam ja moosiks oli sügavkülmast vaarika-mustasõstra. Maitsev maius! Häid pühi!
Mina tegin "purjus" kirssidega... ja vaniljekastme kreemiga... väga hea tuli...
Proovisime pohlamoosi-kodujuustu-piparkoogikausikooki, superhea oli tulnud!
Minu lemmik, teen seda juba aastaid
Me tegime jõuludeks seda, aga kohupiimaga.
Jõuluhõnguline kausitort
Kausitort (ingl. k. trifle) piparkookide, pohlamoosi ja kodujuustuga sobib hästi perekondlikule jõululauale.