500 g veisehakkliha või kodust hakkliha
1 riivitud väiksem sibul
2,5 cm riivitud ingverijuurt
2 peenelt hakitud küüslauguküünt
2 tl jahvatatud koriandriseemneid
0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 tl Cayenne'i pipart
punt värsket koriandrit või peterselli
Masala kaste:1 sl päevalilleõli
2 peenelt hakitud sibulat
2 sl tikka masala karripastat
6 suurt tomatit või 400 g purustatud tomateid
300 ml köögiviljapuljongit
Serveerimiseks:Nopi mõned koriandrilehed kaunistuseks, haki ülejäänud.
Sega kausis veisehakkliha, sibul, ingver, küüslauk, vürtsid ja hakitud koriander omavahel. Vormi märgade käte abil u 30 lihapallikest ja pane need 30 minutiks külmkappi tahenema.
Kastme jaoks kuumuta õli suurel praepannil. Lisa hakitud sibul ja prae 8 minutit, kuni sibul on pehme ja kuldne.
Lisa tikka masala karripasta ja kuumuta minut aega, siis sega juurde tükeldatud tomatid ja köögiviljapuljong. Lase kastmel 15 minutit podiseda, kuni see veidi pakseneb.
Siis tõsta lihapallid kastme sisse ning lase neid 25-30 minutit podiseda, lihapalle aeg-ajalt kastmes pöörates, kuni need on kenasti küpsed.
Puista peale hakitud petersell ja serveeri näiteks naan-leivaga.
Retsept on mugandatud siit.
Oi, ma ise jäin väga rahule. Hakkliha oli M&M kodune, roheliseks oli aiast erinevad laugud + petersell. Tikka masala karripasta asemel oli mingi eestimaine "India karri pasta", mis sobis ka väga. Hirmus maitsev!!!
Lihapallid karrikastmes
Maitseküllane ja üsna kalorivaene indiapärane roog.