Spinati-seenelasanje

Lihavaba lasanje. Kasutada võib erinevaid kupatamist mittevajavaid seeni, nt šampinjone, Portobello seeni, kuningservikuid või šiitake-seeni.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 keskmise suurusega sibul

3-4 küüslauguküünt

700-800 g erinevaid värskeid seeni - nt

portobello seeni või šiitake seeni või kuningservikuid või šampinjone

400 g beebispinatit

praadimiseks õli

2 tl palsamiäädikat

500 g bešamellkastet (umbes)

6 (värsket) lasanjeplaati

2 dl Panko või 1 dl tavalist riivsaia

peotäis värsket maitserohelist - nt

peterselli või basiilikut või punet

soola ja musta pipart

Bešamellkaste:

25 g võid

3 sl nisujahu

5 dl täispiima

0,25 tl riivitud või jahvatatud muskaatpähklit

peotäis riivitud juustu

soola ja valget pipart

Valmistamine

Valmista esmalt bešamellkaste (juhised leiad siit, riivjuust sega kastmesse lõpus).

Koori ja haki sibul ja küüslauk. Loputa beebispinatilehed hoolega, haki kergelt. Tükelda seened. 

Kuumuta suurel praepannil õli. Lisa sibul ja prae, kuni see muutub kergelt klaasjaks, siis lisa küüslauk ja prae veel paar minutot. 

Lisa spinat ja kuumuta, kuni spinat on närtsinud. Kalla spinatisegu kaussi. 

Nüüd lisa pannile seened ja prae tasasel tulel, kuni seentest eralduv vedelik on aurustunud. Siis lisa veidi õli ja prae veidi tugevamal kuumusel, kuni seened on kergelt kuldsed. 

Lisa palsamiäädikas, kuumuta läbi. Maitsesta soola-pipraga.

Sega praetud seened, sibul ja spinat omavahel. 

Pane 1/3 seenesegust lasanjevormi, laota peale kiht bešamellkastet ja siis 3 lasanjeplaati. Siis pool ülejäänud seenesegust, siis kiht bešamellkastet ja ülejäänud 3 lasanjeplaati. Peale ülejäänud seenesegu ja paks kiht bešamellkastet. 

Haki maitseroheline, sega riivsaiaga. Lisa u 2 sl oliiviõli, maitesta soola-pipraga. Puista segu lasanjele. 

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20-30 minutit, kuni riivsaiasegu on kuldne ja krõbe. 

Kõrvale paku head värsket salatit.

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR