500 g veisehakkliha
250 g seahakkliha
1 peenelt hakitud sibul
1 peenestatud küüslauguküüs
100 g riivsaia
1 muna
5 sl e. 0,75 dl täispiima
soola ja musta pipart
Koorekaste:sorts õli
40 g võid
40 g nisujahu
150 ml köögiviljapuljongit
150 ml veisepuljongit
150 ml vahukoort
2 tl sojakastet
1 tl Dijoni sinepit
Sega veise- ja sealiha, lisa peenelt hakitud sibul, küüslauk, riivsai ja muna. Sega, siis lisa piim, maitsesta soola-pipraga.
Vormi hakklihasegust väikesed lihapallikesed. Aseta valmis vormitud lihapallid taldrikule, kata kinni ja pane 2 tunniks külmkappi tahenema.
Kuumuta praepannil õli keskmisel kuumusel. Kui õli on kuum, siis pruunista lihapallid tasakesi ümberringi.
Pruunistatud lihapalid tõsta ahjuvormi, kata vorm kaanega. Küpseta kaane all 180-kraadises ahjus 30 minutit.
Sulata või, vispelda juurde jahu ja kuumuta 2 minutit. Lisa köögiviljapuljong ja veiselihapuljong, vispelda läbi. Siis lisa rõõsk koor, sojakaste ja sinep. Kuumuta kaste keemiseni, siis lase podiseda, kuni kaste pakseneb.
Serveeri lihapalle ja koorekastet koos pehme kartulipudruga või keedetud varajaste kartulitega.
IKEA lihapallid ja koorekaste
IKEA jagas oma hittroa retsepti 2020. aasta koroonakevadel.