IKEA lihapallid ja koorekaste

IKEA jagas oma hittroa retsepti 2020. aasta koroonakevadel.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Lihapallid:

500 g veisehakkliha

250 g seahakkliha

1 peenelt hakitud sibul

1 peenestatud küüslauguküüs

100 g riivsaia

1 muna

5 sl e. 0,75 dl täispiima

soola ja musta pipart

Koorekaste:

sorts õli

40 g võid

40 g nisujahu

150 ml köögiviljapuljongit

150 ml veisepuljongit

150 ml vahukoort

2 tl sojakastet

1 tl Dijoni sinepit

Valmistamine

Lihapallid

Sega veise- ja sealiha, lisa peenelt hakitud sibul, küüslauk, riivsai ja muna. Sega, siis lisa piim, maitsesta soola-pipraga. 

Vormi hakklihasegust väikesed lihapallikesed. Aseta valmis vormitud lihapallid taldrikule, kata kinni ja pane 2 tunniks külmkappi tahenema. 

Kuumuta praepannil õli keskmisel kuumusel. Kui õli on kuum, siis pruunista lihapallid tasakesi ümberringi. 

Pruunistatud lihapalid tõsta ahjuvormi, kata vorm kaanega. Küpseta kaane all 180-kraadises ahjus 30 minutit.

Rootsi koorekaste

Sulata või, vispelda juurde jahu ja kuumuta 2 minutit. Lisa köögiviljapuljong ja veiselihapuljong, vispelda läbi. Siis lisa rõõsk koor, sojakaste ja sinep. Kuumuta kaste keemiseni, siis lase podiseda, kuni kaste pakseneb. 

Serveerimine

Serveeri lihapalle ja koorekastet koos pehme kartulipudruga või keedetud varajaste kartulitega.

LISA KOMMENTAAR