450 g veisehakkliha või kalkunihakkliha
1,25 dl hakitud sibulat
1,25 dl hakitud punast või oranži paprikat
2 tl hakitud küüslauku
2 tl tavalist soola või ürdisoola
1,5 tl Itaalia maitseainesegu või pitsamaitseainet
1,5 sl Worcesteri kastet
400 g purk purustatud tomateid
400 g purk konservitud või külmutatud maisi või riivitud lillkapsast
400 ml kanapuljongit
400 g tomatikastet või tomatipüreed
5 dl sarvekese makarone
soola ja musta pipart
2,5 dl riivitud Cheddari juustu
hakitud värsket basiilikut soovi korral
Lisa suurde potti veisehakkliha, hakitud sibul ja paprika. Kuumuta segades 4-5 minutit, kuni liha on kergelt pruunistunud.
Sega juurde hakitud küüslauk, Itaalia maitseainesegu, ürdisool ja Worcesteri kaste. Kuumuta 1-2 minutit.
Sega juurde purustatud tomatid, tomatikaste või -püree, magusmais, kanapuljong. Kuumuta keemiseni, siis sega juurde sarvekese makaronid. Kata pott kaanega ning lase tasakesi podiseda 10-12 minutit või kuni makaronid on pehmed. Sega aeg-ajalt, et roog põhja ei hakkaks.
Timmi maitse vajadusel soola ja pipraga parajaks. Puista peale riivjuust ning kata pott uuesti kaanega minutiks ajaks, et juust sulada saaks.
Puista peale värske basiilik ja serveeri!
Mugandatud siit.
Makaroni-hakkliharoog
Paks tummine supp või vedelapoolne hautis Ameerika Ühendriikidest.