Makaroni-hakkliharoog

Paks tummine supp või vedelapoolne hautis Ameerika Ühendriikidest.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

450 g veisehakkliha või kalkunihakkliha

1,25 dl hakitud sibulat

1,25 dl hakitud punast või oranži paprikat

2 tl hakitud küüslauku

2 tl tavalist soola või ürdisoola

1,5 tl Itaalia maitseainesegu või pitsamaitseainet

1,5 sl Worcesteri kastet

400 g purk purustatud tomateid

400 g purk konservitud või külmutatud maisi või riivitud lillkapsast

400 ml kanapuljongit

400 g tomatikastet või tomatipüreed

5 dl sarvekese makarone

soola ja musta pipart

2,5 dl riivitud Cheddari juustu

hakitud värsket basiilikut soovi korral

Valmistamine

Lisa suurde potti veisehakkliha, hakitud sibul ja paprika. Kuumuta segades 4-5 minutit, kuni liha on kergelt pruunistunud. 

Sega juurde hakitud küüslauk, Itaalia maitseainesegu, ürdisool ja Worcesteri kaste. Kuumuta 1-2 minutit.

Sega juurde purustatud tomatid, tomatikaste või -püree, magusmais, kanapuljong. Kuumuta keemiseni, siis sega juurde sarvekese makaronid. Kata pott kaanega ning lase tasakesi podiseda 10-12 minutit või kuni makaronid on pehmed. Sega aeg-ajalt, et roog põhja ei hakkaks. 

Timmi maitse vajadusel soola ja pipraga parajaks. Puista peale riivjuust ning kata pott uuesti kaanega minutiks ajaks, et juust sulada saaks. 

Puista peale värske basiilik ja serveeri!

Mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR