400 g veisehakkliha
1 suur sibul
1 punane tšillikaun
1 sl oliiviõli praadimiseks
1 sl chipotle pulbrit või suitsupaprikat
0,5 sl jahvatatud vürtsköömneid
1 tl jahvatatud kaneeli
2 x 400 g purk konservitud purustatud tomateid
140 g kontsentreeritud tomatipastat
soovi korral 1 veisepuljongikuubik
400 g purk punaseid ube (neeruoad/kidney beans)
1 purk maisi
30 g tumedat šokolaadi
3 sl palsamiäädikat
soola ja musta pipart
Vahele:1 pakk suuri nisutortiljasid
2,5 dl crème fraîche'i (18%)
150 g Cheddari juustu või muud riivjuustu
Serveerimiseks:värsket koriandrit
karbitäis salatilehti
Koori ja haki sibul ning küüslauk. Puhasta tšilli, haki peeneks.
Kuumuta potis õli, lisa sibul, küüslauk ja tšilli ning prae läbi. Siis lisa hakkliha ja vürtsid ning prae segades, kuni hakkliha on pruunistunud. Lisa purustatud tomatid, tomatipasta ja soovi korral ka puljongikuubik. Kuumuta keemiseni, siis lase u 10 minutit podiseda.
Kurna konservoad ja konservmais, lisa potti. Maitsesta šokolaadi, balsamico ning soola-pipraga.
Kuumuta ahi 175 °C.
Tõsta ümmarguse kõrgete servadega ahjuvormi põhja kiht hakklihakastet. Sellele aseta tortilja, siis määri peale kiht creme fraiche'i. Siis jälle hakklihakastet, sellele riivitud juustu. Siis tortilja-creme fraiche-hakklihakaste-riivjuust jne, kuni vorm on täidetud. Pealmiseks kihiks olgu riivitud Cheddar.
Küpseta 175-kraadise ahju keskosas u 25 minutit, kuni juust on sulanud ja roog kenasti kuldne.
Serveeri koriandri ning lehtsalatiga.
Allikas: Femina.dk
Mehhiko lasanje
Põnev mehhiko-itaalia "fusion".