Mehhiko lasanje

Põnev mehhiko-itaalia "fusion".

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g veisehakkliha

1 suur sibul

3 küüslauguküünt

1 punane tšillikaun

1 sl oliiviõli praadimiseks

1 sl chipotle pulbrit või suitsupaprikat

0,5 sl jahvatatud vürtsköömneid

1 tl jahvatatud kaneeli

2 x 400 g purk konservitud purustatud tomateid

140 g kontsentreeritud tomatipastat

soovi korral 1 veisepuljongikuubik

400 g purk punaseid ube (neeruoad/kidney beans)

1 purk maisi

30 g tumedat šokolaadi

3 sl palsamiäädikat

soola ja musta pipart

Vahele:

1 pakk suuri nisutortiljasid

2,5 dl crème fraîche'i (18%)

150 g Cheddari juustu või muud riivjuustu

Serveerimiseks:

värsket koriandrit

karbitäis salatilehti

Valmistamine

Koori ja haki sibul ning küüslauk. Puhasta tšilli, haki peeneks. 

Kuumuta potis õli, lisa sibul, küüslauk ja tšilli ning prae läbi. Siis lisa hakkliha ja vürtsid ning prae segades, kuni hakkliha on pruunistunud. Lisa purustatud tomatid, tomatipasta ja soovi korral ka puljongikuubik. Kuumuta keemiseni, siis lase u 10 minutit podiseda. 

Kurna konservoad ja konservmais, lisa potti. Maitsesta šokolaadi, balsamico ning soola-pipraga.  

Kuumuta ahi 175 °C.

Tõsta ümmarguse kõrgete servadega ahjuvormi põhja kiht hakklihakastet. Sellele aseta tortilja, siis määri peale kiht creme fraiche'i. Siis jälle hakklihakastet, sellele riivitud juustu. Siis tortilja-creme fraiche-hakklihakaste-riivjuust jne, kuni vorm on täidetud. Pealmiseks kihiks olgu riivitud Cheddar.

Küpseta 175-kraadise ahju keskosas u 25 minutit, kuni juust on sulanud ja roog kenasti kuldne. 

Serveeri koriandri ning lehtsalatiga. 

Loe veel:

Allikas: Femina.dk

LISA KOMMENTAAR