Lühikesed ribid Korea moodi

Klassikaline Korea veisehautis, millele iga kokk lisab köögivilju oma äranägemise järgi.

Kogus
kahele kuni kolmele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
1,5 tundi
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg veise lühikesi ribisid

1-2 suurt sibulat

6-8 küüslauguküünt

2 suurt krõmps-mahlakat pirni või 1 pirnõun (nashi)

2 tl riivitud ingverijuurt

3 sl sojakastet

1 sl pruuni suhkrut

0,5 tl jahvatatud musta pipart

2,5 dl vett

1 tl seesamiõli

1 sl röstitud seesamiseemneid

röstitud piinia- või seedermänniseemneid soovi korral

rohelisi herneid soovi korral

Valmistamine

Eemalda ribidelt liigne rasv, siis tee noaga mõned sisselõiked. Loputa, leota 1-2 tundi külmas vees ja siis nõruta hoolega.

Pane ribid potti ja kuumuta keemiseni. Keeda 5 minutit, siis loputa ja nõruta. Pane ribid paksupõhjalisse potti.

Koori sibul, tükelda ja pane köögikombaini. Haki küüslauk, lisa köögikombaini. Koori pirnid, eemalda südamik, tükelda ja pane pirnitükid köögikombaini. Riivi ingver, lisa köögikombaini. Püreesta kõik ühtlaseks pastaks. 

Lisa saadud püree potti, lisa suhkur, sojakaste, must pipar ja vesi. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata pott kaanega ning hauta keskmisel kuumusel 30 minutit.

Sega, alanda kuumust ning lase kaane all veel 20 minutit podiseda.

Eemalda kaas ning tõsta veidi kuumust. Kuumuta pidevalt segades, kuni kaste on läikiv ja liigne vedelik aurustunud. 

Sega juurde seesamiõli ja rohelised herned ning tõsta roog serveerimisnõusse. Puista peale röstitud seesamiseemned ja piiniaseemned.

Serveeri riisi, kimchi ja muude Korea-päraste lisanditega.

Nipid ja soovitused:

  • Rohelised herned annavad roale kena värvi, aga ei ole tegelikult kohustuslikud. 
  • Võid lisada roale ka tükeldatud porgandeid ja daikon-redist, aga neid siis hautamise algusfaasis. 
  • Roale võib lisada värskeid või leotatud šiitake seeni, lisades need potti kas hautamise algusfaasis või keskel.

Mugandatud siit ja siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 11.06.2017 11:11

See kastme alla keetmine võttis oodatust rohkem aega aga said maitsvad !