1-2 suurt sibulat
6-8 küüslauguküünt
2 suurt krõmps-mahlakat pirni või 1 pirnõun (nashi)
2 tl riivitud ingverijuurt
3 sl sojakastet
1 sl pruuni suhkrut
0,5 tl jahvatatud musta pipart
2,5 dl vett
1 tl seesamiõli
1 sl röstitud seesamiseemneid
röstitud piinia- või seedermänniseemneid soovi korral
rohelisi herneid soovi korral
Eemalda ribidelt liigne rasv, siis tee noaga mõned sisselõiked. Loputa, leota 1-2 tundi külmas vees ja siis nõruta hoolega.
Pane ribid potti ja kuumuta keemiseni. Keeda 5 minutit, siis loputa ja nõruta. Pane ribid paksupõhjalisse potti.
Koori sibul, tükelda ja pane köögikombaini. Haki küüslauk, lisa köögikombaini. Koori pirnid, eemalda südamik, tükelda ja pane pirnitükid köögikombaini. Riivi ingver, lisa köögikombaini. Püreesta kõik ühtlaseks pastaks.
Lisa saadud püree potti, lisa suhkur, sojakaste, must pipar ja vesi. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata pott kaanega ning hauta keskmisel kuumusel 30 minutit.
Sega, alanda kuumust ning lase kaane all veel 20 minutit podiseda.
Eemalda kaas ning tõsta veidi kuumust. Kuumuta pidevalt segades, kuni kaste on läikiv ja liigne vedelik aurustunud.
Sega juurde seesamiõli ja rohelised herned ning tõsta roog serveerimisnõusse. Puista peale röstitud seesamiseemned ja piiniaseemned.
Serveeri riisi, kimchi ja muude Korea-päraste lisanditega.
Mugandatud siit ja siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.
Lühikesed ribid Korea moodi
Klassikaline Korea veisehautis, millele iga kokk lisab köögivilju oma äranägemise järgi.