Sealihast 'lõõts'

Akordioniliha, sealihalõõts - ehk täidetud seapraad veidi põnevamal kujul.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg sea välisfileed või kaelakarbonaadi

200 g juustu

200 g värskeid šampinjone

2 küpset tomatit

3-4 küüslauguküünt

Marinaad:

3 sl sojakastet

2 sl õli

1 sl sinepit

1 sl sidrunimahla

Valmistamine

Sega marinaadiained omavahel.

Aseta sea välisfilee lõikelauale ja lõika umbes 1 cm paksusteks "peaaegu viiludeks", ehk siis nii, et välisküljelt jääb liha siiski u 1 cm ulatuses läbi lõikamata.

Pintselda marinaad sealiha peale ja viilude vahele. Kata liha kinni ning pane vähemalt tunniks ajaks jahedasse maitsestuma. 

Lõika tomatid, šampinjonid, küüslauguküüned ja vajadusel ka juust viiludeks. Aseta iga lihaviilu vahele tomatit, juustu, šampinjoni ja küüslauku. Pintselda liha pealt õliga. 

Keera liha tihedasti ja korralikult fooliumisse. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 50 minutit, siis ava foolium pealt ja lase lihal veel 10 minutit jumekamaks küpseda.  

Vaata veel:

Vaata venekeelset algretsepti ja videot siit. Retsepti testis ja pildid tegi Nami-Nami toimetaja Ilse

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 15.02.2017 16:52

Ilus ja maitsev.</br> Mõtlesin et järgmine kord saab mingite muude maitsetega katsetada. Tüümian ja suitsune paprikapulber võiks ju täitsa sobida.</br> Hea leid.

Katrin
postitatud 15.02.2017 17:37

Tegin ükspäev. Küll natuke teisiti, aga tuli hea- uus lahendus tavalisele lihakäntsakatele :)

Sirje
postitatud 15.02.2017 18:46

Ei tea, millega seeni võiks asendada, sest meie pere pole eriti seentest vaimustuses?

Tiina
postitatud 15.02.2017 18:53

Seente asemel võib ju panna suvikõrvitsat, paprikaribasid, ananassirõngaid... Vastavalt fantaasiale ja külmkapisisule :)

Eha
postitatud 15.02.2017 18:59

Hea lihtne retsept ja sobib ka peolauale. Väljanägemine ilus, ytleks lausa pidulik ja maitseb hästi. Proovisin korra seente asemel apelsiniga ja abikaasale meeldis isegi rohkem kui seentega. Peab katsetama!

Ilse
postitatud 15.02.2017 20:57

Sirje, seened võib täitsa vabalt ära jätta.

Eve
postitatud 15.02.2017 21:20

Mina asendasin sibulaga ja väga hea tuli.

Andres Reiss
postitatud 16.02.2017 08:55

Tegin ja väga maitsev ja mahlane praad tuli.

Janek
postitatud 16.02.2017 15:43

Liha tundub nii seakaelakarbonaadi moodi olevat :) , mis tegelt ka õigem liha, on mahlasem :) .

Kaie
postitatud 16.02.2017 16:46

Tegin ka, aga vahele panin paprikat, sibulat, kuivatatud ploomi ja suitsujuustu. Natuke mage jäi, järgmisel korral panen marinaadi ka natuke soola.

Ilse
postitatud 16.02.2017 20:01

Janek, pildil on siiski välisfilee, lihtsalt trimmimata. Ma arvan, et see ongi parim tükk selle retsepti jaoks. Jääb ka mahlane, kui üle ei küpseta ;) </br>Kael on selle täitmise jaoks ehk liiga "vedel". Aga miks ka mitte kaelaga katsetada, kui soovi on.

Eda Neeme
postitatud 17.02.2017 12:07

Tehtud ja väääga hea :)

Kokk
postitatud 18.02.2017 18:03

Kas soola üldse ei pane?

Pille
postitatud 18.02.2017 20:39

Kokk, otsest vajadust ei ole, sest sojakaste on ise juba soolane. Kui komponente välja vahetad, siis võid maitseks soola ka lisada.

Merx
postitatud 05.04.2018 10:18

Ma seened jätsin välja, sest lapsed ei söö, aga muidu jube hea!

Piret
postitatud 02.12.2018 17:09

Lihaks kasutasin kaelakarbonaadi. Marinaad oli algusest peale mu lemmik. Pole enne siga teinud sojaga. Dijoni sinepi ja sidrunimahlaga just hea kompositsioon. Marineerisin 5 tundi, sellest piisas. Küpsetasin liha kõigepealt 1 tund fooliumi sees ja alles siis lisasin täidise. Tulemus oli super hea ja sai külalistelt palju kiita. Ühest küljest nagu tavaline aga teiselt poolt oluliselt põnevam. Minu lihast tuli küllalt palju mahla välja - kogusin selle kokku ja tegin juurde kastme, kuhu lisasin järgi jäänud mõned tomati ja šampinjoni viilud. lõpuks lisasin paar lusikatäit naturaalset toorjuustu.

Jaan
postitatud 08.10.2020 11:01

Foto peal on kaelakarbonaad!