Hasselbacka peedid ehk peedilõõtsad

Hasselbacka kartulite stiilis valmistatud peedid.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

6 väiksemat peeti

veidi oliiviõli

2-3 õhukest krõbedat piparkooki

värsket või kuivatatud tüümiani

soola

küpsemat kitsejuustu

palsamiäädikakreemi

Valmistamine

Koori peedid, auruta või küpseta ahjus, kuni peedid on pehmed (selle võid ka päev-kaks varem valmis teha).

Tambi piparkoogid puruks.

Aseta peedid lõikelauale, vajadusel lõika põhja alt veidi ära, et peet püsti seisaks. Tee nüüd igale peedile terava noaga ülevalt alla sisselõiked 3/4 peedi osas (põhja alt jäävad peedid terveks).

Aseta peedid ahjuplaadile, nirista peale veidi oliiviõli ja puista peale veidi soola, tüümiani ja piparkoogipuru. Küpseta 200*C ahjus, kuniks peetide servad veidi pruunistuvad.

Aseta soojalt serveerimistaldrikutele, murenda peale kitsejuust ja nirista peale palsamiäädikakreemi. Serveeri kohe.

Nipid ja soovitused:

  • Kiirema ja mugavama variandi jaoks kasuta nt Laheotsa keedetud peete vaakumpakendis. 

Loe veel:

Retsepti koostas Nami-Nami toimetaja Martiina Anni, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Martiina
postitatud 03.12.2017 10:25

Maitsev! Piparkoogid ja palsamiäädikas annavad mõnusa magusama meki juurde ning mure kitsejuust on ideaalne kaaslane!

Merx
postitatud 05.04.2018 10:13

Ma tegin ka, aga riivsaia võtsin piparkoogipuru asemel. Väga ilus!