2 sibulat
500 g tükeldatud veiseliha või veisehakkliha
1 lühike chorizo vorstijupp
400 g purk konservitud purustatud tomateid
200 g konservitud paprikaid
4 Chipotle tšillit adobe-kastmes (chipotles en adobo)
0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid
0,5 tl kuivatatud Mehhiko punet e. lõhnavat lippiat või tavalist punet
500 g konservube
- soovitatavalt musti ube
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:hapukoort
rohelist sibulat
keedetud riisi
Haki sibul ja küüslauk peenelt. Lõika chorizo väikesteks tükkideks. Püreesta röstitud paprikad. Haki chipotle tšillid. Haki roheline sibul.
Kuumuta potis veidi õli, lisa sibul ja küüslauk ja hauta tasasel tulel 5 minutit.
Lisa veise(hakk)liha ja chorizo ning prae üsna tugeval tulel aeg-ajalt segades 15 minutit, kuni liha on kenasti pruunistunud.
Lisa tomatid, paprika, vürtsid ja tšillid. Alanda kuumust ning hauta kaane all 1 tund 20 minutit, kuni veiseliha on pehme. Sega aeg-ajalt ja kui roog liiga kuiv tundub, lisa vajaduse järgi vett.
Lisa mustad oad ning hauta veel 15 minutit.
Timmi maitse parajaks, kaunista rohelise sibulaga ning serveeri hapukoore ja riisiga.
Lupe Pintos Deli kuulus Chili Con Carne
Lupe Pintos on Šotimaal Edinburghis 1990ndatel avatud delipood, mis keskendub Mehhiko-pärastele kaupadele. Siin on nende kuulus Chili con Carne retsept.