400 g kuskussi või bulgur-nisu
korralik sorts sidrunimahla või palsamiäädikat
1 tl soola
5 dl kuuma vett
2 sl oliiviõli
3-4 hakitud küüslauguküünt
Röstitud köögivilju:tükeldatud paprikat
viilutatud suvikõrvitsat
viilutatud pommut e. baklažaani
sektoriteks lõigatud punast sibulat
viiludeks lõigatud apteegitilli
Lisaks:värsket basiilikut
hakitud siledalehist peterselli
hakitud münti
Valmista esmalt kuskuss. Selleks kalla kuskuss kuumakindlasse kaussi, sega juurde sidrunimahl, sool ja keev vesi. Sega läbi ja kata kauss taldrikuga, jättes kuskussi viieks kuni kümneks minutiks paisuma. Sega kahvliga õhuliseks.
(Bulgurit kasutades järgi pakendi juhiseid).
Kuumuta pannil õlis tasasel tulel küüslauku umbes 2-3 minutit (ära pruunista!). Sega koos praadimisõliga kuskussi hulka.
Grilli süte kohal või grillpannil või kuumas ahjus tükeldatud köögivilju. Pane kaussi, kalla kuumadele köögiviljadele õli, sidrunimahla või palsamiäädikat ja maitsesta soola-pipraga. Lase 5 minutit maitsestuda, siis lisa kuskussile.
Sega juurde hakitud maitseroheline, sega läbi ja serveeri.
Pildi tegi ILSE.
Tõeliselt hea salat tuli selle retsepti järgi. :) Proovige. Soovitan tungivalt. :D
Väga hea!
Mulle meeldib see salat natuke leigena veel ja koos Kreeka jogurtiga. Tegin bulguriga, aga olen kuskussiga ka teinud. Sisse läheb seda mida on, seekord näiteks basiilikut ja münti ei olnud aga maitses ikka hästi !
Kuskussisalat röstitud köögiviljadega
Selle salati valmistamise juures võib kasutada erinevaid hooajalisi köögivilju. Eriti hästi sobivad pommu e. baklažaan, suvikõrvits, punane sibul, apteegitill, paprika.
Kuskussi asemel võib kasutada ka eelkeedetud nisutangu ehk bulgurit