Lihapallikaste

Serveeri seahakklihapallikesi koos tatra, keedetud kartulite, täisterariisi või täisteramakaronidega.

Kogus
kaheksale kuni kümnele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g seahakkliha

3 muna

2-3 sl täistera-speltajahu

4 sibulat

500 g hapukoort

2 dl piima

soola ja musta pipart

praadimiseks õli

Valmistamine

Sega hakkliha munadega. Lisa nii palju speltajahu, et tekib vormitav hakkmass. Maitsesta soola-pipraga. Vormi hakkmassist lihapallid ja pruunista need pannil õlis. Tõsta kõrvale. 

Koori ja haki sibulad, prae pannil õlis klaasjaks. Lisa pannile lihapallid, hapukoor ja piim ning kuumuta keemiseni. Serveeri. 

Retsept on mugandatud Hele-Mai Alamaa, Evelin Ilvese ja Tuuli Mathiseni raamatust "Söögivahetund. Koolikokkadelt kodukööki" (Ajakirjade Kirjastus, 2014). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR