600 g segahakkliha
1 kg kartuleid
1 sibul
3 muna
3 dl piima
200 g riivitud juustu
soola ja musta pipart
Koori ja haki sibul. Prae hakkliha koos sibulaga pannil läbi, maitsesta soola-pipraga.
Koori kartulid ja lõika õhukesteks viiludeks.
Määri ahjuvorm õliga ning aseta vormi põhja kiht kartuleid, maitsesta soola-pipraga. Laota peale hakkliha ja siis ülejäänud kartulid. Sega lahtiklopitud munad piimaga, vala vormi. Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 45 minutit.
Võta roog ahjust välja, puista üle riivitud juustuga. Küpseta veel kümmekond minutit, kuni juust on sulanud.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Sool ja pipar läheb ainult esimesele kartulite kihile ja hakklihale? Munasegule ei panegi?
Kaija.co, algretseptis ei olnud lisatud, aga praegu peale vaadates ma natuke ikka ise lisaks. Pigem vist pipart, sest hakklihakiht on maitsestatud ja pärast läheb juust peale - see ju ka soolane.
Tegin seda ja soovitan soola julgelt panna mõlemale kartulikihile mõõdukalt. Mul endal jäi liiga mage. Sellest hoolimata läheb kindlasti kordamisele!
Mul nii poh
Maitsestasin mõlemad kartulikihid ja lisasin veidi soola ka muna-piimasegule. Lihtne ja maitsev roog. Mõned jämedamad kartuliviilud jäid selle küpsemisajaga veidi kõvaks, samas kõik õhukesed olid kenasti küpsenud.
Mina keedan kartuliviile veidi vees pehmemaks,soola ka lisan vette.Vahele panen sibulat ka,sobib porru ka
mina teen siis vormi kui on järel keedetud kartuleid (riivin riiviga peeneks) pole siis ohtu et kartulid tooreks jäävad. Peale riputan riivjuustu. Nämma-:)
Olen riivjuustu pannud ka vahekihile, porrut sibula asemel olen ka kasutanud. Muna ei pane.
Just täna tegin ja nii maitsev tuli välja, lihtne ka teha!!!
Samad sõnad :)
Maitseb imehästi! Vahel panen kuuseriisikaid või kukeseeni ka kartulite vahele. Mmmm kui hea!
Soovitus neile kes ei söö liha nagu mina - kasutage lõhe hakkliha, vici oma on parim.
See oli tõesti nami-nami
Mina olen lisanud kolmanda kihina vahele teralist kohupiima,tuleb mahlasem.
Kartulilaastud tegime megaõhukesed, aga ikka jäid enamus krõmpsuga sisse. Isegi kui hoidsin veidi kauem ahjus. Üldse peab kaua peab ahjus olema. Rasvane ka. Igate pidi ei olnud ettevõtmist väärt.
Minul ka :( Panin nüüd fooliumi peale ja tagasi ahju.
Maitsvad!
Väga maitsev!
See toit tuli hirmus hea loodan et teie teisedgi retseptid on sama hed
Meie pere lemmikroog!!!
Ma tegin poolportsu. Olen maitsestanud mõlemad kihid kartuleid, hakkliha ja piima-munasegu. Küpsetasin 45 + 15 min. Kartulid olid ilusti läbiküpsenud ja väga maitsev oli
Meil oli nami-nami nädal :)
Kartuli-hakklihavorm
Kasuta segahakkliha. Serveeri koos toorsalatiga.
Vahendid kokkamiseks ning laua katmiseks leiate kauplusest Apelsin.