Kartuli-hakklihavorm

Kasuta segahakkliha. Serveeri koos toorsalatiga. 

Vahendid kokkamiseks ning laua katmiseks leiate kauplusest Apelsin (Tallinnas Järve ja Rocca al Mare keskuses, Rakveres Vaala keskuses).

Kogus
kaheksale kuni kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g segahakkliha

1 kg kartuleid

1 sibul

3 muna

3 dl piima

200 g riivitud juustu

soola ja musta pipart

õli

Valmistamine

Koori ja haki sibul. Prae hakkliha koos sibulaga pannil läbi, maitsesta soola-pipraga. 

Koori kartulid ja lõika õhukesteks viiludeks.

Määri ahjuvorm õliga ning aseta vormi põhja kiht kartuleid, maitsesta soola-pipraga. Laota peale hakkliha ja siis ülejäänud kartulid. Sega lahtiklopitud munad piimaga,  vala vormi. Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 45 minutit. 

Võta roog ahjust välja, puista üle riivitud juustuga. Küpseta veel kümmekond minutit, kuni juust on sulanud. 

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

kaija.co
postitatud 25.09.2016 12:45

Sool ja pipar läheb ainult esimesele kartulite kihile ja hakklihale? Munasegule ei panegi?

Pille
posted on 25.09.2016 17:40

Kaija.co, algretseptis ei olnud lisatud, aga praegu peale vaadates ma natuke ikka ise lisaks. Pigem vist pipart, sest hakklihakiht on maitsestatud ja pärast läheb juust peale - see ju ka soolane.

Johanna
postitatud 05.11.2016 12:39

Tegin seda ja soovitan soola julgelt panna mõlemale kartulikihile mõõdukalt. Mul endal jäi liiga mage. Sellest hoolimata läheb kindlasti kordamisele!

Kaare
postitatud 09.01.2017 15:01

Maitsestasin mõlemad kartulikihid ja lisasin veidi soola ka muna-piimasegule. Lihtne ja maitsev roog. Mõned jämedamad kartuliviilud jäid selle küpsemisajaga veidi kõvaks, samas kõik õhukesed olid kenasti küpsenud.

jeekim
posted on 11.03.2017 19:49

Mina keedan kartuliviile veidi vees pehmemaks,soola ka lisan vette.Vahele panen sibulat ka,sobib porru ka

krista
posted on 06.01.2019 21:22

mina teen siis vormi kui on järel keedetud kartuleid ( riivin riiviga peeneks ) pole siis ohtu et kartulid tooreks jäävad. Peale riputan riivjuustu.Nämma-:)

tädi
postitatud 12.01.2017 18:34

Olen riivjuustu pannud ka vahekihile, porrut sibula asemel olen ka kasutanud. Muna ei pane.

Annely Musy
postitatud 12.01.2017 22:05

Just täna tegin ja nii maitsev tuli välja, lihtne ka teha!!!

Hexy
posted on 18.11.2017 20:11

Samad sõnad :)

Kati Kõrtsini
postitatud 12.01.2017 22:19

Maitseb imehästi! Vahel panen kuuseriisikaid või kukeseeni ka kartulite vahele. Mmmm kui hea!

Milena Tamre
postitatud 13.01.2017 08:26

Soovitus neile kes ei söö liha nagu mina - kasutage lõhe hakkliha, vici oma on parim.

Anti
postitatud 12.12.2017 18:28

See oli tõesti nami-nami

Sirpuka
postitatud 20.12.2017 17:51

Mina olen lisanud kolmanda kihina vahele teralist kohupiima,tuleb mahlasem.

kylastaja
postitatud 02.07.2018 19:37

Kartulilaastud tegime megaõhukesed, aga ikka jäid enamus krõmpsuga sisse. Isegi kui hoidsin veidi kauem ahjus. Üldse peab kaua peab ahjus olema. Rasvane ka. Igate pidi ei olnud ettevõtmist väärt.

Maalt ja hobusega
postitatud 07.06.2019 11:02

Maitsvad!