Hakkliha-hapukapsasupp

Lihtne ja kodune supp jahedateks sügis- ja talveõhtuteks. 

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 suuremat sibulat

3 küüslauguküünt

3 sl õli

400 g seahakkliha

2 sl kontsentreeritud tomatipastat

1 sl paprikapulbrit

400 g hapukapsast

1.5 l kuuma puljongit

soola ja musta pipart

näpuotsaga köömneid

hakitud maitserohelist - nt

tilli või peterselli

Valmistamine

Koori sibulad, lõika pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Koori ja haki küüslauguküüned. Kuumuta köögiviljapuljong keemiseni. 

Kuumuta suures supipotis õli, lisa hakitud sibul ja prae keskmisel kuumusel klaasjaks. Lisa küüslauk, prae veel minut aega. Nüüd tõsta kuumust, lisa hakkliha, maitsesta soola-pipraga ja prae segades, kuni hakkliha enam roosa ei ole.

Sega juurde tomatipasta ja paprikapulber. Sega korralikult läbi, siis lisa hapukapsas ja kuum puljong. Maitsesta supp soola-pipra ja köömnetega ning lase tasasel tulel podiseda umbes 60 minutit, kuni kapsas on piisavalt pehme. Sega juurde ürdid ja serveeri. 

Kui supp tundub liiga hapukas, maitsesta vähese suhkruga. 

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Akaatsia
postitatud 08.02.2015 23:02

Väga hea supp tuli :) Lapsed sõid taldrikud tühjaks ja küsisid lisa ka. Tavalise kapsasupiga lisaküsimist ette ei ole tulnud :P

Helina V @ FB
postitatud 10.02.2015 08:48

Eile tegin. Ja niiiii hea ja lihtne.

Kristi L @ FB
postitatud 10.02.2015 08:48

Meil sama lugu, lastele väga maitses ja söödi mitu portsu ikka.

Jane M @ FB
postitatud 10.02.2015 08:48

Tõesti hea supp.Minu tütar ei armasta hapukapsast ja sibulast pole mõtet rääkidagi.Aga mainis,et väga hea supp.

reti
postitatud 11.02.2015 12:33

Väga nämm!

Triin28
postitatud 14.02.2015 23:08

Lihtne teha, mehele meeldis väga.

Karin
postitatud 03.03.2015 15:00

Tegn tána juba mitmendat korda seda suppi ning ikka ja jálle imestan kui lihtne ja maitsev see on. Kóómneid ma kúll lisanud ei ole, kuna need kodus puuduvad, kuid muu olen teinud retsepti p6hjal ning just see 30 min keeda laskmine seob maitse úhtlaseks tervikuks. Súúes olen alati sealjuures lisanud ka tórtsu hapukoort.

Anne Ots @ FB
postitatud 31.03.2015 18:39

Selle retsepti järgi saab söönuks 8 eriti näljast. Ulmeline kogus tuli seda suppi. Kolmandal päeval enam väga ei tahtnud :) Muidu oli täitsa hea talvine supp.

Mees
postitatud 11.05.2015 15:25

Kas puljong tehakse kuubikutest?

Pille
postitatud 11.05.2015 15:56

Mees, kui Sul enda keedetud puljongit käepärast on, siis võid kuubikust teha. 1,5 liitri vee kohta tuleks sel juhul võtta 2-3 kuubikut, siis peaks piisama.

Maigi Tomp
postitatud 26.11.2015 14:02

Kõht on punnis heast ja paremast supist, niiiiii ammu polnud suppi söönud :)

Liis
postitatud 29.01.2017 20:19

See retsept on mitmeid ja mitmeid kordi tehtud. Väga maitsev. :) Eelistan ise panna küll veisehakkliha ja köömneid ei pane.

katikoplime
postitatud 06.03.2017 14:07

Mõnus ja väga maitsev supp.