1 suur kapsas
keetmiseks vett ja soola
Täidis:75 g keetmata riisi (u 1 dl)
500 g kodust hakkliha
1-2 hakitud sibulat
1-2 hakitud küüslauguküünt
soola ja musta pipart
soovi korral 2 sl hakitud tilli või muud maitserohelist
Peale:3-4 dl kuuma vett või puljongit
Uurista kapsajuurikas terava noaga ettevaatlikult välja. Pane kapsapea suurde potti soolasesse vette keema. Eralda pealmised lehed sedamööda, kuidas need pehmenema hakkavad - jahuta kiiresti külmas vees, et kapsalehed edasi ei pehmeneks.
Kui lehtede rootsuosa on liiga paks, siis lõike see noaga veidi õhemaks.
Keeda riis poolpehmeks. Prae hakitud sibul kergelt võis läbi.
Sega suures kausis keedetud riis, hakkliha ja ülejäänud täidisekomponendid, maitsesta korralikult.
Pane lusikatäis liha-riisisegu igale kapsalehele ja keera leht pakiks kokku.
Aseta kapsarullid ahjuvormi, kalla vormi ka kuuma (kapsakeedu)vett või puljongit ning poeta peale mõni võitükike. Küpseta 200kraadises ahjus 50-60 minutit. Küpsetamise ajal võiksid 1-2 korda kapsarulle ringi pöörata, et nad ühtlaselt pruunistuksid.
Küpsetamise lõpupoole võid potti lisada pisut puljongit või rõõska koort või katta vormi fooliumiga, et rullid pealt liialt ei pruunistuks.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Need on maailma parimad kapsarullid!
Nii head kapsarullid! Lisasin täidisesse ka pisut riivitud Forte juustu ning enne ahju minekut pruunistasin pannil.
Kasutan seahakkliha, aga ma pruunistan rullid pannil võis ja siis laon potti hauduma.
Mina teen vanaema retsepti järgi kogu aeg....koostisained kõik samad...ja kõik muu protseduur ka aga ahju asemel panel rullid potti kus eelnevalt juba kapsakeedu vedelik ja maitseained siis hapukoort ja nii kiht kihiti siis kaane alla hauduma ja oi kui nämmad..nii tegi ka mu ema
Toetan täielikult vanaema retsepti. Teen ise ka samamoodi, rullid on mahlased ja imehead!
Lihtne ja maitsev
Kas hakkliha peab ära praadima
Ei pea, Kätu. Kapsarullid hauduvad piisavalt kaua, et see hakkliha seal ära küpseks!
Väga maitsev ja kerge toit sai! Kasutasin kanahakkliha, ilmselt pisut vähem riisi, lisasin palju peterselli-tilli ja hautasin kanapuljongis.
Väga maitsev, panen rullite peale veel siirupid enne ahju panemist. Söön pohlamoosiga.
millist siirupit lisada, kas mingit magusat, siis pole ju enam kapsarull
Kindlasti tasub teha! Tegin koorekastmesse, imehead!
Just mõned päevad tagasi kasutasin ka sama retsepti juhtnööriks rullide tegemisel.
Mina teen pisut teisiti. Sibulat ei prae ja lisan ka küüslauku. Kapsarullid praen mõlemalt poolt kergelt pruuniks ja siis potti, vesi maitseainetega peale. Keetmise lõpus hapukoor peale. Kuna ma olen igavene ihnuskoi siis kasutan ära ka pisikesed kapsalehed ja ära lõigatud rootsuosad, Vooderdan ahjupanni kapsalehtedega, täidis. Täidise peale kapsalehed, vesi ja maitseained. Pealmised kapsalehed piserdan õliga üle ja ahju. Veidi enne valmimist lisan ettevaatlikult hapukoore ja segan kahvliga vedelikku.
No küll on maitsvad :) Mina sain 12 kapsarulli, täidist panen pigem 1,5-2 sl rulli kohta. Serveerimisel segan hapukoort taldrikus kuuma leeme sisse!
Hmm kapsast jäi ikka palju üle kahjuks (umbes pool). Aga lükkan nüüd rullid ahju ja vaatan mis saab. Tore retsept!
Minu kapsarullid :)
Klassikalised kapsarullid
Klassikaline kodukokkade hittroog.
Vahendid toidu valmistamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.