300 g nisujahu
1 tl soola
6 sl vett
150 g võid VÕI
500 g valmis muretainast
Täidis:1 kg valget peakapsast
3 sl võid
0.5 tl soola
3 muna
2 dl vahukoort või kohvikoort
4 sl riivitud juustu
Valmista tainas. Selleks haki ained omavahel ja sõtku kiirelt ühtlaseks. Rulli tainas õhukeseks ja vooderda sellega pirukavorm. Küpseta pirukapõhja 175kraadises ahjus 10-15 minutit.
Valmista täidis. Haki kapsas ja hauta aeglaselt võis pehmeks. Jahuta.
Klopi munad, koor ja sool segamini ning segada jahtunud kapsa hulka. Vala täidis poolküpsetatud pirukapõhjale, puista peale riivitud juust.
Küpsetada 200kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni pirukas on pealt kuldne.
Väga maitsev pirukas tuli! Puhtalt harjumusest lisasin kapsale veidi muskaati ja pipart. Kindlasti küpsetan selle retsepti järgi veel ja soovitan teistelegi.
Kuna kapsa-hakklihahautisest jäi pisut järele, siis tegin täna hommikul Pille kapsapirukat. Päris originaalretseptist siis kõrvalekalle hakkliha näol, aga see andis mõnusa meki juurde. Väga kasulik pirukas, sain eelmise päeva jäägid ära kasutada :P
Mulle oleks meeldinud peekoni tükikestega variant vist rohkem
küpsetasingi eesmärgiga lõigata pisikesteks tükkideks suupistelauale. Mulle meeldis väga.
Mõnus lihtne tegemine ja tulemus väga hea. Sai poole kogusega väikesele ahjuplaadile tehtud ning tulemus oli mõnusalt õhukese põhjaga. Järgmisel korral teeks täidist rohkem peale :)
Nagu ma sissejuhatuses ütlen, siis on see üks minu lemmikumaid kapsapirukaid. Ma lõikan selle alati just sellisteks väikesteks ruutudeks, väga mõnus suupistepirukas!
Kas sobiks ka porganditäidisega,millega peab sel juhul arvestama
Minul kohe Peab nii kapsa- kui porgandipiruks täidises natukene võis klaasjaks kuumutatud sibulatükikesi olema! Väga hää pirukas tõesti, aitäh nii käepärase retsepti eest!
Tõepoolest mõnus pirukas.
Väga hea pirukas tuli. Teen ka edaspidi.
:) :) :)
Lihtsalt suurepärane!
Kui suur on retseptis mainitud pirukavorm? :)
500 g muretainast on piisav, et rullida "tavalise keskmise suurusega ahjuplaadi" jaoks. Ei hakka sentimeetrites mõõtma, sest ahjuplaadid on väga erineva suurusega. Mina ise kasutan vist 30x40 cm vormi või 25x35 vormi tavaliselt.
Tere. Kas munad koor ja sool tuleb vahustada täitsa vahule?
Ei tule, Kristiina, lihtsalt omavahel korralikult läbi kloppida.
Tere kas plaadile läheb ka küpsetuspaber alla?
Hea nimekaim, mina tavaliselt panen, aga võib ka lihtsalt panni kergelt võiga määrida.
Muidu väga hea pirukas, aga retseptis olev muretaigna valmistamise juhises tundub muna puudu olevat.
Muna asemel ju vesi, mis taigna kokku seob
Seda tainast ei vahetaks mingil juhul valmis taignaga, nii hea tuli.
Lihtne ja hõrk kapsapirukas
Absoluutselt kõige lihtsam ja maitsvam kapsapirukas minu retseptivaramus. Antud kogusest saab suure ahjuplaaditäie pirukat. Ja kui pirukas on kenasti läbi küpsenud, siis saab selle väikesteks ruutudeks lõigata, mis suupistelauale sobivad.