Lihtne ja hõrk kapsapirukas

Absoluutselt kõige lihtsam ja maitsvam kapsapirukas minu retseptivaramus. Antud kogusest saab suure ahjuplaaditäie pirukat. Ja kui pirukas on kenasti läbi küpsenud, siis saab selle väikesteks ruutudeks lõigata, mis suupistelauale sobivad.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

300 g nisujahu

1 tl soola

6 sl vett

150 g võid VÕI

500 g valmis muretainast

Täidis:

1 kg valget peakapsast

3 sl võid

0.5 tl soola

3 muna

2 dl vahukoort või kohvikoort

4 sl riivitud juustu

Valmistamine

Valmista tainas. Selleks haki ained omavahel ja sõtku kiirelt ühtlaseks. Rulli tainas õhukeseks ja vooderda sellega pirukavorm. Küpseta pirukapõhja 175kraadises ahjus 10-15 minutit.

Valmista täidis. Haki kapsas ja hauta aeglaselt võis pehmeks. Jahuta.

Klopi munad, koor ja sool segamini ning segada jahtunud kapsa hulka. Vala täidis poolküpsetatud pirukapõhjale, puista peale riivitud juust. 

Küpsetada 200kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni pirukas on pealt kuldne.

LISA KOMMENTAAR

kaja kass
postitatud 16.07.2009 09:42

Väga maitsev pirukas tuli! Puhtalt harjumusest lisasin kapsale veidi muskaati ja pipart. Kindlasti küpsetan selle retsepti järgi veel ja soovitan teistelegi.

Vandiste
postitatud 20.09.2009 20:59

Kuna kapsa-hakklihahautisest jäi pisut järele, siis tegin täna hommikul Pille kapsapirukat. Päris originaalretseptist siis kõrvalekalle hakkliha näol, aga see andis mõnusa meki juurde. Väga kasulik pirukas, sain eelmise päeva jäägid ära kasutada :P

Hexy
postitatud 12.12.2012 12:21

Mulle oleks meeldinud peekoni tükikestega variant vist rohkem

kardemon
postitatud 06.01.2013 13:42

küpsetasingi eesmärgiga lõigata pisikesteks tükkideks suupistelauale. Mulle meeldis väga.

Elsa
postitatud 17.07.2016 20:49

Mõnus lihtne tegemine ja tulemus väga hea. Sai poole kogusega väikesele ahjuplaadile tehtud ning tulemus oli mõnusalt õhukese põhjaga. Järgmisel korral teeks täidist rohkem peale :)

Pille
postitatud 08.10.2017 21:07

Nagu ma sissejuhatuses ütlen, siis on see üks minu lemmikumaid kapsapirukaid. Ma lõikan selle alati just sellisteks väikesteks ruutudeks, väga mõnus suupistepirukas!

Vilvi
postitatud 07.11.2023 15:18

Kas sobiks ka porganditäidisega,millega peab sel juhul arvestama

Maris
postitatud 11.12.2017 23:02

Minul kohe Peab nii kapsa- kui porgandipiruks täidises natukene võis klaasjaks kuumutatud sibulatükikesi olema! Väga hää pirukas tõesti, aitäh nii käepärase retsepti eest!

kaiv@hot.ee
postitatud 21.09.2019 16:22

Tõepoolest mõnus pirukas.

Helle
postitatud 07.11.2019 16:57

Väga hea pirukas tuli. Teen ka edaspidi.

Kalina Anijärv
postitatud 07.10.2020 15:47

:) :) :)

Leonore
postitatud 11.12.2021 11:16

Lihtsalt suurepärane!

Kristina
postitatud 02.11.2022 16:50

Kui suur on retseptis mainitud pirukavorm? :)

Pille
postitatud 03.11.2022 16:35

500 g muretainast on piisav, et rullida "tavalise keskmise suurusega ahjuplaadi" jaoks. Ei hakka sentimeetrites mõõtma, sest ahjuplaadid on väga erineva suurusega. Mina ise kasutan vist 30x40 cm vormi või 25x35 vormi tavaliselt.

Kristiina
postitatud 07.01.2023 14:49

Tere. Kas munad koor ja sool tuleb vahustada täitsa vahule?

Pille
postitatud 08.01.2023 13:45

Ei tule, Kristiina, lihtsalt omavahel korralikult läbi kloppida.

Pille
postitatud 07.11.2023 11:28

Tere kas plaadile läheb ka küpsetuspaber alla?

Pille
postitatud 07.11.2023 11:45

Hea nimekaim, mina tavaliselt panen, aga võib ka lihtsalt panni kergelt võiga määrida.

Katrina
postitatud 09.05.2024 16:08

Muidu väga hea pirukas, aga retseptis olev muretaigna valmistamise juhises tundub muna puudu olevat.

Kersty
postitatud 29.09.2024 17:10

Muna asemel ju vesi, mis taigna kokku seob

Helku
postitatud 25.09.2024 20:13

Seda tainast ei vahetaks mingil juhul valmis taignaga, nii hea tuli.