2 hakitud sibulat
1 kimp hakitud peterselli
400-500 g hakkliha
2 riivitud porgandit
400 g konservitud purustatud tomateid
2 dl vett
soola ja musta pipart
1 tl punet
Juustukaste:50 g võid
60 g nisujahu (1 dl)
1 l piima
100 g riivitud juustu (2 dl)
soola ja musta pipart
Lisaks:250 g lasanjeplaate
Valmista hakklihakaste: pruunista pannil hakkliha, sibul ja porgand. Lisa petersell, tomatid ja vesi. Maitsesta soola ja pipraga. Hauta kastet kaane all 10-15 minutit, maitsesta punega.
Valmista juustukaste: sulata potis või, lisa jahu ja prae kergelt läbi. Lisa korraga piim ja kuumuta pidevalt segades keemiseni. Keeda 5-6 minutit, pidevalt vispliga segades, kuni kaste on ühtlane ja veidi pakseneb. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta pott tulelt ja sega juurde riivitud juust.
Võta ahjukindel vorm ja tõsta põhjale kiht juustukastet. Laota peale kiht lasanjeplaate, siis hakklihakastet ja peale juustukastet. Korda 2-3 korda, kuni toiduained on otsas.
Pealmine plaatide kiht kata juustukastmega ja puista peale veel riivitud juustu. Küpseta 225-kraadise ahju allosas 30-40 minutit.
Enne serveerimist lase veerand tundi seista - siis on lasanjet parem lõigata.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
minul on see just praegu ahjus NB! Selle retsepti järgi.
hea
Väga hea tuli:D järgmine kord vist jättame vist ikka porgandi välja
Proovin ka kohe ara:)
hea
ma arvan am selle ära proovin. kas porgand ära võib jätta?
ei
Kohe läheb ahju :D
ma ponksi küll sisse ei pane
Väga väga hea tuli välja. Erir meeldis see juustukaste :).
Tuleb vispliga kloppida viis minutit ja kaste nagu valatud :D
Mul jäi peale või sulatamist ja jahu lisamist see täitsa klomppi, lisades piima asi veidi paranes, aga lõpptulemusena oli ikkagi jahutükid väiksed sees.. Mis mul valesti läks, või on see okei kui nii oli? :( Kogu kupatuse panin igaljuhul nüüd ahju, loodan südamest et tuleb väga hea välja :)
Ma segan jahu tavaliselt enne külma piimaga ära, siis ei lähe klompi ;)
ulala
Peale piima lisamist läks mul ka see kompott tükki. Kiirelt mikserile hääled sisse. Suristad seda kemüüset mikseriga otse pliidil ca 2min ja probleem lahendatud :) Hakkliha ja juustu kogused kindlasti suuremaks !!
Jahu tuleb läbi sõela või sisse sõeluda ja hoogsalt segada. Ema õpetusest on meeles, et üldiselt kuhu jahu on vaja siis alati sõeluda. Piima lisan ka samaaegselt vispeldades. Ei ole seal miskeid tükke.
Väga-väga maitsev!
Nii , täna päevaks oli juba kõik söödud. Väga maitsev oli! Kusjuures mina puljongi kuubikut ei lisanud ning porgandit ja punet samuti mitte. Tavaliste purustatud tomatite asemel panin ma bolognese kastet. Ja valgesse kastmesse panin ma 200gr riivitud juustu.
Üldiselt väga hea lasanje, aga meie jaoks oli purustatud tomateid/tomateid retseptis liialt vähe. Soovitaksime vähemalt poole rohkem tomateid lisada ja siis oleks tulemus oivaline!
Proovisin elu esimest lasanjet selle retsepti järgi teha ning nüüd jäängi ainult selle juurde :)
Väga maitsev tuli! Hea retsept, soovitan :)
kui suurele plaadile tegite? :)
Tõesti väga maitsev! :P
Arvan samamoodi
Kas see on õige, et juustukastmes on 1 L piima? Kuidagi palju tundub...
:) Kui teed vähema piimaga siis peaks kaste väga paks tulema - 1 dl jahu kohta lisasin veel võile silma järgi ka veidi õli, et segu enne piima lisamist liiga paks poleks. Aga segamisel kasutan alati visplit, muidu jääks juustukaste tõesti klompi. Lisaks riivin juustukastmesse alati muskaatpähklit, ilma selleta minu arvates ei saa ;) Hakklihakastme osas kasutan alati fantaasiat - eile lisasin sinna viilutatud suvikõrvitsat ning paprikat. Porgandi teen alati köögiviljakoorija abil mõnusateks õhukesteks seibideks.
Kui suurele vormile see kogus mõeldud on? 200g hakkliha tundub nii vähe :)
Tegin ka, ja väga maitsev tuli. Küll aga muutsin mõningaid asju veidi: Kogused olid paljus suuremad. Liha oli pea pool kilo, juustu läks kokku 2x200gr (üks pakk valgesse kastmesse ja teine peale) samas ei osanud ma panna terve liiter piima valgesse kastmesse. Mingi 600ml max panin ja vaatasin, et mis ma nüüd tegema pean selle supiga? :D Purustatud tomatite asemel sai kasutatud tomatipastat. Maitse järgi oleks võinud ka värsket tomatit juurde panna. Aga ülimalt hää ja maitsev tuli. Tänud retsepti eest!
Vaga hea
Tegime lasanjet:). Tuli väge maitsev kohe väga väga maitsev, viga oli see, et meil oli liiga väike lasjanevorm ning ta hakkas üle paisuma. SOOVITAN TEILE VÄGA SEDA RETSEPTI:)
Meil praegu tegemine käsil :)
Kellel jahu kipub tükki minema, segage vispliga, samuti lisasin võile veidike õli lisaks. Läks just ahju, et oleks lõunasöögiks võtta :)
Proovisin, super hea!
Selleks et retsept toimiks on vaja juustukastmesse lisada poole vähem piima ja 2 korda rohkem juustu. Samuti, et keskmist ahjuvormi täita, on hakkliha ja purustatud tomatite hulka vaja kahekordistada.
Juhan, eks see ole maitse asi. Mina teen täpselt retsepti järgi - ka fotol olev lasanje on antud kogustega tehtud. Tuleb korralik lasanjevormitäis lasanjet, millest jagub julgelt viiele-kuuele. Värske salat veel kõrvale.
Lasanje ahjust väljas. Nämma. Olen enne ka teinud teise retsepti järgi, kus oli lisatud seeni. Hakkliha panin kaks 600g pakki. Tuleb küll rohkem hakkliha piruka moodi aga selle eest jätkub kõigest kahele sööjale kaheks korraks. Piima panin 100ml vähem kui liitri.
panin 1.4 kg hakkliha super
Master, kas kõik muud kogused jäid samaks? Ma olen mõnikord võtnud ca 800 g hakkliha, aga päris poolteist kilo tundub palju :)
Väga soovitan. Jah juustu võiks panna kastmesse veidi rohkem, aga see on puhtalt maitse asi. Arvasin, et kaste ei paksene piisavalt, kuid juustu lisades oli suurepärane. Aitäh!
Viimane kord tegin lasanjet just nami-nami retsepti järgi, ning see tuli nii hea, et mees (kes muidu on suhteliselt väikese isuga) võttis veel teise portsugi - see on ju parim kompliment kokale :) Muide, see juustukaste on nii hea, et seda võiks paljaltki süüa.
Kunagi sõime ühes itaalia kodus lasanjet ja oli väga hea. Küsisin, et mis nippi kasutate. Pereema vastas, et valge kastmega ei tohi kokku hoida. Liiter piima on ilmselt õige.
Retsept on hea ja maitse ka! Isiklikult suur lasanjesõber ei ole, sest see roog meenutab mulle liiga kaua keedetud makarone :)
Hmm, pean nüüd oma sõnu sööma :) Järgmisel päeval soojendatuna meeldis mulle see lasanje küll väga.
Hah :D :D
Minu meelest ka järgmisel päeval PARIM ????
Sai väga hea selle retseptiga ja mõnus mahlane maitse on
Tore lugeda, Evi!
Tõesti väga maitsev tuli! Väga hea retsept! :)
Pille, mis mõõdus ahjuvorm peaks olema, et see liiter piimaga kastet ja 500gr hakkliha mõnusalt ära mahuks ja üle ääre ei hakkaks ajama? :)
Ongi lisavedelikku puudu kui aus olla, teistes retseptides olen näinud lisavedelikku. Ainult 1prk purustatud tomatiga jääb liiga kuivkuiv.
oi, vabandust, nüüd nägin ka lisavedeliku ära :D
just tegin selle retsepti järgi, väikevenna kiitis ja puha, tänud retsepti eest....
Minu Lasagne
Retsept on aus ja tulemus hea, aga juustukastmel on üks tugev puudujääk - muskaatpähkel on puudu. Bešamellkaste armastab muskaati!
Tegin lasanjet esimesr korda selle retsepti järgi. Kahjuks ei õnnestunud mul kohe juustukaste. Kui piima ära lisasin ja segasin, siis oli kaste sama vedel nagu piim. Lisasin jahu juurde
Juustukastet pidevalt sagada tuleb ühtlane kaste ja paistab, et varsti saab süüa.
Selle järgi tuleb super hea, korduvalt teinud.
Väga maitsev toit tuli.
Mitmele inimesele see kogus on?
Kuuele jagub vabalt, Laura.
Aitäh, Nami-Nami! Sinu abil õnnestusin tegema oma naisele tema lemmik rooga. (Seda ta ka ise ei oska teha)</br> See juustukaste on väga maitsev ja sobib lasanjesse. Mmmm kui maitsev.
Proovin ka esimest korda kindlasti saab hea
ka esimest korda, veel ahjus....
Väga hea lasanje!
Kõik söövad ja kiidavad :)
Väga maitsev ja mõnus roog! Meie tegime 4 suurest tomatist püree + 250g tomatipastat ning juustuks oli mozarella. Mahe tulemus ka suurematele soolapõlguritele.
Tegin selle roa! Kõikidele peres maitses ja proovin teinekord jällegi!
Tegin esimest korda lasanjet. Tuli välja küll.
Väga hea retsept!
Mis kuumusel piima(juustukastet) keeta? Mul läks vets kõrbema :/
See oleneb potist ja pliidist. Tuli peab olema nii kuum, et kaste paksenema hakkab ja nii madal, et põhja ei kõrbeks. Segama peab ka!
Abikaasa sõi ja palus,et edaspidi teeksingi selle retsepti järgi. Aga juustukastmesse võiks tugevama maitsega juustu kasutada ning küüslauku lisada.
Minu lasanje:
Kuidas maitses?
Täitsa lõpp! Kas suudate uskuda mis juhtus minu toiduga? Tegin kõik mida retsept minult palus ja panin ahju 40 minutiks, et saada eriti krõbe lasanje. Kuulen alarmi ja lähen ahju juurde. Teen ahju ukse lahti ja mitte miski ei saanud valmistada mind selleks, mis seal ahjus oli. Minu lasanje oli kõrbenud ja kaks kihti plaate oli TÄIESTI TOORED. Minul oli plaanis enne magama minekut enda kõht mõnusalt täis saada, nüüd aga pean tühja kõhuga magama minema. Palun kohendage oma retsepti, sest praegu on see tõeline saatana retsept!
Lp Johannes Skibidi, Alar Alarm, Sander Sukapüks, Mihhail Maasmann ja Friedrich Lasangna, kes te kõik üheskoos seda lasanjet samal hilisõhtul küpsetasite. Kui panna lasanje ahju ja kõrgele siinile grillrežiimi alla küpsema, siis võib tõesti pealt ära kõrbeda ja alt tooreks jääda. Aga retsept on hea ja kui väga vaja, võin avaliku demokokkamise teha, kus näha, et 40 minutiga tuleb väga hea lasanje välja. #koolivaheaeg
Mulle ei maitsenud. No mida perset ausalt.
Päriselt ka! Absoluutselt ei tulnud välja. Ülejäänud kommentaarid pole päris.
Kuidas te saate panna valmistamisajaks 40 minutit, kuigi ainuke asi mis sellel juhul välja tuleb on kõrbenud pask. Mitte mingil juhul ei saa sealt mudagi head välja tulla.
Pärast mitut läbi proovitud retsepti oli see kõige halvem.
Lasanje hakklihaga
Klassikaline lasanje, mille jaoks valmistatakse eraldi hakkliharaguu ning juustukaste.
Vahendid kokkamiseks ning lauakatmiseks leiate kauplusest Apelsin.