700 g väiksemaid porgandeid
50 g võid
veidi õli
4 keedetud muna
500 g lehttainast
soola ja musta pipart
riivitud muskaatpähklit
2 sl riivitud Parmesani või muud kõvemat juustu
Roheline kaste:värsket peterselli
värsket punet
värsket tilli
värsket basiilikut
1 sl riivitud Parmesani
5 sl oliiviõli
1 sl palsamiäädikat
Koori porgandid ja pastinaak. Lõika pastinaak ratasteks, porgandid jäta terveks.
Kuumuta pannil või ja pisut õli ning pruunista juurviljad. Lisa soola, pipart ja värskelt riivitud muskaati.
Pane lehttainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tee terava noaga umbes 1 cm kaugusele servadest kerged sisselõiked.
Aseta porgandid ja pastinaak lehttainale, sisselõigetest sissepoole. Puista üle riivjuustuga ja küpseta 200-kraadises ahjus u 20 minutit, kuni tainas on kuldne ja juust krõbe.
Samal ajal keeda munad ja valmista roheline kaste. Kastme jaoks haki maitseroheline ning sega omavahel. Lisa oliiviõli, palsamiäädikas, riivjuust ja pipar, sega läbi.
Kui pirukas on küps, siis aseta selle peale munasektorid või -viilud ning piserda rohelise kastmega.
Serveeri kohe, sest kõige maitsvam on see otse ahjust võetuna.
Retsept on Anni Arro raamatust "Salatid, pirukad, suupisted" (100 rooga, 2006). Pildid tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
On suur meie pere lemmik, peabki jälle tegema ;) Pisikesed porknad juba tulevad !
Porgandipirukas numero uno
Anni Arro retseptiidee.