Porgandipirukas numero uno

Anni Arro retseptiidee.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

700 g väiksemaid porgandeid

1 pastinaak

5 loorberilehte

50 g võid

veidi õli

4 keedetud muna

500 g lehttainast

soola ja musta pipart

riivitud muskaatpähklit

2 sl riivitud Parmesani või muud kõvemat juustu

Roheline kaste:

värsket peterselli

värsket punet

värsket tilli

värsket basiilikut

1 sl riivitud Parmesani

5 sl oliiviõli

1 sl palsamiäädikat

musta pipart

Valmistamine

Koori porgandid ja pastinaak. Lõika pastinaak ratasteks, porgandid jäta terveks. 

Kuumuta pannil või ja pisut õli ning pruunista juurviljad. Lisa soola, pipart ja värskelt riivitud muskaati. 

Pane lehttainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tee terava noaga umbes 1 cm kaugusele servadest kerged sisselõiked. 

Aseta porgandid ja pastinaak lehttainale, sisselõigetest sissepoole. Puista üle riivjuustuga ja küpseta 200-kraadises ahjus u 20 minutit, kuni tainas on kuldne ja juust krõbe.

Samal ajal keeda munad ja valmista roheline kaste. Kastme jaoks haki maitseroheline ning sega omavahel. Lisa oliiviõli, palsamiäädikas, riivjuust ja pipar, sega läbi.

Kui pirukas on küps, siis aseta selle peale munasektorid või -viilud ning piserda rohelise kastmega. 

Serveeri kohe, sest kõige maitsvam on see otse ahjust võetuna.

Loe veel:

Retsept on Anni Arro raamatust "Salatid, pirukad, suupisted" (100 rooga, 2006). Pildid tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 10.07.2017 12:47

On suur meie pere lemmik, peabki jälle tegema ;) Pisikesed porknad juba tulevad !