450 g jahust kartulit
2 sl oliiviõli
1 väike sibul
2 sl värsket tüümiani e. aed-liivateed
400 g purk konservube (butter beans e. võioad)
100 g riivitud Cheddari juustu
soola ja musta pipart
Tomatisalsa:250 g kirsstomateid
2 sl siledalehist peterselli
4 hakitud talisibulat
2 sl külmpressitud oliiviõli
soola ja musta pipart
1 laimi mahl
Keeda koorega kartuleid soolaga vees 15-20 minutit, kuni kartulid on pehmed.
Samal ajal valmista tomatisalsa. Lõika kirsstomatid pooleks, haki talisibulad ja petersell. Sega kõik salsakomponendid kausis, tõsta kõrvale.
Kuumuta suurel praepannil õli, lisa sibul, küüslauk ja tüümianilehed ning prae 5 minutit, kuni sibul on pehme.
Lisa nõrutatud konservoad, tambi sibulasegu hulka katki ja kuumut veel minut aega.
Nõruta kartulid ja jahuta külma vee all. Koori ja lõika kartulid 2 cm kuubikuteks. Lisa kartulikuubikud ja juustukuubikud pannile, maitsesta.
Sega läbi, suru kokku ja lamedamaks ja prae hästi tasasel tulel 10 minutit, kuni põhi on krõbe ja kuldne.
Kata pann suure taldrikuga ja keera "omlett" esmalt taldrikule, siis libista pannile tagasi. Prae ka teiselt poolt kuldseks ja krõbedaks (5-10 minutit).
Lõika viiludeks ja serveeri koos tomatisalsaga.
Retsept on Briti ajakirjast BBC Vegetarian (August 1999, Butter bean and cheddar hash)
Oa-kartulipuder juustuga
Lihtne ja kodune panniroog (hash). Lisandiks paku tomatisalsat.