Leenu Kokaõpilane 2013-12-14 16:21:30 |
Sai tehtud Valio Forte juustuga, Koit Uustalu retsepti järgi mõnusalt krõmpsuvaid näkileibu. Kindlasti läheb retsept kordamisele ja siis lisan juba julgemalt erinevaid ürte. | |
Aaloemahl Abikokk 2013-12-14 20:30:38 |
Tegin ka Valio Fortega näkileibu. Väga mõnusad! Postitus siin. | |
Ohakas8 Kokaõpilane 2013-12-15 16:28:04 |
Tere! Proovisin ka valmistada ja meie pere kiitis :) Ja nüüd vist pole vaja metsast kuuske tuua-maitsev kuuseke ju olemas,kuid arvan,et mitte kauaks-keegi käib "oksi" murdmas :) | |
Vike Abikokk 2013-12-15 16:32:59 |
Tehtud täna 2 näkileivad: 1. Valio Forte Speciale omad ülaltoodu retsepti järgi (valgel taldrikul). Lisasin basiilikut, peterselli ja tshillit. Järgmine kord paneks juurde ka veidi linnasejahu. 2. Õlletainast näkileivad. Soolahelveste asemel sai jäme meresool | |
Pille Nami-Nami peakokk 2013-12-15 19:47:46 |
Inspiratsiooniks neile, kes rootsi keelt loevad: Julknäcke med surdeg, enbär & nejlika Julknäcke | |
Tiina Abikokk 2013-12-15 23:15:09 |
Tegin ka kõigepealt Forte-juustuga näkileiba. Juust oli ka kapis juba olemas :)
Sisse panin sidruntüümiani, basiilikut, estragoni ja karulauku.
Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Kirsike Abikokk 2013-12-15 23:35:32 |
Õlletaignast näkileivad. Meile meeldisid. Kuna minu lugemisvõime on väga selektiivne, siis jäi tähele panemata, et juustuloosi said ainult konkreetse retseptiga:) Pole hullu, kandideerime raamatute loosis.:) PS Eriti head olid need juustuviiluga! Tack så mycket Pille, jag ska baka de ochså nästa gången! :D | |
Martiina Abikokk 2013-12-15 23:50:44 |
Tegin ka Valio Forte juustuga näkileibu. Maitse oli väga hea, aga minu jaoks olid nad veidi liialt...tihedad oleks vist õige öelda. Olen tegelikult ammu tahtnud näkileibu teha, isegi üks pärmitaignaretsept on välja vaadatud. Loodan, et jõuan sel kuul ka tegudeni :) | |
Texmex5 Kokaõpilane 2013-12-16 00:08:29 |
Et kõik ausalt ära rääkida, pean alustama sellest, kuidas peakokk Ilsu ei saanud sel korral ise kooskokkamisel osaleda ja rääkis mulle juba mitu päeva, et mõnus lihtne retsept, et peaksime ikka kindlasti osalema … sest Forte juust meie perele maitseb õige hästi … Vaatasin siis retsepti, tõesti nagu lubatud, lollikindel, isegi ma peaks hakkama saama. Kui kokkamine oli umbes poole peal, siis rääkisime Ilsuga telefonitsi, et kuidas siis leivad ka edenevad ja mis vürtse ma kasutasin ja kuidas kogu protsess käis. Kirjeldasin, kuidas katsetasin erinevate kujude ja paksustega, kuidas neid tuleb päris palju ja kuidas pärmi leidmisega tema köögist oli raskusi. Ja siis tuli küsimus - kuidas sa selle juustu lisasid, kas tegid köögikombainis või käsitsi? Ja sel hetkel tabasime ära, et südame rahuga olin Facebookist avanud selle sama foorumipostituse siin, mitte väga teksti süvenenud, avanud esimese lingi ja sealt esimese retsepti. Ehk siis, tegin hoopis teisi näkileibu, kui Ilsu tungivalt soovitas :D (ja millega teps mitte juustu ei saa :)) Üks rääkis aiast ja teine aiaaugust … Kuna mul suur projekt oli juba käsil, siis võtsin siiski veel ühe kausi ja tegin ka Forte retsepti ära. Ehk siis tegin Forte juustuga näkileivad, mille retsepti Pille jagas ja heledad näkileivad. Mõlematele näkileibadele panin pärast rullimist maitseks juurde Lõuna-Koreast toodud segu (röstitud norilehed, kuivatatud krevetid, seesamiseemned, chilli). Mõlemad taignad tegin ilma masinateta aga ilmselt oleks Forte retsepti omad paremini käsitletavad, kui taignat kombainis teha. Kuigi esimene retsept oli lihtsam teha, siis juust ja puhas rukkijahu on ikka palju maitsvam kombinatsioon :) | |
Tiigrr Kokaõpilane 2013-12-16 12:19:46 |
Eile peale õhtust pildistamist sai poest läbi lipsatud ja vajalikud komponendid ostetud. Tegin leivad suhteliselt retsepti põhiselt ainult selle vahega et lisasin seemneid. Taigna sisse maitsetaimena läks estragon ja seemnetest kõrvitsaseemned, piiniaseemned ning kuivatatud granaatõuna tükikesed. Peale seda kui taigen sai ahjuplaadile spaatliga laiali aetud raputasin peale seesamiseemneid. Lapsele meeldis nii ahju avanedes välja paiskuv juustu-leivasegune lõhn, kui ka leivakesed ise. Eriti maitsev on leiva peale määrida kodutehtud pasteeti. | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 > >> |