KOKKAME KOOS # 52: NÄKILEIVAD & ÕHIKUD

Liisi
Abikokk
2013-12-16 16:04:30
Tegin ka täna Forte juustuga leivakesi. Minul sai tainas miskipärast väga purune ja rullimist ei kannatanud, seega lisasin taignale veidi vett - sai palju parem. Maitsvad suupisted koos toorjuustumäärdega. Pilt hiljem.

Liisi Blogi

Ilse
Abikokk
2013-12-16 17:11:06
Kamakuivikud Tegin neid juba hulka aega tagasi, hea et meelde tuletasite:) Need maitsevad suurepäraselt. Koostisained: 3 dl kamajahu 0,5 dl nisujahu 3 muna 2 spl toiduõli 1 tl kuivatatud tüümianit 1 tl soola kaunistuseks natuke jämedat meresoola Sega kausis kamajahu, nisujahu, tüümian ja sool korralikult segamini. Lisa munad ja õli ning klopi kahvliga korralikult segamini. Siis tõsta tainas lauale ja sõtku kätega edasi, kuni tainas on ühtlane ja tihe. Vormi tainast omale meelepärane pätsike või näiteks silinder, mõeldes sellele millise kujuga kuivikuid hiljem soovid. Mähi pätsike toidukilesse ja pane paariks tunniks külmikusse tahenema ja maitsestuma. Minul on tainas seisnud külmikus ka õleöö.?Lõika õhukese ja terava noaga tainapätsist õhukesed viilud. Mida õhemad seda hõrgumad kuivikud jäävad. Puista peale soolahelbeid või jämedat meresoola. Aseta viilud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200 - 210 kraadises ahjus 10 -12 minutit. Sellest kogusest saab ühe suure ahjuplaaditäie kuivikuid. [url=http://www.flickr.com/photos/tiburotike/6166046538/]

Ilse köögis

Pille
Nami-Nami peakokk
2013-12-17 01:08:36
Minu ja Vernanda versioon antud näkileibadest: Lisasin retsepti ka põhiretseptikogusse, kes teinud, võib seal ka kommenteerida-soovitada.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Ilse
Abikokk
2013-12-17 12:58:12
[1quote]juba 16. detsembril. Kingituseks on kast Valio Forte Speciale juustu - ja kastis on tervelt 10 juustupakki. Hea jõulupidudele kingituseks kaasa võtta :) [/quote] Ja juustu sai endale... ?

Ilse köögis

Zapxpxau
Abikokk
2013-12-17 14:49:06
Tegin pühapäeval tollest samast Emmanuel Hadjiandreou raamatust lameleibu. Olen neid ka korra varem teinud, väga head õhukesed, nagu leivakrõpsud. Praegu pole aega olnud pilti teha, olen vist 2kg piparkoogitainast ära tarvitanud mõne päevaga..

Zap*

Pille
Nami-Nami peakokk
2013-12-18 02:03:43
Ilsu:
[2quote]juba 16. detsembril. Kingituseks on kast Valio Forte Speciale juustu - ja kastis on tervelt 10 juustupakki. Hea jõulupidudele kingituseks kaasa võtta :)
Ja juustu sai endale... ?[/quote] Hetk tagasi oli mulle Fortuunaks üks FB-tuttav Heidy, kes valis vahemikust 1-11 välja numbri NELI ehk SUSSI (Sussi oli neljas Forte-leivakeste küpsetaja). Mul pole aimugi, kuskandis Sussi pesitseb, nii et ootan meilile info@nami-nami.ee infot telefoni, aadressi ja lähima Smartposti kasti asukoha kohta. Raamatuloosis osalevad kõik senised ja ülejäänud detsembrikuu jooksul laekunud panused (v.a. siis juba võitnud Sussi postitus)!!!

Aaloemahl
Abikokk
2013-12-19 01:25:53
Väga tore üllatus! Aitäh! Saatsin aadressi ja telefoninumbri meilile. Sussi pesitseb Tartus :)

sussi-sussi.blogspot.com

Põrnikas
Abikokk
2013-12-20 02:52:38
Tegin Nami-Namist pärit retsepti järgi heledaid näkileibu (retsept). Kuna mul oli kodus ainult väga jämeda jahvatusega rukkijahu, siis sõelusin seda väheke vähem aganaseks, aga tulemus oli kindlasti täisterasem kui algretsept eeldas. Üldiselt jäin leibadega rahule, ehkki niisama krõbistamiseks oli nad väheke maitsetud, igasugu juustudega väga lahedad. Proovin lähiajal kindlasti midagi veel.
FeedTheNeed
Kokaõpilane
2013-12-22 12:32:27
Näkileivad päevalilleseemnetega Retsept ja pilt minu blogis :)

http://feedtheneed2.blogspot.com/

Pille
Nami-Nami peakokk
2013-12-22 18:13:44
Rootsis resideeruv sõbranna saatis degusteerimiseks, kuna oli lugenud sellest kooskokkamisest siin :) Neidsamu näkileibu serveeriti ka Nobeli galal. Koostisainetega paber oli mul ka, aga lapsed on ära peitnud hetkel :)

<< 1 | 2 | 3 | 4 >>