Zoozi Abikokk 2011-03-29 00:32:30 |
Pille, mis kuupäevani see kooskokkamine kestab? | |
Pille Nami-Nami peakokk 2011-03-29 08:01:13 |
Zoozi:
15. aprillini (ehk umbes kuu aega, nagu ikka)
Pille, mis kuupäevani see kooskokkamine kestab? |
|
Zoozi Abikokk 2011-03-29 08:06:04 |
Pille:
Tore, jõuan veel mõned silmahakanud terriinid teha. Kartsin, et lõpeb selle nädalaga ära. :)
Zoozi:
15. aprillini (ehk umbes kuu aega, nagu ikka)Pille, mis kuupäevani see kooskokkamine kestab? |
|
Liisi Abikokk 2011-03-29 08:54:45 |
Valmistasin nädalavahetusel minivariandi lõhe-kitsejuustuvormist. Väga maitsev soojalt ja ka külmalt serveerides. Siin teemas on olnud mõned hakklihaga terriinid ka. Ma ei ole päris kindel kas see hakkliha-kapsarull ka siia alla käib, kuid igatahes kõlbab see süüa nii soojalt kui ka külmalt. | |
Netcat Abikokk 2011-04-02 13:02:00 |
Rimi ajakirjast pärit 'vürtsikas valepikkpoiss'. See on sisuliselt oapasteet, niiet loodetavasti kvalifitseerub. Igatahes on ta vormis küpsetatud, külmalt serveeritav ja viilutatav.
Retsept:
400g purk kidney ube kuumutasin omas leemes (efektiivne on seda teha ahjus, mida peab nagunii eelkuumutama), nõrutasin ja loputasin, püreerisin sauseguriga. Lisasin hakituna ja pannil kergelt praetuna 1 sibul, 1 suur küüslauguküüs ja 120g šampinjone. Seejärel 2 lahtiklopit muna, 150g riivjuustu, 150g pudistatud Saibi (võib asendada sarnase leiva-saiaga), pihutäis hakitud lehtpeterselli, 1 tl jahvatatud vürtsköömneid, 1tl garam masala segu, 1 tl jahvatatud koriandrit, natuke soola ja pipart.
Retsept nägi ette veel 200g konservmaisi, selle asendasin konservhernestega, kuna maisi ma ei salli ega seedi. Lahjema toidu või hapuka nüansi huvides oleks võinud herneste asemel kappareid proovida.
Kõik see kokku segada ja võitatud keeksivormis ahjus 180 kraadi juures vähemalt 1 tund küpsetada, kuni pealt ilusti pruun. Mul läks vist tund ja veerand, klaasist vormi ja elektriahjuga.
Tuli väga tummine ja toitev, täitsa nagu liharoog. Eks nüanssi lisas ka suht vana SM masala segu, mis ebapoliitkorrektne - selle koostises oli kanapuljongi ekstrakt. Igatahes pätsist jagus üksi süües peaaegu nädalaks ajaks...
Minu jaoks täiesti uus viis ube tarvitada ja kindlasti teen veel. Vormist kättesaamisega probleemi ei olnud, aga laisk nagu olen, paneks siiski teinekord küpsetuspaberi sisse lihtsama puhastamise nimel. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Aire1 Abikokk 2011-04-04 15:06:34 |
Tegin eile hakkliha-seeneterriini. Soojalt oli väga hea, täna proovin külmalt ja ehk jõuan ka piltide tegemiseni. | |
Kirsike Abikokk 2011-04-04 19:24:14 |
Meie esimene terriin musta pipra ja tüümianiga. Maitse kiideti küll väga heaks. Nüüd on koduste poolt terriinidele roheline tuli antud. :D Pildi lisan hiljem. | |
Zoozi Abikokk 2011-04-05 22:06:21 |
Tegin kreveti-lõheterriini. Teisel katsel õnnestus kenasti.Esimese katse ebaõnnestumises olin ise süüdi-kuna mees oli toonud keedetud krevette, siis mõtlesin millegipärast, et asendan nendega tooreid krevette, noh et ei seisaks niisama. 500 g keedetud krevettidest sain peale puhastamist kõigest 98 g krevette, mis oli ilmselgelt vähe. Ma veel ise mõtlesin ka, et kahtlane kogus, aga mõtteks jäigi. Teisel korral oli tulemus kena ja maitsev :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2011-04-05 22:16:45 |
Zoozi:
Zoozi, ei pea retsepti lisama, mul see olemas (Charcuterie, eks?). See on üks kapriisne retsept - mul läks ka esimene laar täiesti aia taha, kuigi veidi teistel põhjustel:
Kuna nähtud fotodel (ja nüüd ka Sinu pildil!) näeb terriin väga ahvatlev välja, siis plaanis kindlasti uuesti katsetada..
Tegin kreveti-lõheterriini. Teisel katsel õnnestus kenasti.Esimese katse ebaõnnestumises olin ise süüdi-kuna mees oli toonud keedetud krevette, siis mõtlesin millegipärast, et asendan nendega tooreid krevette, noh et ei seisaks niisama. 500 g keedetud krevettidest sain peale puhastamist kõigest 98 g krevette, mis oli ilmselgelt vähe. Ma veel ise mõtlesin ka, et kahtlane kogus, aga mõtteks jäigi. Teisel korral oli tulemus kena ja maitsev :) Retsept on lisamisel. https://lh6.googleusercontent.com/__bYCOp0nr8E/TZrFfPx_XxI/AAAAAAAABJE/o8pe_HqD-8k/IMG_3182.JPG |
|
Zoozi Abikokk 2011-04-05 22:21:32 |
Pille:
Tegin selle järgi.
Ma panen omale blogisse, siis endal teinekord hea võtta :)
Zoozi:
Zoozi, ei pea retsepti lisama, mul see olemas (Charcuterie, eks?). See on üks kapriisne retsept - mul läks ka esimene laar täiesti aia taha, kuigi veidi teistel põhjustel:
http://farm6.static.flickr.com/5180/5542660621_ebab802421_m.jpg
Kuna nähtud fotodel (ja nüüd ka Sinu pildil!) näeb terriin väga ahvatlev välja, siis plaanis kindlasti uuesti katsetada..Tegin kreveti-lõheterriini. Teisel katsel õnnestus kenasti.Esimese katse ebaõnnestumises olin ise süüdi-kuna mees oli toonud keedetud krevette, siis mõtlesin millegipärast, et asendan nendega tooreid krevette, noh et ei seisaks niisama. 500 g keedetud krevettidest sain peale puhastamist kõigest 98 g krevette, mis oli ilmselgelt vähe. Ma veel ise mõtlesin ka, et kahtlane kogus, aga mõtteks jäigi. Teisel korral oli tulemus kena ja maitsev :) Retsept on lisamisel. https://lh6.googleusercontent.com/__bYCOp0nr8E/TZrFfPx_XxI/AAAAAAAABJE/o8pe_HqD-8k/IMG_3182.JPG |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 > >> |