F-HOONE, Telliskivi 60a, Telliskivi loomelinnak Kalamaja piiril

Pellenovelle
Kokaõpilane
2011-02-10 13:42:49
Rahvahulk ilmselt ei olegi nii üllatav arvestades et erinevalt nt Kadriorust ei ole Kalamaja-Pelgulinna kandis eriti kusagil süüa. Boheemi ei mahu parimagi tahtmise korral ning ülejäänud kohad pigem sellised keldrikohad ja putkad. Paistab, et see kant mahutaks veel mitu söögikohta.
Marju
Abikokk
2011-02-12 13:48:26
Mulle meeldis väga. Selline teistmoodi kui teised kohad, väga lahedad kõrged laed, kuid üldsegi mitte kõle. Väike lastetuba oli ka, akendeta ruum, aga muidu väga muhe. Rahvast oli reede õhtul pärast kümmet palju, mõni vaba laud vaid leidus. Söögid toodi sellegipoolest ruttu. Teenindus oli praktiline. Väga palju tähelepanu ei saanud, aga ega ei oodanud ka mingit restoranivastuvõttu. Kookosesupp köögiviljade ja krevettidega oli maitsev ja parajalt vürtsikas, maksis vist pisut üle 2 euro. Proovisin ka nende Pavlova varianti - suur ümmargune besee, peal toorjuustu kreem, mõned viinamarjad ja tsitruselised. See kreem domineeris minu maitse jaoks liialt, nii et lükkasin seda veidi kõrvale ja siis oli väga maitsev :)
Mann
Abikokk
2011-03-20 06:53:46
Käisime ja proovisime. Pastinaagi supp oli väga maitsev, pearoast vasikas polentaga enamvähem, kalaline (merikukke vist tookord sõin) oli kuiv ja serveerimine metalltopsist ei andnud miskit positiivset juurde. Teisalt kartulipuder oli aus. Kreembrülee OK. Aga koht ise on mõnus ja jääme käima.
Pille
Nami-Nami peakokk
2011-04-05 13:13:29
PM Arteris (22.jaanuar 2011) ilmus väike nupuke antud söögikoha kohta: TÖÖSTUSLINNAKUSSE SÖÖMA. Juba mõnda aega tegutseb Telliskivi loomelinnakus Kalamaja piiril Tallinnas kohvik-klubi F-Hoone, mille asutajaiks Yoko Alender ja DJ Priit Julm. Tegu on omamoodi alternatiiviga õdusale ja rahakotisõbralikule Boheemile, kus nii mõnigi kord raske löögile pääseda. Endise tööstushoone paekiviste seinte ja kõrgete lagede vahele sisse seadnud F-Hoone taaskasutusmööbel järgib üht moodsa aja põhiloosungit, säästlikkust. Sundimatu õhustik, lihtsad ja kodused, ent ometi lahedalt kokku miksitud kooslused: heeringa-peedi carpaccio hapukoore, rosmariinileiva ja vutimunaga, lammas kruupidega, tomatisupp kitsejuustuvormiga... Näiteks supid saab kätte paari-kolme euroga. Me käisime F-Hoones paar nädalat tagasi pühapäeval lõunat sööma ja jäime igati rahule. Nägime ka Yokot liikumas ja otsustasime lõpuks,et ju on omanikeringiga seotud, et nii asjalikult tegutses :D :D

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Triip
Kokaõpilane
2011-04-15 12:57:10
Muljetan ka siis pisut. Olen seal käinud kaks korda ning mõlemal korral sattus külastus olema päikeselisel päeval, mis lisas interjöörile mingi maagilise ja eriliselt sooja aktsendi. Aga toidust niipalju, et pettuma ma ei pidanud. Esimesel korral võtsin mingi tomatisupi kitsejuustuga, ise veel kirusin, et jälle olin loll ja võtsin supi ja lähen tühja kõhuga minema, aga ei. Vastupidi, väga toitev oli. Ja mina, kitsejuustufanaatik, olin veel eriti rahul. Magustoiduks kreembrülee, mis oli OK, nagu keegi siin enne juba mainis. Teisel korral sai võetud lõhe sidruni-mee marinaadis kikerherneste ja värske soolakurgiga (võin eksida toitude nimedega). Muidu oli hea, aga ette võis heita ainult soolakurgi liigset värskust. Tundus nagu oleks köögis korra soolavee seest läbi tõmmatud ja siis taldrikule püramiidi laotud. Üldiselt meeldiv koht. Kui satuks rohkem tee peale, käiks tihemini seal, aga siiani on need kaks korda kindla sihiga sinna mindud.
Inbetween
Kokaõpilane
2011-04-15 13:54:30
Mina sain salatit tellides koos salatiga kaasa ka tükikese kilet. Lubati kokale mainida, aga mingit vabandamist ka ei toimunud.
Leoola
Abikokk
2011-05-18 12:29:58
Olen ka seal paar korda käinud, esimene kord tellisin ainult salatit, mille ürdikaste oli väga äädikane. Teine kord sai käidud laupäeva päeval ja rahvast oli täitsa palju, kuigi leidsime kohe vaba laua. Tellisime bruchettasid, kõiki kolme suppi ja pastat kooreses veinikastmes. Suppidest meeldis kõige rohkem vürtsikas kookose supp. Aga pasta oli kohe väga hea, ma hindan pastasid selle järgi, kas ma kodus teeks paremini või. creme brule oli tavaline, olen paremat saanud aga meie ettekandja oli tore ja toidu saime väga kiiresti, arvestades seda rahvarohkust
Marju
Abikokk
2011-05-18 14:30:38
Kiidan ka seda pastat kooreses veinikastmes. Meil läks jube kaua aega kõigega, aga õnneks kiiret polnud, nii et ei viriseks ka, lihtsalt nendiks :)
Kolhoositar
Kokaõpilane
2011-05-23 11:51:41
Käisime eile F-hoones. Mulle tohutult meeldis see õhkkond ja need kõrged laed, huuuh : ) väga väga kift koht. Tekkis tunne, nagu oleks kuskil Berliinis või ... põnevad (välimuselt) noored inimesed maja ees laudade taga veini joomas ja jutustamas, päike paistmas... Mina tellisin merikukke kartuli-köögivilja püreega, lisandiks kurgikaste ja aurutatud porru. Aurutatud porru oli kiuline ja raskesti suus töödeldav, kaste ja püree väga maitsvad. Kala serveeriti konservipurgist, mida juba eelmised sööjad olid oma kahvlite kriipinud põhjast (arvasin, et tegu on teflon-nõuga ja olin üsna ehmatatnud). Konservipurgis ei tohi minuteada peale avamist toitu säilitada. Veel enam sealt süüa pakkuda? See, millega see purk seest kaetud oli, meenutas teflonit. Ilmselt toidab ka vähki samahästi, kui teflon. Kaaslase tellitud pestoga pasta oli ka maitsev, magustoitu kahjuks võtta ei jõudnud. Vein oli USA Two Vines riesling, ilus kuldne ja tsipa magusapoolne, mulle väga meeldis.
Kätrin
Abikokk
2011-05-29 09:30:15
Käisime eile lõpuks ometi F-hoones. Meeldis väga. Nagu Sfäärigi puhulgi tekkis ka F-hoones istudes tunne nagu poleks Eestis - pigem Berliinis või muus säärases suurlinnas. Alguses ei saanud meid keegi kuidagi teenindama - puhastasid leti ääres klaase vms, käisime ja tellisime ise leti äärest ära. Esimene käik töödi üsna kiiresti ja siis saabus vist tööle uus vahetus, sest teenindus oli edaspidi väga kiire ja hea. Sõime bruschettasid, mis meeldisid meile väga. Eriti meeldis mulle oliivipasteet. Mõnus. Elukaaslane sõi siingi kiidetud pastat kreemises veinikastmes. Oli tõesti maitsev. Mina võtsin vürtsika kookosesupi, mis ka meeldis. Ma ei söö tavaliselt kunagi väljas suppi, aga F-hoones tahaks väga kõiki proovida. Magustoiduks brüleekreem, mis mulle väga meeldis, kuna oli lihtne ja klassikaline. Nii paljudes kohtades saab viimasel ajal ainult putitatud brüleekreeme - ingveriga, mustikatega, lavendliga ning ammu on juba isu lihtsa ja enamasti siiski selle kõige parema brüleekreemi järele, mida just eile pakutigi. Lisandiks olnud rabarber ja leedrizelee andis võimaluse kergeks värskendavaks vahepalaks. Tellimata jäi kreemisai, mis juba otsas oli, aga uurisime - väideti et tehakse nagu vanasti - mannakreemiga, et mingit jama nad ei kasuta. Kiidan ning tahaks peagi tagasi.

Kätrini kokkamispäevik

<< 1 | 2 | 3 | 4 >>