SUVINE MAASIKATORT (Kokkame koos # 27)

Seenekas
Abikokk
2010-06-26 12:14:37
Minu teine maasika-jogurtitort. Kasutasin seekord 3 spl. želatiini, sest eelmine kook läks transpordiga veidi vedelaks tagasi (kaks tundi soojas autos, pärast tunnike veel niisama toas enne kui suht sooja külmkappi tunnikeseks sai). Küll aga oli eelmine tort täiesti tarretunud 2 spl. želatiiniga kui ta kodus enne sõitu välja võtsin. Igatahes see 2 spl. variant meeldis mulle endale rohkem, seega kui kook koos meiega koju jääb ja otse külmkapist lauale läheb teen nii. :)
Zoozi
Abikokk
2010-06-26 20:34:05
Maasikakeeks (raamatust Koogid) ricotta-vahukoore-sidrunikreemiga. Maasika maitset keeksis tunda polnud, mis muidugi meeldis lastele :) Värvilt jäi keeks roosakas ja koos kreemiga oli söödav.

Zoozi tegemised

Aire1
Abikokk
2010-06-26 21:09:17
Küpsisetort kohupiimast ja maasikatest, see nädal juba teist korda.
ErleS
Abikokk
2010-06-27 00:53:04
Pühade ajal valmis veel üks maasikatort - Anni Arro raamatust "Haapsalu kohvikuid ja retsepte" Müüriääre Nadja maasika-valgešokolaaditort kodujuustuga. Kuna ma kodujuustu ei söö, tegin tordi kohupiimaga. Retsept ja valmistamise juhend nii, nagu raamatus kirjas: Sokolaadibiskviit: 2 muna 2 sl suhkrut 2 sl jahu 70 g tumedat šokolaadi Sisu: 600 g kodujuustu 300 g valget šokolaadi 400 ml vahukoort 1 tl vaniljesuhkrut 1 sidruni mahl + koor 1,5 sl želatiini 0,5 klaasi apelsinimahla 300 g maasikaid Kate: 100 g valget šokolaadi 10-12 maasikat 100 g tumedat šokolaadi 50 g röstitud mandlilaaste 26 cm lahtikäivasse koogivormi, kogus kümnele. Kõigepealt küpseta valmis biskviit. Selleks sulata potis madalal kuumusel šokolaad ja jäta jahtuma. Siis vispelda kokku munakollased, suhkur ja jahu. Mikserda vahtu munavalged ja sega kõik ettevaatlikult kokku. Lisa õrnalt segades hulka ka sulanud šokolaad ja kalla mass küpsetuspaberiga kaetud ümmargusse lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 220-kraadises ahjus 15-20 minutit. Kontrolli biskviidi küpsust tikuga. Kui biskviit on küps, võta koogivorm ahjust välja ja jäta jahtuma. Nüüd kalla želatiinipuru apelsinimahla hulka ja jäta paisuma. Sulata potis või vesivannis valge šokolaad ning jäta jahtuma. Vahusta kokku kodujuust ja vahukoor. Kui šokolaad on jahtunud, lisa see koos tükeldatud maasikate, vaniljesuhkru, sidrunimahla ja riivitud koorega kodujuustusegule. Kuumuta apelsinimahla ja želatiini segu kuni keemiseni ja sega, kuni želatiin on täielikult sulanud. Ära keeda, vaid kuumuta! Lase sulanud želatiinil maha jahtuda ja vala kodujuustusegu hulka. Kalla "kogu kupatus" vormi ja jäta 3 tunniks külma hanguma. Kui kook on tahe, võta vormist välja ja kaunista vastavalt soovile. Siinkohal on Nadja kasutanud veel üht biskviidikihti. Minu arvates läheb see küll liiga keeruliseks. Ja maitse tuleb pisut liiga saiane. Võib-olla olen lihtsalt laisk, et ei viitsi veel üht kihti biskviiti küpsetada. Niisiis jätaksin koogi kaunistamise puhtalt värskete maasikate ja šokolaadi "hoolde". Selleks sulata valge šokolaad ja jahuta maha. Piserda kook sellega üle. Nüüd sulata tume šokolaad ja jahuta maha. Piserda sellega valgele šokolaadipinnale mustreid. Kasta maasikad sulatatud šokolaadi sisse ja aseta tordile. Ja siis veel mandlilaastud servadele. Ausalt öeldes mina seda asja nii keeruliseks ei ajaks, sest kõige tähtsam on koogi maitse ja maasikate värskus. Ehks siis minu poolest võib seda torti kaunistada vaid värskete, Eestimaa päikese all küpsenud maasikatega. Pilt oli raamatus väga ahvatlev ja Anni Arro nimetab torti suureks väljakutseks ja isegi retsepti kirjutamist raketiteaduseks. Mõtlesin siis väljakutse vastu võtta :) Võibolla on asi minu oskustes, aga tulemus ei olnud nii muinasjutuline. Õde ütles kohe, et paar päeva tagasi tehtud pavlova oli 1000 korda parem. Tegemist ei ole halva tordiga, aga tõepoolest on paremaid. Ilmselt saaks ka sellest retseptist asja, kui teha mõned parandused. Shokolaadibiskviidist põhi oli kuiv ja igav, selle asendaksin ilmselt šokolaadiküpsistest põhjaga. Shokolaadist kate oli ka üsna ebaõnnestunud lahendus - esiteks ei ole võimalik jahedast võetud torti sulašokolaadiga kaunistada, kuna see kivistub liiga kiiresti. Teiseks on sellist kivistunud šokolaadi väga paha lõigata, kuna šokolaad murdub lõikamise käigus. Seega teeksin katteks hoopis šokolaadi-toorjuustusegu või lisaksin šokolaadi hulka pisut koort ja võid, et see pehmem jääks. Täidise osas tekkis ka pisike kahtlus, kas 300 g šokolaadi poleks olnud parem niisama ära süüa :) Kui keegi on seda torti varem teinud, võiks muidugi omalt poolt kommenteerida, ehk tõesti äpardusin vaid minna selle põhja ja kattega :)
Pozataja
Abikokk
2010-06-27 14:09:10
aga erle väga kaunis näeb su tort välja sellegipoolest et sa maitset väga ei kiida :)

Pozataja

Marit
Abikokk
2010-06-27 16:10:37
Minul valmis teiseks maasikakoogiks ülimaitsev sidrunikreemiga maasikakook. Tainaks oli lehttainas selle peale isevalmistatud sidrunikreem, pluss magusad eestimaised maasikad mmm...

Magusad fotod

Zoozi
Abikokk
2010-06-27 18:53:30
Marit:
Minul valmis teiseks maasikakoogiks ülimaitsev sidrunikreemiga maasikakook. Tainaks oli lehttainas selle peale isevalmistatud sidrunikreem, pluss magusad eestimaised maasikad mmm... http://farm5.static.flickr.com/4095/4737986601_b7edf0425f_d.jpg
Ma täna just mõtlesin sellise koogi peale :)

Zoozi tegemised

Frieda
Abikokk
2010-06-27 23:18:37
Ma olen maasikahooaega alles alustamas, aga esialgu püüame lüüa mitut sääske ühe hoobiga, osaleda nii RMK tordivõistlusel kui maasikatortide kooskokkamises metsmaasika-kodujuustutordiga.

Söömine on ainus töö, mis toidab

Meringue
Abikokk
2010-06-28 00:03:37
Frieda:
Ma olen maasikahooaega alles alustamas, aga esialgu püüame lüüa mitut sääske ühe hoobiga, osaleda nii RMK tordivõistlusel kui maasikatortide kooskokkamises metsmaasika-kodujuustutordiga. http://farm5.static.flickr.com/4114/4739172455_e256b27116_m.jpg http://farm5.static.flickr.com/4079/4739774976_c722fdcd83_m.jpg http://farm5.static.flickr.com/4135/4739157177_09f0b46357_m.jpg
Lausa sõnatuks võtab, kui ilusad pildid! :) Ise aga sõidan homme maale. Jaanipäevane luure lubas, et homseks võiks korralik laar maasikaid valminud olla. ;) Peab nüüd vaid otsustama millise paljudest ideedest esimesena valmistada. :D

Köögikatsed

Kaare
Abikokk
2010-06-28 09:55:42
Frieda, see on nii nii ilus ja isuäratav tort!

Koopatibi küpsetab...

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 >>