Merilin Abikokk 2010-04-06 10:11:42 |
Ussicke:
No sel juhul peaks kõik valku tarbivad inimesed ja muud loomad kiilakad olema. Liha, seente, juustu, kaunviljade, tomati jne söömise peaks siis üldse maha jätma. Sööme ja sisaldame (igas keharakus) valkude koostises aminohappena ju ka glutamaati... ja mitte vähe :D
Liialdada ei tasu muidugi millegagi ja Na-glutamaat on selgelt toiduainetööstuses ülekasutatud, aga nii hullu mürgiga nüüd ka tegu pole, kui äärmuslikud eestkõnelejad näidata üritavad. Glutamaadi kasutamine maitsetugevdajana ei ole mingi uue aja leiutis - naturaalne sojakaste töötab näiteks samadel alustel. Valkude lagunemisel vabanev glutamaat muudab maitsvaks laagerdunud liha ja fermenteeritud liha- ning piimatooted (kõik need prosciuttod ja "vanad juustud")
Samahästi, kui glutamaati täielikult vältida, võiks üritada näiteks tärklist või suhkrut täielikult vältida. Ei soovita proovida, võib söömise maha jätta. E621 ja E951 on sellised kurjad tegelased, et võtavad juuksed peast maha. Oleneb kogusest, aga mõnele piisab väga vähesest. Need ained tekitavad peanahas krampe, mis murravad juuksekarvad juurelt - info Juusteakadeemiast. Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Silx Abikokk 2010-04-06 10:13:44 |
Thredahlia:
Halleluuja, seda pidingi just lisama. :D Sööme ja sisaldame (igas keharakus) valkude koostises aminohappena ju ka glutamaati... ja mitte vähe :D Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time |
|
Ussicke Abikokk 2010-04-06 12:11:04 |
Thredahlia:
Üks asi on naturaalne ja loomulik, teine asi kunstlik ja keemiline... Aga no sellist sõnavõttu ma tegelikult ootasingi. No sel juhul peaks kõik valku tarbivad inimesed ja muud loomad kiilakad olema. Liha, seente, juustu, kaunviljade, tomati jne söömise peaks siis üldse maha jätma. Sööme ja sisaldame (igas keharakus) valkude koostises aminohappena ju ka glutamaati... ja mitte vähe :D |
|
Merilin Abikokk 2010-04-06 12:26:39 |
Ussicke:
See "kunstlik ja keemiline" on täitsa bioloogilisest materjalist toodetud... nii et ei ole midagi naturaalne vs. kunstlik. Täpselt sama glutamaat on :) Thredahlia:
Üks asi on naturaalne ja loomulik, teine asi kunstlik ja keemiline... Aga no sellist sõnavõttu ma tegelikult ootasingi.No sel juhul peaks kõik valku tarbivad inimesed ja muud loomad kiilakad olema. Liha, seente, juustu, kaunviljade, tomati jne söömise peaks siis üldse maha jätma. Sööme ja sisaldame (igas keharakus) valkude koostises aminohappena ju ka glutamaati... ja mitte vähe :D Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Netcat Abikokk 2010-04-06 12:27:23 |
Ussicke:
Keemia loodusele vastandamine tundub mulle väga kentsakas. Millest meie olev universum siis koosneb, kui mitte keemilistest komponentidest?
Muuseas täiesti naturaalsest, neutraalsest veest on võimalik ennast surnuks juua, kui liiga palju korraga tarbida. Kusjuures soovitatava päevase koguse ja tapva annuse vahe polegi eriti suur. Thredahlia:
Üks asi on naturaalne ja loomulik, teine asi kunstlik ja keemiline... Aga no sellist sõnavõttu ma tegelikult ootasingi.No sel juhul peaks kõik valku tarbivad inimesed ja muud loomad kiilakad olema. Liha, seente, juustu, kaunviljade, tomati jne söömise peaks siis üldse maha jätma. Sööme ja sisaldame (igas keharakus) valkude koostises aminohappena ju ka glutamaati... ja mitte vähe :D Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-05-07 12:31:40 |
Käisin eile üle tüki aja Stockmannis ja nägin seal ka neid kirjusid Kuldna purke. Väga põhjalikult koostisainetesse nimistusse ei süvenenud, aga see jäi silma, et esimeses segus oli 46% soola. Ja endiselt usun, et nii Amatöörkokk kui ka Julia tegid lihtsalt enda tootele reklaami ;) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-02-28 11:11:37 |
Nami-Nami hea koostööpartner MEIRA annab teada: | |
V2ikekass Kokaõpilane 2012-03-14 11:42:26 |
Viimasel ajal on omajagu turule toodud mingeid ürdisoolasid, mis mulle isiklikult ei istu, kuna eelistan toidu sisse siputada soola ise just oma maitse järgi (vahel unustan ära ja üllatus-üllatus, isegi siis ei juhtu midagi). Tartlasena ma seda Kuldna sarja ei reklaami (ei ole tootja ega turundaja), aga mulle kingiti selle sarjast jõuludeks "lihamaitseaine" ning "salatimaitseaine", mis kumbki ei sisalda soola ega ka E621. Ongi lihtsalt sellised ürdisegud ning olen nende kinkijale väga tänulik. Siin reklaampildikesel hakkas silma "erinevaid soolata maitseainesegusid" - seda vihjet on ka hästi hea teada, tänud!! | |
Heleen Abikokk 2012-03-25 15:27:34 |
Santa Maria on ka oma maitseainesegudest minuteada E621 välja korjanud. Seega maitsestada võib nüüd julgelt. Armastus käib kõhu kaudu :) |
|
<< < 1 | 2 > |