E621 ehk naatriumglutamaadivabad maitseainesegud

Merilin
Postitusi: 953
Abikokk
2010-04-06 10:11:42
Ussicke:
E621 ja E951 on sellised kurjad tegelased, et võtavad juuksed peast maha. Oleneb kogusest, aga mõnele piisab väga vähesest. Need ained tekitavad peanahas krampe, mis murravad juuksekarvad juurelt - info Juusteakadeemiast.
No sel juhul peaks kõik valku tarbivad inimesed ja muud loomad kiilakad olema. Liha, seente, juustu, kaunviljade, tomati jne söömise peaks siis üldse maha jätma. Sööme ja sisaldame (igas keharakus) valkude koostises aminohappena ju ka glutamaati... ja mitte vähe :D Liialdada ei tasu muidugi millegagi ja Na-glutamaat on selgelt toiduainetööstuses ülekasutatud, aga nii hullu mürgiga nüüd ka tegu pole, kui äärmuslikud eestkõnelejad näidata üritavad. Glutamaadi kasutamine maitsetugevdajana ei ole mingi uue aja leiutis - naturaalne sojakaste töötab näiteks samadel alustel. Valkude lagunemisel vabanev glutamaat muudab maitsvaks laagerdunud liha ja fermenteeritud liha- ning piimatooted (kõik need prosciuttod ja "vanad juustud") Samahästi, kui glutamaati täielikult vältida, võiks üritada näiteks tärklist või suhkrut täielikult vältida. Ei soovita proovida, võib söömise maha jätta.

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Silx
Postitusi: 1075
Abikokk
2010-04-06 10:13:44
Thredahlia:
Sööme ja sisaldame (igas keharakus) valkude koostises aminohappena ju ka glutamaati... ja mitte vähe :D
Halleluuja, seda pidingi just lisama. :D

Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time

Ussicke
Postitusi: 170
Abikokk
2010-04-06 12:11:04
Thredahlia:
No sel juhul peaks kõik valku tarbivad inimesed ja muud loomad kiilakad olema. Liha, seente, juustu, kaunviljade, tomati jne söömise peaks siis üldse maha jätma. Sööme ja sisaldame (igas keharakus) valkude koostises aminohappena ju ka glutamaati... ja mitte vähe :D
Üks asi on naturaalne ja loomulik, teine asi kunstlik ja keemiline... Aga no sellist sõnavõttu ma tegelikult ootasingi.
Merilin
Postitusi: 953
Abikokk
2010-04-06 12:26:39
Ussicke:
Thredahlia:
No sel juhul peaks kõik valku tarbivad inimesed ja muud loomad kiilakad olema. Liha, seente, juustu, kaunviljade, tomati jne söömise peaks siis üldse maha jätma. Sööme ja sisaldame (igas keharakus) valkude koostises aminohappena ju ka glutamaati... ja mitte vähe :D
Üks asi on naturaalne ja loomulik, teine asi kunstlik ja keemiline... Aga no sellist sõnavõttu ma tegelikult ootasingi.
See "kunstlik ja keemiline" on täitsa bioloogilisest materjalist toodetud... nii et ei ole midagi naturaalne vs. kunstlik. Täpselt sama glutamaat on :)

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Netcat
Postitusi: 1930
Abikokk
2010-04-06 12:27:23
Ussicke:
Thredahlia:
No sel juhul peaks kõik valku tarbivad inimesed ja muud loomad kiilakad olema. Liha, seente, juustu, kaunviljade, tomati jne söömise peaks siis üldse maha jätma. Sööme ja sisaldame (igas keharakus) valkude koostises aminohappena ju ka glutamaati... ja mitte vähe :D
Üks asi on naturaalne ja loomulik, teine asi kunstlik ja keemiline... Aga no sellist sõnavõttu ma tegelikult ootasingi.
Keemia loodusele vastandamine tundub mulle väga kentsakas. Millest meie olev universum siis koosneb, kui mitte keemilistest komponentidest? Muuseas täiesti naturaalsest, neutraalsest veest on võimalik ennast surnuks juua, kui liiga palju korraga tarbida. Kusjuures soovitatava päevase koguse ja tapva annuse vahe polegi eriti suur.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2010-05-07 12:31:40
Käisin eile üle tüki aja Stockmannis ja nägin seal ka neid kirjusid Kuldna purke. Väga põhjalikult koostisainetesse nimistusse ei süvenenud, aga see jäi silma, et esimeses segus oli 46% soola. Ja endiselt usun, et nii Amatöörkokk kui ka Julia tegid lihtsalt enda tootele reklaami ;)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2012-02-28 11:11:37
Nami-Nami hea koostööpartner MEIRA annab teada:

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

V2ikekass
Postitusi: 8
Kokaõpilane
2012-03-14 11:42:26
Viimasel ajal on omajagu turule toodud mingeid ürdisoolasid, mis mulle isiklikult ei istu, kuna eelistan toidu sisse siputada soola ise just oma maitse järgi (vahel unustan ära ja üllatus-üllatus, isegi siis ei juhtu midagi). Tartlasena ma seda Kuldna sarja ei reklaami (ei ole tootja ega turundaja), aga mulle kingiti selle sarjast jõuludeks "lihamaitseaine" ning "salatimaitseaine", mis kumbki ei sisalda soola ega ka E621. Ongi lihtsalt sellised ürdisegud ning olen nende kinkijale väga tänulik. Siin reklaampildikesel hakkas silma "erinevaid soolata maitseainesegusid" - seda vihjet on ka hästi hea teada, tänud!!
Heleen
Postitusi: 302
Abikokk
2012-03-25 15:27:34
Santa Maria on ka oma maitseainesegudest minuteada E621 välja korjanud. Seega maitsestada võib nüüd julgelt.

Armastus käib kõhu kaudu :)

<< 1 | 2 >