Triinpvr Abikokk 2012-03-07 21:35:15 |
Tegin ka kunagi kaks suppi. | |
Eda Kokaõpilane 2012-03-07 21:45:54 |
Tiina:
Minu meelest on oluline samm karamelliseerimine, mis peaks järgnema kannatlikule sibula hautamisele madalal kuumusel.
No ja eriti hea puljong on edu pant. See läheb küll apsude ja fopaade teemasse, aga kord õnnestus mul kuus tundi valminud sibulasupi vedelik nii kokku keeta, et peale juustusaia lisamist imes sai pea kogu kalli leeme endasse. Kuus tundi läks sellepärast, et tegin liha-kondipuljongi liha ja konte eelnevalt ahjus pruunistades. Ehk siis soovitus varuda head puljongit piisavalt :). On kellegil nippe jagada, kuidas kõige maitsvam tuleb? Saan aru, et ega seal muud kunsti ei ole, kui sibulad hautada ja puljong peale valada. |
|
Eksitus Kokaõpilane 2012-03-08 09:35:28 |
Tiina:
See on hästi lihtne supp ja hästi maitsev. Minu nipp on sibulate eelnev võis kuldseks praadimine. Just kuldseks, siis on supil ka kuldne mekk küljes.
Raskeim osa on sibulate hakkimine! Ujumisprillid abiks :) Nii, mina teen nüüd sibulasupi ära. Aastaid juba mõtlen sellele, aga pole jõudnud tegemiseni ja isegi maitsnud ei ole seda kunagi. On kellegil nippe jagada, kuidas kõige maitsvam tuleb? Saan aru, et ega seal muud kunsti ei ole, kui sibulad hautada ja puljong peale valada. http://kulinaarsedeksitused.blogspot.com/ |
|
Ilse Abikokk 2012-03-08 12:49:41 |
Lihtne sibulasupp Ivo Linnalt ;) ja mis tähtis "jube" maitsev :D Retsept on siin: http://ilse.riiul.com/2011/10/lihtne-sibulasupp/ | |
Marju Abikokk 2012-03-08 14:53:11 |
Meile ka supid meeldivad. Vist osaliselt ka seetõttu, et laps on suur supisõber. Proovisin niisiis uue supina siin teemas inspireerinud Mulligatawny suppi. Maitsev oli! Riis supi sees on üldse mõnus ja õunad meeldisid mulle ka. Tore vaheldus tomatisupile, seljankale, läätsesupile, kalasuppidele, püreesuppidele jne :) Lisan siia ühe vaieldamatu lemmiku, millest olen varemgi rääkinud - kikerherne-spinatisupp. Seda teen tihti, kuigi mitte nüüd kooskokkamise raames. Kui kedagi huvitab, siis blogis on lähemalt http://maitseb.blogspot.com/2008/07/kikerherne-spinatisupp.html | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-03-09 14:06:59 |
Siin supipostituses juba mainitud riisi-porgandi-juustusupp oli eile jälle laual. | |
Aaloemahl Abikokk 2012-03-10 18:28:51 |
Tegin täna värskekapsasuppi sulatatud juustuga . Väga maitsev! Blogis näeb pilti ka. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-03-11 14:51:54 |
Tiina:
Meil ka eile menüüs ja nüüd ka Nami-Namis olemas: Magushapu riisi-kanasupp kookospiimaga
Proovisin ka seda suppi, küll originaalretsepti järgi. Olen teinud Santa Maria tom kha pulbrist sarnast suppi ja see meile väga maitses. See on nüüd üsna sarnane supp ja väga lihtne teha, pole mingeid pulbreid tarvis. Ma panin aint vett natuke liiga palju, no siis järgmine kord tean. |
|
Tiina Abikokk 2012-03-11 15:52:37 |
Tegin esimest korda sibulasuppi. See on üks neist toitudest, mis on algatuseks piisavalt võõra maitsega, et kipub suus ringi käima. Aga veel tüki aja pärast tunned keelel mõnusat maitset ja lähed juurde võtma.
Sibulasupi tegemise retsept käib nii:
osta üks kana. Maitsesta vastavalt soovile ja küpseta ahjus. Söö kana riisi ja salatiga õhtusöögiks. Järgmisel päeval puhasta kanaliha luudest ja tee sellest järelejäänud riisiga salat. Kõik, mis kõlbab koerale anda, anna koerale, kes tõenäoliselt niikuinii kana puhastamise toimingu juures su jalge ees istub “ma ei ole kaks nädalat midagi söönud” näoga. Kõik kondid hoia hoolega alles. Kontidest keeda koos porgandi ja selleri, mõne pipra-, vürtsi ja nelgiteraga puljong.
Puhasta neli hiiglaslikku või viis keskmise suurusega sibulat, lõika pooleks ja siis viiludeks. Tükelda 143 g suitsupekki. Prae pekk ja sibul võiga kahes osas nõrgal kuumusel kenasti kuldseks. Peaasi, et pruuniks ei lase. Kokku läheb sellega umbes tunnike. Lase puljong keema (nii umbes 1,5 l), kalla sisse praetud sibul ja unusta mitmeks tunniks õrnalt podisema. (Puljongi esialgne kogus võib pisut suurem olla, see kahaneb pikaajalise keetmisega kõvasti.)
Tükelda pisut saia kuubikuteks, sega oliiviõliga ja küpseta ahjupannil kuldseks. Serveeri suppi veidikese riivitud juustu ja saiakuubikutega. Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Karolin Abikokk 2012-03-11 21:14:15 |
Supiteema on nii mõnus! :) Nii et peab kah ikka osalema. Esiteks olen teinud kana-maisisuppi hiina moodi Siit samast nami-namist olen teinud veel päris mitut suppi, kuid pildile pole kahjuks püüdnud. Nt tegin ka Ameerika maisisuppi. See on küll ülihea! Siis veel riisisupp porgangi ja juustuga. No see on ka ülihea, nii kiiresti, lihtsalt ja odavalt valmiv, ema mul kiitis ka, et oi kui hea! Kana-klimbisupp Siis isutas ja ahvatles mind väga see kartuli-porru püreesupp, kuid kui tegema hakkasin, siis selgus, et porrut oli ülivähe, aga mis sest, panin rohkem sibulat ja püreestasin veidike spinatit ka sisse ja palju sulatatud juustu, hästi mõnus sai ikkagi, sõin saiakrutoonidega :) | |
<< < 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 > >> |