Aaloemahl Abikokk 2012-03-23 21:15:21 |
Mina olen ka endiselt supilainel :) Nädalavahetusel tegin Paastuaja peedisuppi ning üleeile kana-klimbisuppi. Ja klimpidega ei koonerdanud :) | |
Tiina Abikokk 2012-03-23 21:30:58 |
Meil täna ülilihtne nuudlisupp. Omatehtud kanapuljongisse munanuudlid ja maitserohelist, lusikake sojakastet ka ja valmis ta oligi. Muidugi võiks lisaks panna kanaliha, porgandit või seeni, aga kui neid parasjagu kapis ei ole ja on ainult söögitegemise laiskus, siis saab ka niimoodi ja peaasi, et ise olen rahul :) Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Belle Kokaõpilane 2012-03-25 12:04:25 |
P6nev (vegan) Brokkoli-pistaatsia supp :) | |
Tiina Abikokk 2012-03-25 16:26:21 |
Õige supi alus on korralik puljong. Seekord ostsin terve kana, fileed küll eraldasin enne keetmist, ja keetsin sellest mõnusa puljongi.
Kahe oa supi jaoks riivisin porgandi, tükeldasin sibula, varsselleri ja porru, pisut paprikat ka ja praadisin kergelt õlis. Kallasin aedvilja kuuma puljongisse, lisasin veel kartulikuubikud, aedoakaunad ja kõige lõpus eraldi keedetud (kuivatatud) aedoad. Maitsestasin natukese adžika, laimimahla ja sojakastmega.
Ka supivihkajast laps sõi ja ise ka imestas, et talle selline supp maitses :) Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Aire1 Abikokk 2012-03-26 10:41:39 |
Täna lõunaks, tööle, lõhesupp. | |
Fre Abikokk 2012-03-26 21:55:15 |
Eile tegin punastest läätsedest maailma kõige lihtsamat suppi, mille idee sain ühest Reet Ausi artiklist. Pmst saab selle supi valmis kolme komponendiga. Kui vesi juurde arvestada, siis 4 komponenti. Vee sisse keema veidi porgandit, lisaks Herbamare puljongipulbrit ja kui porgand veidi pehmem siis paar peotäit punaseid läätsi. Kui kõik pehmeks on keenud (punased läätsed jäävad millegipärast viimasel ajal pakil lubatud 10 minutiga veel täitsa kõvaks) siis lasen saumikseriga püreeks. Tavaliselt lisan keemise ajaks jupi ingverit, mille hiljem välja õngitsen, ja panen küüslauku ka. Olen proovinud ka keerulisemaid läätsesuppe, ntx tomatiga, aga see kõige lihtsam retsept on ikka kõige parem. | |
Silja Abikokk 2012-03-27 08:25:39 |
Fre:
Vahepeal jooksis ETVs üks prantsuse multikas lastele, kus tehti süüa. Kord keedeti seal läätsesisd ja õpetuses öeldi, et soola ei tohi varakult panna sest siis ei taha läätsed pehmeks minna.
Eile tegin punastest läätsedest maailma kõige lihtsamat suppi, mille idee sain ühest Reet Ausi artiklist. Pmst saab selle supi valmis kolme komponendiga. Kui vesi juurde arvestada, siis 4 komponenti. Vee sisse keema veidi porgandit, lisaks Herbamare puljongipulbrit ja kui porgand veidi pehmem siis paar peotäit punaseid läätsi. Kui kõik pehmeks on keenud (punased läätsed jäävad millegipärast viimasel ajal pakil lubatud 10 minutiga veel täitsa kõvaks) siis lasen saumikseriga püreeks. Tavaliselt lisan keemise ajaks jupi ingverit, mille hiljem välja õngitsen, ja panen küüslauku ka. Olen proovinud ka keerulisemaid läätsesuppe, ntx tomatiga, aga see kõige lihtsam retsept on ikka kõige parem. |
|
Kirsike Abikokk 2012-03-27 10:14:53 |
Meil oli eile frikadellisupp. Lihtne ja lastele maitseb. Retseptitu ja pilditu :) | |
Silja Abikokk 2012-03-27 14:59:49 |
Ma proovisin vahepeal Pille päikselist riisi-porgandisuppi sulatatud juustuga. Nii ruttu sai otsa, et pilti ei jõudnud teha. Korduvalt olen teinud ka kiiret hapukapsaborši viineritega. | |
Kiilike Abikokk 2012-03-27 15:37:41 |
Vaikselt vaatan siia aga kirjutamiseni pole jõudnud. Meil on kord nädalas supp ja kui teinekord tahan vahele jätta siis on teised pereliikmed need kes ei ole nõus loobuma. Viimase kuu jooksul olen teinud frikadellisuppi, kana-klimbisupp, kikerherne-tomatisuppi, rassolnik oli eile ja magusana aga soolase võileivaga soovis laps laupäeval piima-klimbisuppi :P . Meie pere lemmiksupid on seljanka ja kõrvitsasupp. Isiklik lemmik on läätsesupp (lisandid ei muuda minu arvamust) :) | |
<< < 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 > >> |