Kokkamas95 Abikokk 2010-01-04 20:41:32 |
Riisihõrgutis | |
Kokkamas95 Abikokk 2010-01-04 21:12:38 |
Vaatasin just, et Selveris on nädala magustoiduks riisivorm kohupiimaga Milline kokkusattumus :P Igatahes tundub see maitsev olevat. Kalevi kodulehel on ka isuäratav Jäätise-šokolaaditort riisipallidega | |
Heleen Abikokk 2010-01-04 21:15:49 |
Kihvt teema!!! :D Armastus käib kõhu kaudu :) |
|
Tziiki Abikokk 2010-01-04 22:52:31 |
[1quote]Kalevi kodulehel on ka isuäratav Jäätise-šokolaaditort riisipallidega
http://www.kalev.eu/public/jaatise_sokotort_v_web.jpg[/quote]
olen teinud seda jäätisetorti, väga lihtne oli teha, aga maitse kohta ei oska kommenteerida-tegin üks aasta emale emadepäevaks ja kui ma koju tagasi jõudsin, oli see juba söödud :O
ja ka mina olen paisutatud riisi näinud ökopoes-need, mis on hommikusöögihelveste juures on jubeda koguse suhkruga, aga ökopoe omad vist mitte?
ahjaa kunagi ammu sai ühe esimese suurema katsetusena tehtud riisitorti...retsepti sain kuskilt ajakirjast ja mäletan, et sinna käis riisipuder, mandlid, mascarpone, aprikoosikonserv...ja juube hea tort oli, aga kahjuks kaotasin retsepti ära :( As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-01-05 08:00:23 |
Tziiki:
Hommikusöögikrõbuskid on tõesti väga magusad (ma oletan - ei suuda meenutada, et ükski Rice Krispie oleks kunagi mu suhu sattunud) ja ökopoe omad mitte. Sel juhul tuleks retseptiga tõtt vaadata ja otsustada, kas ja kui palju suhkrut lisada või mitte..
ja ka mina olen paisutatud riisi näinud ökopoes-need, mis on hommikusöögihelveste juures on jubeda koguse suhkruga, aga ökopoe omad vist mitte? Kokkamas95:
See Kalevi retsept on identne sellele retseptile, pärit soomlaste Pirkka-lehelt (Marjainen riisisuklaa-jäätelökakku). :D (Lisan Tziiki kommentaari ka siinse retsepti juurde).
Foto: Pirkka
Kalevi kodulehel on ka isuäratav Jäätise-šokolaaditort riisipallidega http://www.kalev.eu/public/jaatise_sokotort_v_web.jpg Kokkamas95:
Nõus, mulle tundub ka selline igati mõnus talvine dessert. Võtan kavva ja aitäh viitamast!!!
Vaatasin just, et Selveris on nädala magustoiduks riisivorm kohupiimaga Milline kokkusattumus :P Igatahes tundub see maitsev olevat. |
|
Tullia Abikokk 2010-01-05 09:42:44 |
Magusast riisist on mul head mälestused ühe Saksamaa ülikooli mensast, kus korra nädalas pakuti hästi vedelat magusat riisiputru (mitte riisi-piimasuppi) kaneeliga. Ma ei jätnud seda kunagi võtmata. Proovin ka sel korral kaasa lüüa. | |
Profa Abikokk 2010-01-05 10:03:35 |
Ajalooliselt oli keskaegses Tallinnas riis rikaste söök ja just nimelt oma jõukuse näitamiseks pakkus näiteks keskaegne kaupmees oma külalistele magustoiduks riisiputru. Seletus muidugi imelihtne - kõik kaubad mis tuli mere tagant tuua olid kallid ja mitte kõigile kättesaadavad. Nii et tehke jõukas nägu ette ja pakkuge külalistele riisiputru :) | |
Frieda Abikokk 2010-01-05 10:19:16 |
Mõtiskledes, kas ma riisiga üldse miskit magusat teinud olen, meenus siiski Gotlandi ahjupannkook. | |
Kirsike Abikokk 2010-01-05 11:08:52 |
Vanilli-riisivorm tehtud. Tegin kohvikoorega ning 1 tl kaneeliga. Sellest kogusest sai viis peaaegu ääreni täis ramekini. Lapsed kiitsid heaks ja mulle ka maitses. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2010-01-05 19:06:55 |
Nii tore kuulda, et teema meeldib :) Ma tegin alustuseks brasiilia riisipudingit kookose ja kohviga. Igati maitsev oli, aga seda BBC Good Foodi retsepti (aastast 1999) annab oluliselt paremaks "tuunida", nii et võtan lähinädalail uuesti ette. | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |