Tiina Abikokk 2012-04-13 21:00:06 |
Kuidas te seda võid vahustate? Mul on alati kogu võinatuke mikseri labade sees ja mis ei ole, on kausi ääre küljes ja seal keerutamisest ju suuremat kasu ei ole. Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Fre Abikokk 2012-04-13 22:53:09 |
Aitäh Kätrin, mu nõuka-aegsed võimälestused olid siis ikkagi õiged. Ise tegin hoopis seda kooki http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=876 - ja võin kõigile kiita et tulemus oli väga hea, enda jaoks väljaprinditud retsepti võtsid külalised kaasa. Tiina, ma olen aru saanud, et kogu võiga jahmerdamise edukuse taga on see, et või peab olema toasoe. Ja see tähendab, et või tuleb hiljemalt eelmisel õhtul välja jätta. Paar tundi varem ei aita. Ma olen üldse julgemalt hakanud koogikomponente eel(toa)soojendama, või jätan õhtul välja ja ülejäänud asjad võtab esimene ärkaja kapist sooja. Kui ka muud asjad (munad, toorjuust vms) on toasoojad, siis ei jää see või sinna labade ega sabade külge küll kinni, kui just ei ürita Kitche Aidiga 30 grammi võid vahustada. | |
Liisi Abikokk 2012-05-07 23:02:20 |
Vilma tordipulbrist Juubeli kohupiimakook virsikutega | |
Tserry Kokaõpilane 2013-04-03 18:56:15 |
Virsiku-kohupiimatort! | |
Andra Kokaõpilane 2013-07-09 15:19:31 |
Sain nädalavahetusel sünnipäevalt laheda idee valmistada pirukaid barankade sisse. Jube lihtne, maitsev ja odav ka! Retsept SIIN
http://pliiditaga.blogspot.com |
|
Kokkamas95 Abikokk 2013-11-16 20:03:31 |
Kohupiima-moosikook | |
Marju Abikokk 2014-03-20 11:26:11 |
Pean ka ühte kohupiimakooki kiitma: Kohupiimakook sidruniga. Tõesti lihtne teha ja minu meelest väga hõrk. Teisel korral tegin olude sunnil apelsiniga ja oli ka hea. Meesperele meeldis sedasi rohkemgi, aga sidrun oli kuidagi ehedam :) | |
Marit Abikokk 2014-05-04 21:46:34 |
Tegin õhulist kohupiimakooki, mida serveerisin värskete maasikatega, maitses imehea! Koogi põhi on nisujahuvaba! | |
Rebane Abikokk 2014-08-10 15:48:44 |
Pean tunnistama, et välismaal elades igatsesin eesti söökidest just kõige rohkem kohupiima - ükskõik, mis kujul! Lemmik suvine magus on meie peres 'roosa kohupiim' - maitsestamata kohupiimapasta suhkruga hõõrutud punaste sõstardega. Lihtsalt parim!
Ja eks ole, et üks lemmikuimaid kooke üldse on klassikaline kohupiima-rosina plaadikas. :)
Siin aga üks hea purukoogi retsept, mida sobib ükskõik, mis marjadega teha (eriti mõnus jääb vaarikatega!) Mugandatud Kodukirjast.
Kohupiima plaadikas
Tainas:
5 dl jahu
1 dl suhkrut + 1 tl vaniljesuhkrut
0,5 tl soola
0,5 tl söögisoodat
0,5 tl küpsetuspulbrit
100 g kookoshelbeid
225 g võid
Täidis:
800 g teralist kohupiima
200 g hapukoort
4 muna
2,5 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
ohtralt vaarikaid /sõstraid vms (Nii et täidise enam-vähem ära kataks)
Sega omavahel kuivained. Näpi juurde või ja sega purutaoliseks tainaks. Sega omavahel ka täidise ained. Pudista 3/4 purust ahjupannile ja vala peale kohupiimamass. Kata marjadega ja kõige peale pudista ülejäänud puru. Küpseta 200-kraadises ahjus u 40 minutit. Kook võib veel veidi võdiseda, jahtudes taheneb. Jahuta. Parim üleöö seisnult külmkapikülmalt!
Jazzino. teen. naudin. |
|
Rebane Abikokk 2014-09-04 12:44:36 |
Tegin üht oma lemmikkooki - klassikalist rosina-kohupiimakat. Õhuke liivatainas, ohtralt täidist ja Tootsi kringli vääriliselt rosinaid. Kindlasti tuleb seda kooki üleöö külmas hoida, et maitse see 'õige' oleks.
Jazzino. teen. naudin. |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 > >> |