RUCOLA restaurante pizzeria, Ehitajate tee 114a, Tallinn

Netcat
Abikokk
2010-07-23 17:32:22
Juba pikemat aega olen plaaninud Rucolasse nende lasanjet proovima minna, aga nüüd kui lõpuks seal söömine teoks sai, ei olnud kliima teps mitte lasanje söömist soosiv. Midagi kergemat soovides võttis minu kaaslane röstbiifi, avokaado ja maasikatega salati ning mina - kuna ma olin siiski päev otsa näljas olnud - pizza (muidu need on 30 cm suured, kuigi itaaliapäraselt õhukesed, niiet vähemnäljased võivad pizza edukalt ka kahe peale tellida, pealegi pannakse järelejäägid sõbralikult kaasa, hirmsas vahtplastist karbis küll). Palava ilmaga oli siseruumides väga umbne, õnneks sai istuda terrassil, kus kasvasid kastides maasikataimed, mis olid ka vilju kandnud (praeguseks küll näljaste klientide poolt tühjaks nopit juba). Õnneks keegi naaberlaudades ei tossanud ka. Laual leidus petlikult reaalne lillepott, kust ma üritasin ürti näpistada, enne kui sain aru et tegu on plastmassist taimega. Teeninduse üle ei saa kurta, tere meile möödaminnes öeldi ja menüü toodi kohe, kui olime endale koha leidnud. Ka edaspidi sujus kõik kiiresti. Olles nn. vee-ja-leiva-laua suhtes ette hoiatatud, tegin kohe tellides väikese vihje, et kuidas selle veega siin on, mille peale öeldigi, et see on maja poolt ja puha tasuta. Aga ei tea, kui poleks küsinud, kas oleks öeldud. Samas väga viisakas, et kui söögi ajal vesi otsa sai, siis enne kui ma jõudsin ise uue järele minna, ilmus nagu maa alt teenindaja ja küsis, kas ma soovin juurde. Ainus kurtmine leivalaua suhtes oleks mul, et kaaslane salati juurde saialist ei saanudki, sest kui tema seda külastas, siis laual oli ainult või, aga saiakorv oli tühjaks saand. Röstbiifi salat oli väga ilus, liha pehme ja peaaegu elus, avokaadod ja maasikad küpsed, salat värske. Ainult et, tundus, et maitsestatud ei olnud seda millegagi. Ilmselt ongi seal selline kontseptsioon, et igaüks jalutab laua juurde ja miksib endale salatikastme ja maitseained ise kokku. Mis tähendab, et kulinaarselt kohmetum inimene, kes ei taipa ise õli ja balsamicot võtta jne võib piirduda ainult soola pealeraputamisega... nagu minu kaaslasega läks... Mina võtsin Mamma Mia pizza (salaami, suvikõrvitsa, pommu, küüslaugu ja tšilliga). Tundus nagu, selline paras vürtsikas kuuma päeva söök, kõik minu lemmikasjad peal. Hoidku küll, nad ei tee selle küüslaugu ja tšilliga üldse nalja. Midagi nii vänget ma igatahes ei oodanud. Nõrganärvilistele ei soovita, kuigi halb ei olnud. Pikemalt ei saa kommenteerida, kuna olin päev otsa nälginud ja oleks ilmselt ka pizzalõhnalise pappkarbi põhja sama innukalt sisse vohminud, aga nt Vapiano pizzast või PP ketipizzast parem tundus küll. Jäätisekokteili soovitati meile punase apelsini mahlaga, et pidada väga popp valik olema. See osutus oodatust palju läägemaks. Teinekord valiks mingi hapuma mahla.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Netcat
Abikokk
2010-07-23 17:41:34
Ah jaa, lisaks veel niipalju, et Kadaka ristmiku poolt jalgsi lähenejad peavad Rucolani jõudmiseks ja tagasi pääsemiseks kas mõttetult suure ringi tegema, või ebaviisakalt diagonaalis üle muruplatsi trampima (sinna on juba rada sisse tallatud). Loodetavasti tuleb kellelgi asja eest vastutaval tegelasel mõistus pähe ja nad teevad sinna tee. Vastasel juhul sügisel poriga ja talvel lumega küll ei viitsi väisata seda kohta.

Netcat
Abikokk
2010-07-23 17:43:41
Ah jaa, veel üks täiendus. Rucola kõrval on ka pood, mis itaalia delikatesse müüb. Ja tundub, et see pood on sama kaua lahti kui Rucola ise, igatahes sealt üsna hilisel tunnil lahkudes nad olid veel seda.

Eva
Abikokk
2010-07-23 18:22:19
Netcat:
Ah jaa, veel üks täiendus. Rucola kõrval on ka pood, mis itaalia delikatesse müüb. Ja tundub, et see pood on sama kaua lahti kui Rucola ise, igatahes sealt üsna hilisel tunnil lahkudes nad olid veel seda.
See on üks huvitav pood. Sealt saab muide ka ahjusooja ciabatta't kaasa osta. Tellid ära ja pannakse kohe ahju - ja ahi, kus see küpseb, on ehtne pizza-ahi.

http://www.perenaine.ee/

Profa
Abikokk
2010-10-11 12:02:53
Käisin üle kolme kuu - söök hea, teenindus oli teinud sammukese ülespoole, ju on asjad paika loksunud.

Profa köögipool

Fre
Abikokk
2010-10-11 22:03:46
Me käisime ka eelmisel nädalal lastega söömas. Algul tahtsime telefonitsi pizzat kaasa tellida, jrk oli 30 min. Seda ei jaksanud oodata aga pärast kujunes kuidagi nii et kui tipptunni raames oli kammp peale korjatud oli kõht nii tühi et ei jäänud muud kui kohale minna. Teenindus oli tõesti väga mõnus, väiksemad lapsed ronisid kohe leti äärde pukkide peale vaatama et kuidas pizzasid tehakse ja meesterahvad leti taga kommenteerisid neile oma tegevust täitsa heal meelel. Pizzad-pastad olid ka OK aga just mõnus suhtumine tekitas positiivse emotsiooni.
Trlp
Abikokk
2011-03-24 21:20:03
Mõned päevad tagasi käisin Rucolas ka. Väga äge, et nad on võtnud menüüsse vitello tonnato, mida siinsed restoranid muidu millegimärast väldivad või proovida ei julge. Spagetid tiigerkrevettidega tomatikastmes - mahlane ja maitsekas. Õpilasest kelner oli täiesti timm - sõbralik ja kiire, tähelepanelik. Pizzamenüüst sõime samas midagi, mis sisaldas viit juustu, sparglit ja parma sinki - too much of the good thing. Kolm juustu oleks vabalt võinud mõne teise pizza peale jätta.
Marju
Abikokk
2011-04-19 23:09:52
Käisin ka hiljuti jälle ja minu meelest on seal kõik vaid paremaks läinud - nii toit kui teenindus ja üldine õhkkond (mitte et enne halb oleks olnud).
Pille
Nami-Nami peakokk
2011-06-24 15:24:36
Me käisime täna hommikul perega loomaaias ja pärast tahtsime kuskil sealkandis süüa. Meenus Rucola, kus ma varem käinud pole. (Koht mulle iseenesest tuttav, sest elasin ca 10 aastat Ehitajate tee 115 tornmajas :)). Kahjuks oli söögikoht kinni - ikkagi ju jaanipäev. Vähemalt teame nüüd, kus koht asub. Majast pidin aga pildi tegema, sest minu arust on kurb, kui inimesed teevad sooja südamega uue söögikoha, tellivad maja kaunistamiseks kallid sildid ja siis arvavad, et restoran on itaalia keeles 'restaurante' ja tellivadki sildid sellise nimega.. Või ongi ikka mingi hispaania-itaalia segapuder seal? :O

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Muzi
Kokaõpilane
2011-06-25 13:53:49
Sisu - http://www.rucola.ee/cms/eesti/menyy. Ma pole välist silti kunagi niimoodi uurinudki. Oleme korda 3-4 käinud ja alati kõikidele väga meelt mööda olnud toidud. Esimest korda juhtusime käima talvisel ajal. Mulle endale väga maitseb värske rucola salat, aga roogade kõrvale sätitud värsked rucolalehed ei maitsenudki seal nii head nagu oma aias. Ehk siis polnud ilmselt päikest/soojust näinud kasvamise ajal, talvine aeg meil eksole. Siis tekkis korra väike pettumus. Nimeks Rucola, aga lauale toovad maitsetud rucolat meenutavad rohelised lehed. Samas, lastele seal meeldib ja mulle meeldib, kui lapsed söövad. Sama tunne oli Solarises Vapianos, kui tellitud sai bruschetta tomatiga ning lauda laekus vesise maitsetu tomatikattega eelroog. Restoranis eeldaks toidult maitset mitte seda kõige odavamat vesist maitsetut tomatit.
<< 1 | 2 | 3 >>