Maris Abikokk 2009-07-20 12:22:51 |
Väga tore teema! Olen viimastel aastatel puuviljade-marjadega soolaseid salateid üsna palju teinud. Apelsin, pirn, õun, pähklid ükskõik millise rohelisega ja voila! Sel suvel valmistasin paaril korral mõnusaks eelroaks salati maasika, meloni ja basiilikuga. Basiilikul oli siin võtmeroll. | |
Kuutydruk Kokaõpilane 2009-07-20 16:31:09 |
Nii, Pille vihjas, et mu salat sobib väga hästi siia kooskokkamise teemasse. Ise sõin seda salatit kunagi ühe tuttava juures ja peale seda on see üks mu lemmiksalateid suvel. Ja nagu täna selgus, ongi see retsept ka Nami-namist pärit. Minu versioon Arbuusi-fetasalatist: | |
Tiina Abikokk 2009-07-20 20:15:26 |
Tiina:
Tegin ikka sel aastal ka - panin salatisse nii musti kui punaseid sõstraid. Muud komponendid juhtusid seekord olema: salatilehed, sibulapealsed, kurk ja tomat. Kastmeks apelsiniga salatikaste, mis siia väga hästi sobis. Jällegi - väga maitsev. Üldiselt ma marju soolase salati sisse ei pane, küll aga tegin mullu, kui muu roheline aias juba valmis, aga tomatid veel mitte, rohelist salatit, kus punaseks ja hapuks osaliseks olid punased sõstrad. Mulle väga maitses. Muud komponendid olid salatilehed, maitseroheline, kurk, paprika. Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Zoozi Abikokk 2009-07-20 22:31:26 |
Täna tehtud feta-arbuusisalat piiniaseemnetega ja arbuusisalat fetajuustu ja laimiga. | |
Kaare Abikokk 2009-07-21 00:46:16 |
Kõige rohkem olen soolastes salatites kasutanud viinamarju, ananassi ja õuna. Nüüd tahaks mustsõstardega midagi katsetada. Need arbuusi ja maasikatega soolased salatid paistavad ka väga isuäratavad. Tegin täna alustuseks magusat suvemarjasalatit | |
Leoola Abikokk 2009-07-21 12:38:27 |
minul oli eilseks õhtusöögiks värske salat arbuusi ja parmesaniga, kõrvale mereanni quich. mõlemad tulid väga head. pildid tulevad hiljem, sest fotkas pole minu käes | |
Tiina Abikokk 2009-07-21 19:55:02 |
Proovisin oma tavalisele salatile vaarikaid lisada. Ei saa kurta. Andis veidi põnevust salatile juurde :) Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Zoozi Abikokk 2009-07-21 23:18:40 |
Ilus värviline ja maitsev salat punasest kapsast ja puuviljadest (Suur Salatiraamat). Nelja portsjoni jaoks läheb vaja- 1 tükk (200g) punast kapsast (kui soovid pehmemamaitselist salatit, lase punasel kapsal kergelt soolases vees korraks keema tõusta ja loputa kiiresti külma vee all) 1 mugulsibul 1 apelsin 1 õun 1 banaan 0,5 dl rosinaid(ma panin 1dl ja kasutasin Jumbo rosinaid) Kaste 1/2 sidruni mahl 1/2 apelsini mahl 1 sl mett 1 sl õli 1 vürtsimõõt soola Serveerimiseks mõned hakitud Kreeka pähkli tuumad hakitud peterselli | |
Leoola Abikokk 2009-07-22 12:29:47 |
mina tegin ka arbuusi-feta salatit, väääga hea :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-07-22 20:13:49 |
Leoola:
See on popp salat kõigis oma variatsioonides :) Mina tegin täna arbuusi-fetasalat oliividega:
Mõnus kerge salat oli. Kolmveerand arbuusi on veel alles, nii et ehk proovin mõnda teist arbuusisalati varianti ka veel..
mina tegin ka arbuusi-feta salatit, väääga hea :) |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 > >> |