Marju Abikokk 2009-05-03 18:46:41 |
Meil siin lõunas (jah, sel aastal siis sedapidi) naat nagu hakkaks maa seest tulema ja mõne nurmenukulehe ehk saaks kätte, aga üldiselt on tärkamine vähemalt Otepääl aeglane. Võib-olla seepärast, et lumi alles läks ja metsas veel lumiseid kohtigi. Nii et loen huviga, mis teised teevad ja olen ise ootel. | |
Frieda Abikokk 2009-05-03 19:11:56 |
Täna tehtud nõgeserullid. |
|
Ragne Abikokk 2009-05-03 19:25:00 |
Ise küll ei teinud, kuid sõin täna külas naadimuffineid (inspireeritud samuti koos kokkamisest), ja väga väga maitsvad olid. Kindlasti teen neid ka ise (ainult mehele ei tohi nende sisu öelda, muidu ta ei söö :) |
|
Frieda Abikokk 2009-05-03 19:45:04 |
Ragne:
Kindlasti teen neid ka ise (ainult mehele ei tohi nende sisu öelda, muidu ta ei söö:) Mulle tundub, et selliste, nö umbrohutoitude puhul on täpse koostise saladusse jätmine üldse aktuaalne ;) ja ei kehti mitte ainult meeste kohta. Kui sööjatele ei ütle, et toidu sees on nõges, naat või võilill, siis süüakse ära ja kiidetakse takka, aga kui ette on hoiatatud, siis on alati ninakirtsutajaid :D. |
|
Põrnikas Abikokk 2009-05-03 21:49:58 |
Sain esimest korda sel kevadel linnast minema, ja tulemuseks oli mõnsalt (kevad)roheline nädalavahetus :D. Küpsetasin kahel korral Kevadist naadipirukat. Esimesel korral täpselt retsepti järgi, teisel korral lisasin ka nõgeseid ja kitsejuustu. Mõlemad olid väga mõnusad, täitsa uskumatult mõnusad kohe.
Laupäeva lõunaks keetis ema mõnusa nõgesesupi (nõges, kartul, porgand, lillkapsas, keedumuna) ja tänaseks lõunaks tegin Thredalia blogist pärit Nõgeserisotot. Vaieldamatult parim risoto, mida ma kunagi ise valmis teinud olen :) |
|
Maris Abikokk 2009-05-04 13:04:12 |
Avasin kevadrohelise hooaja lihavõtte ajal ja vahepealse aja jooksul on päris mitu korda naat, nurmenukk ja karulauk meil laual olnud. Üks esimesi oli nurmenukk ja naat rohelise salatiga. Eriti hästi maitses aga karulaugune kevadsalat. | |
Saunakas Kokaõpilane 2009-05-04 16:38:30 |
Loen seda teemat ka huviga. Ise olen söönud ka sel aastal juba naadi-nurmenuku salatit ja täna kõrvenõgese-redise-kurgi salatit. Mõlemad olid maitsvad. Kahju et kaurulauku pole Pärnu turul näinud ja minu elukohas ka pole kuskilt korjata.
Jäi aga silma et siin pole põdrakanepit mainitud, millel on söödavad ka kõik taimeosad. Põdrakanepi teed joon juba pikka aega, plaanin ka salatina ära proovida. Ahjaa, kõrvenõges hapukoorega ei sobi, nõges läheb seal ebameeldivalt pudruks. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-05-04 16:40:37 |
Tegin täna taas vanilli-naadimuffineid - esiteks oli naati ja teiseks vajas pilt hädasti vahetamist :) Lisaks tegin porgandi-juurselleri suppi naadi ning pošeeritud vutimunadega: |
|
Zoozi Abikokk 2009-05-04 18:28:04 |
Eile sõbranna tõi Virtsust natuke naati ja nõgeseid. Tegin täna prooviks rohelisi muffineid.Väga maitsvad,mehele ka meeldisid .Sõime neid nõgesevõiga.Oli küll maitsev,kuid nõgesemaitset mina ei eristanud. |
|
Seenekas Abikokk 2009-05-04 19:51:20 |
Meil oli täna üheks toiduks nõgesesupp ja sai kiita. Homme saadan linna sõpradele ka, nad polevat kunagi saanud. Ja nagu Frieda eelpool mainis, siis ei hakka ka enam kodus reklaamima, mis nendes salatites täpselt on. Igatahes rohelisega salatis on nii nurmenukku, kui närtsitatud nõgest, jääsalatit ja värviks paprikat ning kastmes porgandimahla. Kõlbas hästi, kujutan ette, et täpset koostist teades poleks nii hästi maitsenud. Küll oleks tore, kui keegi tahaks minu aias naati korjamas käia. Ma võitlen siin juba teist nädalat naadi, roomava tulika ja paiselehtedega. Järgmiseks hakkab võilillede küllus. Maaelu võlu ja valu. Lisan veel, et avastasin metsa all metsiku murulaugu, mis teises kohas on hobuste poolt lootusetult ära tambitud. Tegin siis murulaugu ja taliküüslaugupealsetega külma kastme supile silmaks. Metsik murulauk on veidi teise maitsega, kohustuslik hakitud muna ka. |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |