Tervislikest noortest nõgeselatvadest saab teha huvitava kohupiimavõide, mis sobib hästi nii leivale kui ka saiale.
noori nõgeselehti
õli
hakitud keedetud muna
hakitud sibulapealseid ja küüslaugupealseid
hapukoort
lahjat kohupiima
riivitud porgandit
Vala noored nõgesevõrsed ja -lehed üle tulise veega. Lase veidi seista, siis nõruta. Hõõru nõgesed peeneks.
Lisa õli ja hakitud muna, sibula- ja küüslaugupealsed ning hapukoor. Sega juurde lahja kohupiim ja riivitud porgand.
Retsept mugandatud ajalehest Videvik.
Oli küll maitsev, kuid nõgesemaitset mina ei eristanud.
Pilt ka:
Võtsin 70gr kuuma veega ülevalatud nõgeseid, 2 keedetud muna, 1 porgand, pool pakki kohupiima, muid aineid silma järgi, suht hea sai.
Nõgese-kohupiimamääre
Tervislikest noortest nõgeselatvadest saab teha huvitava kohupiimavõide, mis sobib hästi nii leivale kui ka saiale.