MOSHI MOSHI jaapaniteemalised koolitused

Kätrin
Postitusi: 1053
Abikokk
2010-12-14 08:53:56
Käisin Moshi-Moshi sushikoolitusel, mis oli mulle kui suurele Jaapani(köögi) fännile suur elamus. Kuigi olen kodus suhit üsna palju ka ise teinud, sain koolituselt siiski palju uusi nippe ja teadmisi juurde, mis edaspidi sushi valmistamist hõlbustavad ja kindlasti sushi ka palju maitsvamaks muudavad. Kõige enim jäi kõrvu kumama 2 asja, mille kohta ma varem midagi kuulnud polnud - esiteks ei tohi sushiriisi ega ka valmis sushit eales külmkappi panna - see rikub sushi maitse. Ja teiseks - mis oli minu jaoks suurim üllatus - sushit võib valmistada ükskõik millise lisandiga - koolitaja Kertu Bramanis, kes on ka Jaapanis pikalt elanud rääkis, et kui oli aeg, mil ta lapsed väga kala ei söönud, valmistati neile sushit ka liha lisandiga. Ma olen hästi tundlik igasugu lehtsalati ja porgandiga sushide suhtes, rääkimata kanast või lihast aga koolitusel saadud teadmine, sushit võib teha ükskõik millise lisandiga ja selline lähenemine on ka Jaapanis, muutis siinsed imekooslused palju vastuvõetavamaks. Seda enam, et futomaki rull suitsulõhe ja kiiviga oli koolitusel üks mu lemmikuid :) Õhkkond oli väga mõnus ja sõbralik, sushi sai maitsev ning teadmisi küllaga. Meeldis väga see, et koolitaja Kertu rääkis oma isiklikest elamustest ja kogemusest Jaapanis. Suur-suur tänu Pillele selle võimaluse eest ja aitäh Moshi-Moshile kostitamast!

Kätrini kokkamispäevik

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2011-03-14 20:20:08
23. märtsil on järjekordne MoshiMoshi sushikoolitus Tallinnas, kus sushit valmistab koos Sinuga Haruyo Allikivi, sushist ja selle valmistamisest räägib Kertu Bramanis. Täpsem info avalehel!

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2011-03-22 14:44:01
Pille:
23. märtsil on järjekordne MoshiMoshi sushikoolitus Tallinnas, kus sushit valmistab koos Sinuga Haruyo Allikivi, sushist ja selle valmistamisest räägib Kertu Bramanis. Täpsem info avalehel!
Sinna sushikoolitusele lähevad ka Thredahlia ja Profa, nii et kui keegi soovib esiblogijatega koos sushit valmistada, siis kiirustage ja võtke ruttu MoshiMoshi esindajatega ühendust ;)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Profa
Postitusi: 722
Abikokk
2011-03-23 22:56:34
Käidud, nähtud, tehtud. Tore koolitus oli, Kertu Bramanisel on piisavalt suured teadmised Jaapanist ja ka oskus neid edasi anda, niiet küsida võib kõike mis puudutab sealset elu-olu, inimesi ja kombeid. Samuti on Haruyo Allikivi äärmiselt armas inimene, kes hea meelega ka eesti keeles suhtleb. Sushi koha pealt meeldis kõige enam asjade lihtne selgitamine - tegu ei ole raketiteadusega, pisut harjutamist ja valmis ta on, eriti kui mitmed kasulikud nõuanded kaasa saab. Igati kordaläinud õhtupoolik.

Profa köögipool

Merilin
Postitusi: 953
Abikokk
2011-03-24 08:20:41
Mulle samuti meeldis. Hästi arusaadav ja tore koolitus oli. Mulle meeldis eriti, et nii lihtsalt toitu ei oldud üle müstifitseeritud, nagu näiteks netiõpetustes ja raamatutes tihti juhtub.

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2011-04-05 09:21:56
Thredahlia ja Profa - tore, et "preemiakoolitusega" rahule jäite :) Loodan ise ka millalgi sinna MoshiMoshi sushikoolitusele jõuda :D Eks selle sushiteoga on nagu jäätiseteogagi. Minu arust on kodus jäätist teha väga lihtne, kui põhimõtted selged on. Samas esineb ikka ja jälle mõni tipp- või päriskokk ajakirjanduses pikkade oopustega teemal "oi-kui-kohutavalt-raske-see-on-ja-mis-kõik-viltu-võib-minna :( Aga kõikidel huvilistel on võimalik ise MoshiMoshi sušikoolitusele peagi jälle minna: [b]Sushi valmistamine kodusel viisil 28.04 kell 18:00 – 20:30 Tallinna Rahvaülikoolis (Estonia pst 5A)[/b] Kuuldes sõna sushi meenub paljudele inimestele toores kala. Tegelikult kuuluvad sushi toitude hulka erinevad veiniäädikaga maitsestatud riisist road, mille koostises vahel on toores kala, kuid mitte alati. Sushi ajalugu ulatub 7. sajandisse, kui valmistati kala kääritades Nare-zushit. Meie sushikoolituse käigus on osalejatel võimalik saada põhjalik ülevaade sushi ajaloost, toorainetest ning sushi valmistamise protsessist, alates riisi keetmisest kuni etiketini. Tutvume ka Jaapani toidukultuuri ning harjumustega. 2,5 tunnise koolituse käigus valmistame koos Sinuga riisi ja munarulli (atsuyaki tamago) ning sushidest õpime tegema: Futomaki (paksem sushi rull), Hosomaki (peenem sushi rull), Nigirisushi, Chirashisushi (dekoreeritud sushi). Kui sushi valmistamine selge, hellitame endi maitsemeeli vastvalminud hõrgutistega. Iga osaleja saab enda poolt valmistatud ning ülejääva sushi koju kaasa võtta. Kursus on ennekõike mõeldud sushihuvilistele, kes soovivad oma peret ja sõpru kodustes tingimustes omavalmistatud sushiga üllatada. Koolituse hinnas sisalduvad eelpool nimetatud sushivalikud, Ume-shu (Jaapani ploomivein), Matcha-jäätis, Jaapani roheline tee, koolitusmaterjalid ja väike kingitus. Sushit valmistab koos Sinuga Haruyo Allikivi, sushist ja selle valmistamisest räägib Kertu Bramanis. Kestus: 2,5 tundi (koolitus on ühekordne) Maksumus: 41,50 EUR (650 EEK)/inimene Koolitus toimub, kui registreerunud on vähemalt 10 osalejat. Maksimaalne ühel koolitusel osalevate inimeste arv on 15 inimest. Registreerumiseks saada oma ees- ja perekonnanimi, e-mailiaadress ja telefoninumber aadressile marit@moshimoshi.ee. Lisainfo tel. 56610936.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2011-09-22 10:01:30
MoshiMoshi alustab uut hooaega järjekordse sushikoolitusega: [b]Sushi valmistamine kodusel viisil 5. oktoobril kell 18:00 – 20:30 Tallinna Õpetajate Maja Vürtsitoas (Vene tn 5)[/b] Kuuldes sõna sushi meenub paljudele inimestele toores kala. Tegelikult kuuluvad sushi toitude hulka erinevad veiniäädikaga maitsestatud riisist road, mille koostises vahel on toores kala, kuid mitte alati. Sushi ajalugu ulatub 7. sajandisse, kui valmistati kala kääritades Nare-zushit. Meie sushikoolituse käigus on osalejatel võimalik saada põhjalik ülevaade sushi ajaloost, toorainetest ning sushi valmistamise protsessist, alates riisi keetmisest kuni etiketini. Tutvume ka Jaapani toidukultuuri ning harjumustega. 2,5 tunnise koolituse käigus valmistame koos Sinuga riisi ja munarulli (atsuyaki tamago) ning sushidest õpime tegema: Futomaki (paksem sushi rull), Hosomaki (peenem sushi rull), Nigirisushi, Chirashisushi (dekoreeritud sushi). Kui sushi valmistamine selge, hellitame endi maitsemeeli vastvalminud hõrgutistega. Iga osaleja saab enda poolt valmistatud ning ülejääva sushi koju kaasa võtta. Kursus on ennekõike mõeldud sushihuvilistele, kes soovivad oma peret ja sõpru kodustes tingimustes omavalmistatud sushiga üllatada. Koolituse hinnas sisalduvad eelpool nimetatud sushivalikud, Ume-shu (Jaapani ploomivein), Matcha-jäätis, Jaapani roheline tee, koolitusmaterjalid ja väike kingitus. Sushit valmistab koos Sinuga Haruyo Allikivi, sushist ja selle valmistamisest räägib Kertu Bramanis. Kestus: 2,5 tundi (koolitus on ühekordne) Maksumus: 41,50 EUR/inimene Koolitus toimub, kui registreerunud on vähemalt 10 osalejat. Maksimaalne ühel koolitusel osalevate inimeste arv on 15 inimest. Lisainfo: www.moshimoshi.ee Registreerumiseks saata oma nimi, e-maili aadress ja telefon info@moshimoshi.ee

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2012-02-23 10:53:27
MoshiMoshi Kertu Bramanis esineb külaliskoolitajana Toiduakadeemias

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2012-06-11 22:03:47
[b]Sushi valmistamine kodusel viisil! 27.06.2012 kell 18:00–20:30[/b] Tallinna Õpetajate Majas (sissepääs Vene tn 5) Kuuldes sõna sushi meenub paljudele inimestele toores kala. Tegelikult kuuluvad sushi toitude hulka erinevad veiniäädikaga maitsestatud riisist road, mille koostises vahel on toores kala, kuid mitte alati. Sushi ajalugu ulatub 7. sajandisse, kui valmistati kala kääritades Nare-zushit. Meie sushikoolituse käigus on osalejatel võimalik saada põhjalik ülevaade sushi ajaloost, toorainetest ning sushi valmistamise protsessist, alates riisi keetmisest kuni etiketini. Tutvume ka Jaapani toidukultuuri ning harjumustega. 2,5 tunnise koolituse käigus valmistame koos Sinuga riisi ja munarulli (atsuyaki tamago) ning sushidest õpime tegema: Futomaki (paksem sushi rull), Hosomaki (peenem sushi rull), Nigirisushi, Chirashisushi (dekoreeritud sushi). Kui sushi valmistamine selge, hellitame endi maitsemeeli vastvalminud hõrgutistega. Iga osaleja saab enda poolt valmistatud ning ülejääva sushi koju kaasa võtta. Kursus on ennekõike mõeldud sushihuvilistele, kes soovivad oma peret ja sõpru kodustes tingimustes omavalmistatud sushiga üllatada. Koolituse hinnas sisalduvad eelpool nimetatud sushivalikud, Ume-shu (Jaapani ploomivein), Matcha-jäätis, Jaapani roheline tee, koolitusmaterjalid ja väike kingitus. Sushit valmistab koos Sinuga Haruyo Allikivi, sushist ja selle valmistamisest räägib Kertu Bramanis. Kestus: 2,5 tundi (koolitus on ühekordne) Maksumus: 45 EUR/inimene Koolitus toimub, kui registreerunud on vähemalt 10 osalejat. Maksimaalne ühel koolitusel osalevate inimeste arv on 15 inimest. Registreerumiseks saada oma nimi, e-maili aadress ja telefoninumber aadressile info@moshimoshi.ee Lisainfo: www.moshimoshi.ee

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2012-10-08 19:24:55
SUSHIKOOLITUSTE UUS HOOAEG ON ALANUD! 18.10.2012 Sushi valmistamine kodusel viisil Kell 18:00 – 20:30 Tallinna Rahvaülikooli õppeköögis (Estonia pst 5A) Kuuldes sõna sushi meenub paljudele inimestele toores kala. Tegelikult kuuluvad sushi toitude hulka erinevad veiniäädikaga maitsestatud riisist road, mille koostises vahel on toores kala, kuid mitte alati. Sushi ajalugu ulatub 7. sajandisse, kui valmistati kala kääritades Nare-zushit. MoshiMoshi sushikoolituse käigus on osalejatel võimalik saada põhjalik ülevaade sushi ajaloost, toorainetest ning sushi valmistamise protsessist, alates riisi keetmisest kuni etiketini. Tutvume ka Jaapani toidukultuuri ning harjumustega. 2,5 tunnise koolituse käigus valmistame koos Sinuga riisi ja munarulli (atsuyaki tamago) ning sushidest õpime tegema: Futomaki (paksem sushi rull), Hosomaki (peenem sushi rull), Nigirisushi, Chirashisushi (dekoreeritud sushi). Kui sushi valmistamine selge, hellitame endi maitsemeeli vastvalminud hõrgutistega. Iga osaleja saab enda poolt valmistatud ning ülejääva sushi koju kaasa võtta. Kursus on ennekõike mõeldud sushihuvilistele, kes soovivad oma peret ja sõpru kodustes tingimustes omavalmistatud sushiga üllatada. Koolituse hinnas sisalduvad eelpool nimetatud sushivalikud, Ume-shu (Jaapani ploomivein), Matcha-jäätis, Jaapani roheline tee, koolitusmaterjalid ja väike kingitus. Sushit valmistab koos Sinuga Sachiko Vasser, sushist ja selle valmistamisest räägib Kertu Bramanis. Kestus: 2,5 tundi (koolitus on ühekordne) Maksumus: 45 EUR/inimene Koolitus toimub, kui registreerunud on vähemalt 10 osalejat. Maksimaalne ühel koolitusel osalevate inimeste arv on 15 inimest. Lisainfo: www.moshimoshi.ee Registreerumiseks saada oma ees- ja perekonnanimi, e-mail ja telefoninumber aadressile info@moshimoshi.ee

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>