MOSHI MOSHI jaapaniteemalised koolitused

Tiina
Postitusi: 1340
Abikokk
2010-01-23 18:19:37
Õiendan oma vana võla ja annan teada, et Moshi Moshi sushikoolitus oli väga tore! Mina pole varem kunagi sushit teinud ja olin arvamusel, et see on raketiteadus. Ei ole! Toredate õpetajate käe all sai kõik selgeks ja lihtsaks ja arusaadavaks. Kõige enam meeldis mulle aga õpetus, kuidas teha sushit Jaapani koduperenaiste moodi. Ei mingit rullimist ja nikerdamist: kiht riisi lahtikäivasse koogivormi, sellele tükeldatud aedvili, kalaribad ja voila! - kodune sushi ongi valmis! Aitäh nami-namile!

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Kuts
Postitusi: 55
Kokaõpilane
2010-01-28 13:55:10
Moshi-moshi Jaapani koduste toitude koolitus edukalt läbitud ja väga rahule jäin! Eriti meeldis tempurate tegemine. Suureks üllatuseks oli, et kakiage ehk segatud tempura sisse pannakse koorimata krevette! Aga süües ei olnud seda üldse aru saada. Tavalisest kartulilõigustki valmistatud tempura maitses tunduvalt põnevamalt kui eesti keeli öeldes "kartuliviil taignas". :) Valmistasime veel onigirisid - need on jaapanlastel nagu võileivad, mida ka lastele kooli kaasa pannakse, ja nende tegemiseks keedeti riisi samal põhimõttel kui sushiriisi, nii et saime ka sushiriisi valmistamise oskuse. Ja misosuppi tegime ka. Ühtlasi kuulsime palju uut ja põnevat Jaapanist ja sealsetest kommetest ja pühadest. Seltskond oli mõnus ja õpetajad leebed ja lahked! Aitäh Nami-Namile!
Zoozi
Postitusi: 2992
Abikokk
2010-01-29 21:55:58
Käisin Kutsiga samal koolitusel. Ega midagi juurde lisada polegi. Kahju, et fotokas maha jäi, aga ühe kodus tehtud pildi lisan. (onigirid viisin koju, natuke tempurat ka). Jäin samuti rahule ja hästi meeldiv seltskond oli. Õpetajad ka toredad. Aitäh!

Zoozi tegemised

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2010-02-10 12:40:01
Avalehel on info juba üleval, aga topelt ei kärise :) Seega annan teada, et MoshiMoshi viib läbi taas ühe populaarse sushikoolituse, mida mitmed nami-namikad kiitnud on, seega tasub üritusele minna: [b]Kokakursus "SUSHI VALMISTAMINE KODUSEL VIISIL" 18. veebruaril kell 18:00–20:30 Tallinna Õpetajate Maja Vürtsituba[/b] Kuuldes sõna sushi meenub paljudele inimestele toores kala. Tegelikult kuuluvad sushi toitude hulka erinevad veiniäädikaga maitsestatud riisist road, mille koostises vahel on toores kala, kuid mitte alati. Sushi ajalugu ulatub 7. sajandisse, kui valmistati kala kääritades Nare-zushit. Meie sushikoolituse käigus on osalejatel võimalik saada ülevaade sushi ajaloost, toorainetest, sushi valmistamise protsessist, alates riisi keetmisest kuni etiketini. Tutvume ka Jaapani toidukultuuri ning harjumustega. Koolituse käigus valmistame: Futomaki (paksem sushi rull), Hosomaki (peenem sushi rull), Nigirisushi, Chirashisushi (dekoreeritud sushi). Iga osaleja saab ligi kahetunnise kursuse käigus proovida ise sushit valmistada ning seejärel seda ka maitsta. Kursus on ennekõike mõeldud sushihuvilistele, kes soovivad oma perekonda ja sõpru kodustes tingimustes omavalmistatud sushiga üllatada. Lisaks laiale valikule erinevatest sushidest, sisaldab koolituse maksumus ka Ume-shu’d (Jaapani ploomivein), Macha-jäätist (tõeliselt eksklusiivne Jaapani magustoit) ja rohelist teed. Sushit valmistab Mitsue Yoshimura, sushist ja selle valmistamisest räägib Kertu Bramanis. Kestvus: ca 2,5 tundi (Koolitus on ühekordne) Maksumus: 650.- / 1 inimene Koolitus toimub, kui koolitusele on registreerunud vähemalt 10 osalejat. Maksimaalne ühel koolitusel osalevate inimeste arv on 15 inimest. Lisainformatsioon ja registreerimine: Info@moshimoshi.ee või tel. 56 610 936 (Marit Mänd)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2010-02-11 21:56:54
Ja veel üks teade MoshiMoshilt: [b]Jaapani Teetseremoonia 4. märtsil kell 18:00 - 19:00, Toompuiestee 17A, Tallinn[/b] (Avantia massaažisalong, I korrus) Teetseremooniat kutsutakse jaapani keeles cha-no-yu, mis tähendab “soe vesi tee jaoks”. Cha-no-yu võlu peitub lihtsuses ja loomulikkuses. Pealtnäha koosnebki rituaal vaid tee valmistamisest ja tee pakkumisest. Näilise lihtsuse taga on aga sügavam mõte, mis avaneb harrastajale õppimise ja harjutamise käigus. Unikaalsel teetseremoonial avaneb Sul võimalus teemeister Haruyo Allikivi teevalmistamisrituaali jälgides avada esimene lehekülg teetseremoonia põhimõtete avastamisel. Külalistel on võimalus üürikeseks ajaks eemalduda tavapärasest argielurütmist ning ise proovida, valmistada ning pakkuda kõige kvaliteetsemat, peenikesest puudrist, macha teed. Võõrustaja ning külalisena saame kogeda teevalmistamise rituaali ning nautida macha-tee unikaalset maitset. Teemeister on Haruyo Allikivi. Teetseremoonia tekkeloost ja tänapäevast räägib Kertu Bramanis. Maksumus: 295.- / 1 inimene Koolitus toimub, kui registreerunud on vähemalt 10 osalejat. Maksimaalne ühel koolitusel osalevate inimeste arv on 16 inimest. Lisainformatsioon ja registreerimine: Katrin@moshimoshi.ee või tel. 55 636 113 (Katrin Selde)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Vernanda
Postitusi: 428
Abikokk
2010-03-01 19:35:57
mina käisin 18.02 ja ei oskagi midagi juurde lisada, kõik on juba varem öeldud. kursus oli väga tore, ennekõike tänu ülisäravatele juhendajatele, aga söök polnud ka halb, viimne kui osaleja sai käe valgeks. ning mul on kellegi MT tunnistus, aga ma ei anna seda omanikule ära, sest et ma arvan, et keegi MT peab minema ja selle ise välja teenima;), kuna asi on seda väärt, nimelt kursus, mitte tunnistus). ja ma olen 100% nõus ka Fre jutuga, ma olen ka mõlemal üritusel käinud.

Da Vahtra Residence

Tiina
Postitusi: 1340
Abikokk
2010-03-04 21:47:34
Pille:
[b]Jaapani Teetseremoonia 4. märtsil kell 18:00 - 19:00, Toompuiestee 17A, Tallinn[/b] (Avantia massaažisalong, I korrus) Teetseremooniat kutsutakse jaapani keeles cha-no-yu, mis tähendab “soe vesi tee jaoks”. Cha-no-yu võlu peitub lihtsuses ja loomulikkuses. Pealtnäha koosnebki rituaal vaid tee valmistamisest ja tee pakkumisest. Näilise lihtsuse taga on aga sügavam mõte, mis avaneb harrastajale õppimise ja harjutamise käigus. Unikaalsel teetseremoonial avaneb Sul võimalus teemeister Haruyo Allikivi teevalmistamisrituaali jälgides avada esimene lehekülg teetseremoonia põhimõtete avastamisel. Külalistel on võimalus üürikeseks ajaks eemalduda tavapärasest argielurütmist ning ise proovida, valmistada ning pakkuda kõige kvaliteetsemat, peenikesest puudrist, macha teed. Võõrustaja ning külalisena saame kogeda teevalmistamise rituaali ning nautida macha-tee unikaalset maitset. Teemeister on Haruyo Allikivi. Teetseremoonia tekkeloost ja tänapäevast räägib Kertu Bramanis.
Minu esimene lehekülg teetseremoonia põhimõtete avastamisel :) Väga kena pisike seltskond oli ja tore oli kõigepealt pealt vaadata ja siis ise ka proovida, kuidas õigesti macha teed valmistada. Natuke sain teada teetseremoonia ajaloost ja pisut nuusutada kogu seda mõtet ja tunnet, mis teevalmistamise taga peaks olema. Tee maitse püsis suus kaua, tõeliselt ergutav ja värskendav jook! Seekord polnud sularaha kaasas, aga arvan, et lähen varsti ja soetan omale ka pakikese machat ja valmistamise riistad :) Tänan nami-nami võimaluse eest taas oma silmaringi avardada!

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2010-03-08 14:33:16
[b]Sushi valmistamine kodusel viisil! 18. märts kell 18:00 – 20:30, Tallinna Rahvaülikool (Estonia pst. 5A)[/b] Kuuldes sõna sushi meenub paljudele inimestele toores kala. Tegelikult kuuluvad sushi toitude hulka erinevad veiniäädikaga maitsestatud riisist road, mille koostises vahel on toores kala, kuid mitte alati. Sushi ajalugu ulatub 7. sajandisse, kui valmistati kala kääritades Nare-zushit. Meie sushikoolituse käigus on osalejatel võimalik saada põhjalik ülevaade sushi ajaloost, toorainetest ning sushi valmistamise protsessist, alates riisi keetmisest kuni etiketini. Tutvume ka Jaapani toidukultuuri ning harjumustega. 2,5 tunnise koolituse käigus valmistame koos Sinuga riisi ja munarulli (atsuyaki tamago) ning sushidest õpime tegema: Futomaki (paksem sushi rull), Hosomaki (peenem sushi rull), Nigirisushi, Chirashisushi (dekoreeritud sushi). Kui sushi valmistamine selge, hellitame endi maitsemeeli vastvalminud hõrgutistega. Iga osaleja saab enda poolt valmistatud ning ülejääva sushi koju kaasa võtta. Kursus on ennekõike mõeldud sushihuvilistele, kes soovivad oma peret ja sõpru kodustes tingimustes omavalmistatud sushiga üllatada. Koolituse hinnas sisalduvad eelpool nimetatud sushivalikud, Ume-shu (Jaapani ploomivein), Matcha-jäätis, Jaapani roheline tee, koolitusmaterjalid ja väike kingitus. Sushit valmistab Mitsue Yoshimura, sushist ja selle valmistamisest räägib Kertu Bramanis. Kestvus: 2,5 tundi (koolitus on ühekordne) Maksumus: 650.-/1 inimene Koolitus toimub, kui registreerunud on vähemalt 10 osalejat. Maksimaalne ühel koolitusel osalevate inimeste arv on 15 inimest. Lisainformatsioon ja registreerimine: Info@moshimoshi.ee või tel. 56 610 936 (Marit Mänd)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2010-03-18 23:08:15
[b]Sushi valmistamine kodusel viisil! 31. märts kell 18:00 – 20:30, Tallinna Õpetajate Maja Vürtsituba (Raekoja plats 14)[/b] Kuuldes sõna sushi meenub paljudele inimestele toores kala. Tegelikult kuuluvad sushi toitude hulka erinevad veiniäädikaga maitsestatud riisist road, mille koostises vahel on toores kala, kuid mitte alati. Sushi ajalugu ulatub 7. sajandisse, kui valmistati kala kääritades Nare-zushit. Meie sushikoolituse käigus on osalejatel võimalik saada põhjalik ülevaade sushi ajaloost, toorainetest ning sushi valmistamise protsessist, alates riisi keetmisest kuni etiketini. Tutvume ka Jaapani toidukultuuri ning harjumustega. 2,5 tunnise koolituse käigus valmistame koos Sinuga riisi ja munarulli (atsuyaki tamago) ning sushidest õpime tegema: Futomaki (paksem sushi rull), Hosomaki (peenem sushi rull), Nigirisushi, Chirashisushi (dekoreeritud sushi). Kui sushi valmistamine selge, hellitame endi maitsemeeli vastvalminud hõrgutistega. Iga osaleja saab enda poolt valmistatud ning ülejääva sushi koju kaasa võtta. Kursus on ennekõike mõeldud sushihuvilistele, kes soovivad oma peret ja sõpru kodustes tingimustes omavalmistatud sushiga üllatada. Koolituse hinnas sisalduvad eelpool nimetatud sushivalikud, Ume-shu (Jaapani ploomivein), Matcha-jäätis, Jaapani roheline tee, koolitusmaterjalid ja väike kingitus. [b]Sushit valmistab Mitsue Yoshimura, sushist ja selle valmistamisest räägib Kertu Bramanis. Kestvus: 2,5 tundi (koolitus on ühekordne) Maksumus: 650.-/1 inimene Koolitus toimub, kui registreerunud on vähemalt 10 osalejat. Maksimaalne ühel koolitusel osalevate inimeste arv on 15 inimest. Lisainformatsioon ja registreerimine: Info@moshimoshi.ee või tel. 56 610 936 (Marit Mänd)[/b]

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2010-05-03 21:50:10
[b]Sushi valmistamine kodusel viisil! 19. mai kell 18:00 – 20:30, Tallinna Õpetajate Majas[/b] Kuuldes sõna sushi meenub paljudele inimestele toores kala. Tegelikult kuuluvad sushi toitude hulka erinevad veiniäädikaga maitsestatud riisist road, mille koostises vahel on toores kala, kuid mitte alati. Sushi ajalugu ulatub 7. sajandisse, kui valmistati kala kääritades Nare-zushit. Meie sushikoolituse käigus on osalejatel võimalik saada põhjalik ülevaade sushi ajaloost, toorainetest ning sushi valmistamise protsessist, alates riisi keetmisest kuni etiketini. Tutvume ka Jaapani toidukultuuri ning harjumustega. 2,5 tunnise koolituse käigus valmistame koos Sinuga riisi ja munarulli (atsuyaki tamago) ning sushidest õpime tegema: Futomaki (paksem sushi rull), Hosomaki (peenem sushi rull), Nigirisushi, Chirashisushi (dekoreeritud sushi). Kui sushi valmistamine selge, hellitame endi maitsemeeli vastvalminud hõrgutistega. Iga osaleja saab enda poolt valmistatud ning ülejääva sushi koju kaasa võtta. Kursus on ennekõike mõeldud sushihuvilistele, kes soovivad oma peret ja sõpru kodustes tingimustes omavalmistatud sushiga üllatada. Koolituse hinnas sisalduvad eelpool nimetatud sushivalikud, Ume-shu (Jaapani ploomivein), Matcha-jäätis, Jaapani roheline tee, koolitusmaterjalid ja väike kingitus. Sushit valmistab Mitsue Yoshimura, sushist ja selle valmistamisest räägib Kertu Bramanis. Kestvus: 2,5 tundi Maksumus: 650.-/1 inimene Koolitus toimub, kui registreerunud on vähemalt 10 osalejat. Maksimaalne ühel koolitusel osalevate inimeste arv on 15 inimest. Lisainformatsioon ja registreerimine: Info@moshimoshi.ee või tel. 56 610 936 (Marit Mänd)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>