Kristjan Abikokk 2012-04-08 09:42:19 |
Häid kevadpühi! IMG_0777.jpg by Pille - Nami-nami, on Flickr IMG_0778.jpg by Pille - Nami-nami, on Flickr | |
Martiina Abikokk 2012-04-08 21:36:20 |
Meie selle aasta kevadpühade lauale said (kahe päeva peale kokku): praetud räimed marinaadis, räimerullid marinaadis (retsept varsti blogis), kevadine salat vutimunade ja lõhega, erinevad liha-kalaviilud võileivale, täidetud munad, keedetud vutimunad, kohupiimastritsel, kaneelirullid, glasuuriga kaneelipärg ja pasha. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-04-08 22:37:32 |
Meie tänavused lihavõttemunad olid sellised: Ja lauake selline: Nami-Nami traditsioonilisel kevadpühade-brunch'il oli tänavu 16 külalist, lisaks meie neljaliikmeline pere. Menüü oli järgmine: Tervitusjoogiks Mimosa värskeltpressitud apelsinimahlaga (apelsine palusime külalistel kaasa tuua): Marineeritud oliivid kapparimarjade ja röstitud küüslauguküüntega ning tilli-suhkru-soolasegus marineeritud ja kergelt küpsetatud seafilee krõbedal küüslaugusaial: Pepe Kala külmsuitsulõhe ning Ristemäe talu ürdine soolapekk: Kaks toredat salatit - minu tehtud mozzarella-mango-avokaado-kõrvitsaseemnesalat ning Kiisumiisu tehtud tsitruse-lutserniidandisalat: Ühe külalise toodud soolatud võiseentest lihtne (ja maitsev!) salat ning teise külalise (auväärt Vernanda) tehtud Itaalia pitsapirukas metssealiha ning kodumaise kitsejuustuga: Väikesed focaccia-pallikesed päikesekuivatatud tomatitega ning peedimarinaadis vutimunad: Kodune sõir röstitud köömnetega ning Saida kriuksuv tilli-küüslaugujuust: Magusaks see kuumutatud pasha, see kardemonine aprikoosi-kohupiimakook ja kohupiima-plaadikook: Otse Narvast toodud väike kulitš ka (taas tänud Vernandale): | |
Karolin Abikokk 2012-04-09 23:07:31 |
Oo, kõigepealt pean ütlema, et Pille pühadelaud nägi väga kena ja ahvatlev välja, teistel ka muidugi! Pildid on ka nii kenad, et tahaks kohe kõike proovida - nii säravad ja värvikirevad. :) Reedene möödus mul siis kokkamise raames. Tegin päris palju erinevaid asju - klassikalisi singirulle, feta-spinati tuunikala omletikesi, tavalist kartusalatit, mis meie peres on kohustuslik iga pidupäeva ajal, veel kihilist suitsukana-jää ja- hiinakapsasalati, paprika, ananassi ja muuga, vürtsikilu-suupisteid, vinkud-täidetud hakkpihvid (viimased pärit kohalikust maapoest, hästi head), peedimunad - miks ma varem pole nii geniaalse asja peale tulnud?! :D Teisel päeval tegin juurde veel peedi-mädarõikakreemiga leibu. Joogiks kellele vein, kellele punase-mustasõstra mahl. Magusaks pasha rosinate ja apelsiniga, mis mu meelest tuli ülihea. Veel mingi printsessirulli taoline asi, kus biskviidi vahel pohla-õunamoos, peal vaniljekreem, kaetud martsipaniga. | |
Karolin Abikokk 2012-04-09 23:24:51 |
A ja pühapäeval tegin kohupiimakooki ka. Kook, mida kiidan taevani, minu meelest tõesti ülihea, peaks tihedamalt menüüsse võtma selle. :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2013-03-27 17:59:03 |
Peedimune saab teha ka nii: Ehk siis ikka need klassikalised peedimunad, aga vaid 2-3 tundi peedimahlas. Pärast täidetud lemmiktäidisega (fotol munarebu, või, majonees, mädarõigas ja till). Idee siit ja siit. Ja tänavune peedimunade pilt ka: :D | |
Liisi Abikokk 2013-03-27 23:22:14 |
Pühade eel tegin sellise kevadiselt hele-helerohelise ja lihavõttelauale sobiva martsipani-juustukoogi | |
Ragne Abikokk 2013-03-29 13:38:39 |
Pühadele mõeldes küpsetasin juba eile kohupiima-kondenspiimakooki. Tuli väga-väga maitsev - kohupiimane ja tummine. Tänase seisuga võin öelda, et seistes läheb aina paremaks:) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2013-03-30 11:56:08 |
Liisi ja Ragne - tänud ilusate koogipiltide jagamise eest! Meil homme jälle traditsiooniline Nami-Nami kevadpühade brunch tulekul ja mul menüü vist peaaegu paigas. Eks tee täpselt selgub tegemise käigus, nagu ikka. Rahvast tuleb palju, nii et jälle muidugi rootsi laud. Soolased: Mari-Liisi lõhe-avokaadosalat Frieda sproti-sibulapirukas Väikesed kartulipannkoogid suitsulõhekreemiga Täidetud peedimunad mädarõikaga Kurgirattad ürdi-küüslaugukreemiga Röstitud lillkapsas Lihapallid x 2 - pestoga kalkunilihapallid ja suitsutatud paprikaga sealihapallid Šampinjonid juustu ja peekoniga Saaremaa kukeseened (purk Sadama turult) Vernanda üllatusroog Värske salat (sõbrad toovad) Magusad: Pasha (toovad sõbrad) Porgandikook laimi-toorjuustukreemiga Tuuletaskud kondenspiima-kohupiimakreemiga | |
Zapxpxau Abikokk 2013-03-30 14:19:07 |
Ma tegin sellised nobedalt valmivad asjad, võileivatort singi ja juustuga, täidetud munad forellimarjaga, salat mozzarella, apelsini ja avokaadoga, astelpajutartaletid kohupiima ja kreemiga, panna cotta astelpajuvõidega. Munakoorte sees on ka panna cotta. | |
<< < 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 > >> |