Kevadpühad e. munapühad e. lihavõtted e. ülestõusmispühad e. kiigepühad

Kristjan
Postitusi: 101
Abikokk
2012-04-08 09:42:19
Häid kevadpühi! IMG_0777.jpg by Pille - Nami-nami, on Flickr IMG_0778.jpg by Pille - Nami-nami, on Flickr
Martiina
Postitusi: 939
Abikokk
2012-04-08 21:36:20
Meie selle aasta kevadpühade lauale said (kahe päeva peale kokku): praetud räimed marinaadis, räimerullid marinaadis (retsept varsti blogis), kevadine salat vutimunade ja lõhega, erinevad liha-kalaviilud võileivale, täidetud munad, keedetud vutimunad, kohupiimastritsel, kaneelirullid, glasuuriga kaneelipärg ja pasha.
Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2012-04-08 22:37:32
Meie tänavused lihavõttemunad olid sellised: Ja lauake selline: Nami-Nami traditsioonilisel kevadpühade-brunch'il oli tänavu 16 külalist, lisaks meie neljaliikmeline pere. Menüü oli järgmine: Tervitusjoogiks Mimosa värskeltpressitud apelsinimahlaga (apelsine palusime külalistel kaasa tuua): Marineeritud oliivid kapparimarjade ja röstitud küüslauguküüntega ning tilli-suhkru-soolasegus marineeritud ja kergelt küpsetatud seafilee krõbedal küüslaugusaial: Pepe Kala külmsuitsulõhe ning Ristemäe talu ürdine soolapekk: Kaks toredat salatit - minu tehtud mozzarella-mango-avokaado-kõrvitsaseemnesalat ning Kiisumiisu tehtud tsitruse-lutserniidandisalat: Ühe külalise toodud soolatud võiseentest lihtne (ja maitsev!) salat ning teise külalise (auväärt Vernanda) tehtud Itaalia pitsapirukas metssealiha ning kodumaise kitsejuustuga: Väikesed focaccia-pallikesed päikesekuivatatud tomatitega ning peedimarinaadis vutimunad: Kodune sõir röstitud köömnetega ning Saida kriuksuv tilli-küüslaugujuust: Magusaks see kuumutatud pasha, see kardemonine aprikoosi-kohupiimakook ja kohupiima-plaadikook: Otse Narvast toodud väike kulitš ka (taas tänud Vernandale):

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Karolin
Postitusi: 211
Abikokk
2012-04-09 23:07:31
Oo, kõigepealt pean ütlema, et Pille pühadelaud nägi väga kena ja ahvatlev välja, teistel ka muidugi! Pildid on ka nii kenad, et tahaks kohe kõike proovida - nii säravad ja värvikirevad. :) Reedene möödus mul siis kokkamise raames. Tegin päris palju erinevaid asju - klassikalisi singirulle, feta-spinati tuunikala omletikesi, tavalist kartusalatit, mis meie peres on kohustuslik iga pidupäeva ajal, veel kihilist suitsukana-jää ja- hiinakapsasalati, paprika, ananassi ja muuga, vürtsikilu-suupisteid, vinkud-täidetud hakkpihvid (viimased pärit kohalikust maapoest, hästi head), peedimunad - miks ma varem pole nii geniaalse asja peale tulnud?! :D Teisel päeval tegin juurde veel peedi-mädarõikakreemiga leibu. Joogiks kellele vein, kellele punase-mustasõstra mahl. Magusaks pasha rosinate ja apelsiniga, mis mu meelest tuli ülihea. Veel mingi printsessirulli taoline asi, kus biskviidi vahel pohla-õunamoos, peal vaniljekreem, kaetud martsipaniga.
Karolin
Postitusi: 211
Abikokk
2012-04-09 23:24:51
A ja pühapäeval tegin kohupiimakooki ka. Kook, mida kiidan taevani, minu meelest tõesti ülihea, peaks tihedamalt menüüsse võtma selle. :)
Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2013-03-27 17:59:03
Peedimune saab teha ka nii: Ehk siis ikka need klassikalised peedimunad, aga vaid 2-3 tundi peedimahlas. Pärast täidetud lemmiktäidisega (fotol munarebu, või, majonees, mädarõigas ja till). Idee siit ja siit. Ja tänavune peedimunade pilt ka: :D

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Liisi
Postitusi: 955
Abikokk
2013-03-27 23:22:14
Pühade eel tegin sellise kevadiselt hele-helerohelise ja lihavõttelauale sobiva martsipani-juustukoogi

Liisi Blogi

Ragne
Postitusi: 860
Abikokk
2013-03-29 13:38:39
Pühadele mõeldes küpsetasin juba eile kohupiima-kondenspiimakooki. Tuli väga-väga maitsev - kohupiimane ja tummine. Tänase seisuga võin öelda, et seistes läheb aina paremaks:)

www.kokkama.ee

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2013-03-30 11:56:08
Liisi ja Ragne - tänud ilusate koogipiltide jagamise eest! Meil homme jälle traditsiooniline Nami-Nami kevadpühade brunch tulekul ja mul menüü vist peaaegu paigas. Eks tee täpselt selgub tegemise käigus, nagu ikka. Rahvast tuleb palju, nii et jälle muidugi rootsi laud. Soolased: Mari-Liisi lõhe-avokaadosalat Frieda sproti-sibulapirukas Väikesed kartulipannkoogid suitsulõhekreemiga Täidetud peedimunad mädarõikaga Kurgirattad ürdi-küüslaugukreemiga Röstitud lillkapsas Lihapallid x 2 - pestoga kalkunilihapallid ja suitsutatud paprikaga sealihapallid Šampinjonid juustu ja peekoniga Saaremaa kukeseened (purk Sadama turult) Vernanda üllatusroog Värske salat (sõbrad toovad) Magusad: Pasha (toovad sõbrad) Porgandikook laimi-toorjuustukreemiga Tuuletaskud kondenspiima-kohupiimakreemiga

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Zapxpxau
Postitusi: 1409
Abikokk
2013-03-30 14:19:07
Ma tegin sellised nobedalt valmivad asjad, võileivatort singi ja juustuga, täidetud munad forellimarjaga, salat mozzarella, apelsini ja avokaadoga, astelpajutartaletid kohupiima ja kreemiga, panna cotta astelpajuvõidega. Munakoorte sees on ka panna cotta.

Zap*

<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 >>