Tiina Abikokk 2009-03-25 14:14:21 |
Oi, mul siis vist vedas. Sain kuivainekapi korraliku puhastusega neist lahti. Viskasin enam-vähem kõik minema ja tõmbasin kapi äädikaga üle. Ja mina olen kindel, et sain need putukad endale mannaga - poest toodud avamata pakk oli kuu aja pärast paksult liblikaid täis :mad:
Aga aeg-ajalt kõnnivad kapis ringis pisikesed pruunid mardikalised. kas need on mingi jahuleediku vorm või hoopis teine liik? Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Mann Abikokk 2009-03-25 16:22:19 |
Aitäh, Netcat. Seda seal sloveeniakeelsel lehel öeldi, et 99% juhtudest saadakse need leemurid poest kaasa. Aga, et nad põrgulised mu vaevaga Eestist toodud pudrukarpidesse pesa tegid, ajas mul harja eriti punaseks. | |
Eda Kokaõpilane 2009-03-26 05:51:45 |
Pidasin mõni aeg tagasi maha ebavõrdse võitluse jahuleedikutega, mis tulid kaasa poest ostetud kaerahelvestega. Jahuleedikutele meeldib soe ja hämar ning nende fantaasia peidikute leidmisel on muljetavaldav. Näiteks nukkusid nad mullikile mullides ning närisid ennast sisse Sildesti kinnistesse seedermänniseemnete kilepakenditesse :o. Sain 3 kuuga jahuleedikutest lahti nii: 1. Tõstsin peaaegu kogu köögi tühjaks, vaatasin läbi kõik peidukohad ja hävitasin leitud leedikud 2. Viskasin minema kõik kuivained 3. Tegin iga kuu suurpuhastuse äädika ning tugeva desinfitseeriva lahusega riiuleid, kappe, seinu ning isegi lagesid puhastades 4. Puhastasin tolmuimejaga kõik nurgad ja nurgatagused 5. Puistasin sahvri nurkadesse lahtist tšillipipart ning pistsin loorberilehe igasse kuivainetopsi 5. Panin uued kuiv- ja muud toiduained plastlukuga õhukindlalt suletavatesse tugevatesse kilekottidesse (Ziploc) või spetsiaalsetesse hermeetiliselt suletavatesse karpidesse (tellisin netist Uus-Meremaalt pärit ClickClack'i topsid): | |
Netcat Abikokk 2009-03-26 14:16:59 |
Eda:
Oo jaa, need sunnikud närivad end tsellofaanist läbi nagu naksti. Mitu sõelapõhjaks näritud kotti sai ära visatud. Ja kuidagi õnnestub neil välja/sisse pääseda ka tavaliste, vindiga keeratavate kaantega purkide, klapiga plastmasskarpide, kaanega plekk-karpide puhul. Ainult kummitihendiga kaantega purgid sobivad.
Pidasin mõni aeg tagasi maha ebavõrdse võitluse jahuleedikutega, mis tulid kaasa poest ostetud kaerahelvestega. Jahuleedikutele meeldib soe ja hämar ning nende fantaasia peidikute leidmisel on muljetavaldav. Näiteks nukkusid nad mullikile mullides ning närisid ennast sisse Sildesti kinnistesse seedermänniseemnete kilepakenditesse :o. Tiina:
Mardikad on lihtsalt mardikad ja need jahukapist kaugemale tavaliselt ei roni.. leedikute arengutee on tõuk-nukk-liblikas. Aga aeg-ajalt kõnnivad kapis ringis pisikesed pruunid mardikalised. kas need on mingi jahuleediku vorm või hoopis teine liik? Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Mann Abikokk 2009-03-26 18:30:18 |
ooo, nad on kavalad, ma leidsin täna prillitoosist kaks leedikut ja taruvaigu kurgurohi oli huvitav. aga tundub, et neile meeldis me kalasöök. | |
Kärt Abikokk 2009-03-27 16:24:10 |
Isver küll, loe ja imesta :S Ma kunagi lapsepõlev kuulsin, et naabritädil olid need kirjeldatud elukad kunagi aga ammu pole teada, et kellelgi oleks seda "õnne" olnud. Mul on vist hirmsasti vedanud, pole üldse kokku puutunud. Tundub väga võigas igastahes. | |
Netcat Abikokk 2009-03-27 16:33:18 |
Mina ei olnud ka kunagi kokku puutunud, aga mingi aasta-paar tagasi läks mingis kohalikus hulgilaos ilmselt nakkus lahti ja siis need sunnikud hakkasidki inimestele koju tulema. Mingeid pisikesi jahumardikaid mäletan lapsepõlvest ka, aga et jahukoid on olemas sain aru peale seda, kui need sunnikud olid juba mitu kuud toas ringi lasknud (et segasem oleks, siis lendasid nad rõõmsalt ringi ka mujal, mitte ainult köögis). Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Narkolepsia Abikokk 2011-11-23 00:26:54 |
Ma pean nüüd kiunuma, et vähem kui poole aasta eest oli mul sama jama, lahti sain kolimisega (need kahjurid muidugi ei olnud kolimise põhjuseks...). Aga nüüd eile jalutasin kaubamajas olevas mahetoodete kaupluses (või mis ta nüüd ongi) ja teraviljatoodete letil seisis üks kena pakk rukkijahuga, kus sees rammus vaglake. Juhtisin sellele ka müüjanna tähelepanu. Võeti kenasti müügist maha. Üllataval kombel oli nii seal poes kui mulle jama koju toonud toote valmistajaks Vändra Leib. | |
Üllekas Abikokk 2011-11-23 20:54:39 |
Ma sain ka ilmselt needsamad asukad endale koju mõned kuud tagasi. Mulle tundus, et sain need kaasa poes lahtiselt müüdavate kaalu pähklitega. Pruunistasin kreekapähklid ahjus ära, aga küpsiste tegemiseni ei jõudnud. Ja siis mingi aja pärast hakkas kuidagi palju "koiliblikaid" köögis ringi lendama. Avastasin, et needsamad pähklid olid asjukaid täis. Selle peale sai siis köögis läbi viidud suurpuhastus ja enamik kuivaineid ära visatud aga siiski on mõni liblikas veel ringi lennanud. Nüüd hoian pöialt, et kuskilt enam nad uuesti välja ei ilmu... | |
Netcat Abikokk 2011-11-24 18:39:38 |
Sa pead otsima, kuhu nad peale ringilendamist munenud on. Muidu hakkab tsükkel mõne aja pärast uuesti.
Praegu on mõneti hea nendega võidelda, sest on juba piisavalt külm, et neil öise tuulutamisega elu kibedaks teha. Aga teisest küljest on halb, sest nad armastavad pimedat. Niiet säästulamp lakke ja aken lahti :) Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 > >> |