Üllekas Abikokk 2011-11-24 21:21:00 |
oi, oi, ära hirmuta... kas neil paljunemiseks kaaslast pole vaja? Need viimased isendid on senini üksi ilmunud ja need oleme ka kinni püüdnud. Pean oma kuivained jälle üle revideerima. Nõuanne on hea, aga kahjuks meie juures seda rakendada ei saa. Avatud köök on elutoas aknast kõige kaugemas seinas. Ma külmetaksin oma taimed ja ilmselt ka enda ära... | |
Netcat Abikokk 2011-11-24 22:33:42 |
Paljunemiseks on kaaslast ikka vaja, kuna nad on isased ja emased. Aga selleks peavad nad omavahel kokku saama, eredalt valgustatud ruumis ei kipu nad eriti innukalt lendlema, vaid istuvad laisalt paigal ja lasevad end maha lüüa.
Jahedus muudab nende arengutsükli aeglasemaks ja aitab neist kiiremini jagu saada. Teine variant on tõsta ruumi temperatuuri kõrgemaks kui 35 kraadi, siis nad pidid lihtsalt maha surema.
Kõik kodus olnud lahtised kuivained on parem lihtsalt kohe minema visata. Joonelt. Kui nad tihendiga kaanega purgis ei olnud, siis on nad kahtlased. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Aaloemahl Abikokk 2012-09-02 19:07:33 |
Mitu päeva juba lendasid mingid imelikud koilaadsed liblikad elamises ringi... Meenus, et mõni aeg tagasi avastasin nisukliide pakist mingi tegevuse. Paki viskasin muidugi kohe ära. Täna hakkasin siis köögikappe uurima. Ja nii oligi. Kuivainete riiul oli liblikaid täis. Kusjuures kõige suurem elu ja tegevus toimus KINNISES odrakruubi (Kati) pakis. See lausa kubises liblikatest... Kõik lahtised ja kahtlased pakid (jahu, kama jms) viskasin kohe ära, aga kinnine tatar, riis, pasta ja küpsisepakk? Kas need ka? Kapi pesin äädikaga üle. Mida ma veel teha saaks, et kindel olla, et need tegelased nüüd lõplikult läinud on? | |
Tiina Abikokk 2012-09-02 21:28:44 |
Mina olen kinnised pakid, kus elutegevust ei paista, 24 tunniks sügavkülmikusse pannud. Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2014-04-28 20:38:23 |
Kuidas te kööki ilmunud sipelgaid tõrjute (väikesed mustad)? Ma ei taha neid kööki, paar nädalat tagasi tekkisid. Panin küll aiapoest pandud karbikesed, aga no nädala jooksul pole need küll ühtegi sipelgat ära tapnud vist. Kanu tuppa ei too ja lahtist sipelgapulbrit ei taha ka kasutada, pidi niiiii mürgine olema :( | |
Pille Nami-Nami peakokk 2014-04-28 20:42:52 |
Pille:
Ise küsin, ise vastan :) Siin selline naturaalsete vahendite loetelu. Kas kellelgi on kogemusi?
KANEEL
Although sweet, but cinnamon is not favored ants. To repel ants, sprinkle cinnamon around doors, windows and floors into the driveway ants into the house.*
LAIMIMAHL
The smell of lemon acid would disrupt the sweet smell of sugar ants captured. To repel ants, lemon spray water around the door or window where entry of ants.
KOHVIPAKS
For who like to drink coffee, do not rush to dispose of coffee grounds. Coffee grounds can be used to repel ants, how to sprinkle coffee grounds around the window or door to the entrance of the ants into your home.
MAISITÄRKLIS
Corn flour or cornstarch can also to repel ants. How, then sprinkle ant nest look cornstarch in the ant nest. Soon the ants will leave the nest.
BEETLILEHT (Eestis natuke raske :D)
Betel leaves can be used to wash the eyes, but it turns out betel leaves can also be used as a natural ant repellent. Knead betel leaf and place it on the ant swarm. Insects such as ants do not like the smell of essential oils released by the betel leaf.
NELK
Clove is a spice used for seasoning. Cloves are also mixed into the regular tobacco cigarettes. In addition Clove was also able to repel ants.
The trick with a sprinkling of cloves around objects like ants away from the crowd and is a frequently traveled and used to roam ants. With a distinctive smell of cloves and ants will go away.
PIPARMÜNT
The essential oil of peppermint can also be used to repel ants. If it is difficult to find the essential oils of peppermint, as akternatif you can use mint-scented liquid soap. Mix the water with the same ratio in a spray bottle, then spray on a crowd of ants.
KANAMUNA KOORED
Because it can not be eaten, it is usually a chicken egg shell will immediately discarded. But from now on do not be hastily discarded, especially if a lot of ants in the house. Sangrailah until chicken eggshell colored black. Then crushed eggshells until smooth. Further Sprinkle in areas where ants are nesting.
ÄÄDIKAS
For ants, vinegar is an abomination. Pour vinegar on top of the nest ants will keep ants away from the nest and will never come back again.
PESUSEEP
Not only can to facilitate the clean up of fat in the dish, dish soap also able to repel ants. Mix the water with dish soap and put into a spray bottle. To repel ants, spray water mixed with soap on a crowd of ants.
SÖÖGISOODA
For protection, the ants always accompanies him with acid. Make a mixture of baking soda and powdered sugar and then place it in strategic places. Sour taste of baking soda will outwit the ants, so ants no longer continue searching for sugar in your home.
BOORHAPE
Boric acid can be used to mengsir body odor. In addition it was also able to repel ants. The trick, mix powdered sugar and boric acid (looking at the chemical store). Sprinkle this mixture around the ant nest, or where ants congregate.
Ants will carry food to the nest and will poison a bunch of ants in the nest. You can also sprinkle boric acid around the sugar or soy sauce. But be careful, keep out of reach of children.
* See on mingi Google Translate abil tekitatud tekst ilmselgelt, pärast korrigeerin :)
Kuidas te kööki ilmunud sipelgaid tõrjute (väikesed mustad)? Ma ei taha neid kööki, paar nädalat tagasi tekkisid. Panin küll aiapoest pandud karbikesed, aga no nädala jooksul pole need küll ühtegi sipelgat ära tapnud vist. Kanu tuppa ei too ja lahtist sipelgapulbrit ei taha ka kasutada, pidi niiiii mürgine olema :( |
|
Zapxpxau Abikokk 2014-04-29 15:00:30 |
Kui sipelgad ilmuvad saadaval oleva maiuse peale kohale, siis tuleb lihtsalt kõik lahtised asjad likvideerida või õhukindlatesse purkidesse toppida. Sipelgad ei ole nii rumalad, et nad mingist kanamunapulbrist või kaneelist end häirida lasevad, nad astuvad neist asjadest lihtsalt ümbert läbi. Uuri parem kuskohast nad majja tulevad. Sealt pead ära blokeerima kõik praod ja urkad mingi ehitusvahu või silikooni vm sellisega. Kui võimalik, siis tuleks pesa mujale viia, aga tihti pole see võimalik. Meil on vundamendi ääre all olnud sipelgapesa vähemalt 30 aastat. Ma ei kujuta üldse ette kui suur see võib olla juba, aga ega ju maja pealt ära ei tõsta. Igasuvine probleem on meil siis sipelgad, kes ei tule mitte toitu otsima vaid pesa laiendama. Nad ilmuvad esimeste soojade ilmadega vannituppa, kuid mõni isend ei ole probleem, neid on lihtne maha lüüa. Aga mida lähemale tuleb pulmalennuaeg, seda hullemaks läheb. Mõni päev võib neid vannitoas olla sadu, siis aitab vaid äge mürgirünnak. Kui saabub pulmalennu nädal, siis on elu nagu õudusfilmis. Vannitoas ja esikus lendab sadu suuri emaseid, kõik kuni 1cm pikad ja vihased. Siis aetakse kõik loomad ja inimesed õue ja tuleb terminaatorit mängida. Need pulbermürgid ja mürgitopsid on väheefektiivsed. Proovitud. Mõned üksikud proovivad ja siis ülejäänud sipelgad hoiavad juba eemale. Aastate jooksul oleme vannitoa seinu mitmeid kordi remontinud ja pragusid vahtu täis lasknud, siis on paar aastat vaikus kuni nad ennast jälle läbi närivad. Nagu ka Maalehes on kirjutatud, on võitlus sipelgatega lõputu kuni pesa vanas kohas asub. Tubakaleotist soovitas üks sipelgauurija, et tuleks pritsida käigud seda täis. Inimesed, kes soovitavad asju a la munakoored ja sooda jms, neil pole vist kunagi tõsist sipelgaprobleemi olnud. | |
Netcat Abikokk 2014-04-29 16:00:40 |
Ma vaatan, et sellest nimekirjast on veel puudu tillipulber ja cayenne pipar, aga üldiselt ma pole täheldanud, et need aiamaal mõjuks. Piparmünt ei mõju ka, sipelgad elavad mul otse piparmündipõõsas. Ja kaneeli olen aastate jooksul juba nii palju peenrasse raputanud, et selle mullaga võiks õunakooki teha, aga peale sipelgate füüsilise teisaldamise ei aita miski. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Fre Abikokk 2014-04-29 21:03:08 |
Pille:
Vastupidiselt siin jagatud muudele kogemustele õnnestub minul suviseid sipelgarünnakuid tõrjuda tõrjevahendiga, mis on pisikestes metallist toosides (ostetud vast K Rautast või mõnest muus suht tavalisest kohast), nendesse tuleb kruvikeerajaga augud sisse lükata õigesse kohta. Meil on ka alumisel korrusel ühe välisseina ääres üks paha põrandapragu kuhu sipelgad "tekivad" - just need pisikesed mustad. Aga tavaliselt aitab just pisut aega nende toosikestega mässamist ja rahu majas. Ei ole meil siin pealinnas nii vintsket faunat kui meretagusel maal.
Toosid saab pista varjatumatesse kohtadesse a la diivanijala taha, et lapsed neid pihta ei paneks.
Kuidas te kööki ilmunud sipelgaid tõrjute (väikesed mustad)? Ma ei taha neid kööki, paar nädalat tagasi tekkisid. Panin küll aiapoest pandud karbikesed, aga no nädala jooksul pole need küll ühtegi sipelgat ära tapnud vist. Kanu tuppa ei too ja lahtist sipelgapulbrit ei taha ka kasutada, pidi niiiii mürgine olema :( |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2014-04-30 13:24:12 |
Fre:
Off-topic, Fre, meil on vist väga erinevad lapsed. Diivani(jala)tagused, sahtlinurgad jms "kõrvaline" koht on mu kolmikute jaoks absoluutselt kõige ahvatlevamad kohad. Nii asjade peitmiseks kui ka otsimiseks. :)
Cayenne'i piprast jalutasid sipelgad lihtsalt üle, ei teinud absoluutselt välja. Kaneel neile ilmselgelt ei meeldinud, jubedaks sahmimiseks ja jooksmiseks läks. Eile saputasin natuke söögisoodat ka kaneelile sekka.
Täna kahte uimast sipelgat nägin, teised on vist minema kolinud (tegemist siis kööginurgas aknalaua all oleva praoga). Hoian seda pruuni-valgekirjut pulbrit veel päev-kaks kööginurgas - ilus see pole, aga vähemalt lõhnab kenasti :)
Toosid saab pista varjatumatesse kohtadesse a la diivanijala taha, et lapsed neid pihta ei paneks. |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 > >> |