Tuuli Kokaõpilane 2010-08-17 12:38:13 |
Uurisin veidi Nami-Nami kokandussõnastikku ja kasutasin erinevaid otsinguid, aga tulemust ei saanud. Nimelt juba mõnda aega olen otsinud vastet "allspice" vürtsile. Piprapoes pakuti mulle viie pipra segu. Wikist sain teada, et see on ikka eraldi konkreetne vürts, mitte erinevate segu. Eestikeelsed vasted nelkpipar, jamaika pipar, piment ja ei teinud mind ka eriti targemaks. Kas keegi on kohanud, maitsnud, teab, kust saada ja millega asendada? | |
Pille Nami-Nami peakokk 2010-08-17 12:45:39 |
Tuuli:
Tuulike, allspice on kõige lihtlabasem vürtspipar e. vürts :) Kokandussõnastikus täitsa olemas!
Uurisin veidi Nami-Nami kokandussõnastikku ja kasutasin erinevaid otsinguid, aga tulemust ei saanud. Nimelt juba mõnda aega olen otsinud vastet "allspice" vürtsile. Piprapoes pakuti mulle viie pipra segu. Wikist sain teada, et see on ikka eraldi konkreetne vürts, mitte erinevate segu. Eestikeelsed vasted nelkpipar, jamaika pipar, piment ja ei teinud mind ka eriti targemaks. Kas keegi on kohanud, maitsnud, teab, kust saada ja millega asendada? |
|
Tuuli Kokaõpilane 2010-08-17 12:49:34 |
Pille:
:D No see oli küll ikka väga suure ringiga kohale jõudmine. Seda hakkasin ka ise aimama, et tegemist on mingi levinud vürtsiga, kuna i.k. retseptides esineb üsna palju allspice'i. Kokandussõnastiku kasutamist pean siis veel veidi harjutama. Tegin küll linnukese inglise keelele, aga tulemust kätte ei saanud.
Tänud igal juhul abi eest!
Tuuli:
Tuulike, allspice on kõige lihtlabasem vürtspipar e. vürts :) Kokandussõnastikus täitsa olemas!Uurisin veidi Nami-Nami kokandussõnastikku ja kasutasin erinevaid otsinguid, aga tulemust ei saanud. Nimelt juba mõnda aega olen otsinud vastet "allspice" vürtsile. Piprapoes pakuti mulle viie pipra segu. Wikist sain teada, et see on ikka eraldi konkreetne vürts, mitte erinevate segu. Eestikeelsed vasted nelkpipar, jamaika pipar, piment ja ei teinud mind ka eriti targemaks. Kas keegi on kohanud, maitsnud, teab, kust saada ja millega asendada? |
|
Enely Abikokk 2010-08-17 13:42:46 |
mis tähendab "sourdough" ja "sourdough starter", oskab äkki keegi aidata?:) Ega söömisel pole jõudu vaja, lased aga hammastel naks-naks käia |
|
Tiina Abikokk 2010-08-17 14:03:52 |
Enely:
ma nüüd küll kusagilt üle ei kontrollinud, aga minu teada on sourdough juuretisega tainas ja starter juuretis. mis tähendab "sourdough" ja "sourdough starter", oskab äkki keegi aidata?:) Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Kätrin Abikokk 2010-08-17 14:18:53 |
Tiina:
Ma olen aru saanud, et sobib ka pärmitainas ja pärm.
Pille oskab täpsustada?
Enely:
ma nüüd küll kusagilt üle ei kontrollinud, aga minu teada on sourdough juuretisega tainas ja starter juuretis.mis tähendab "sourdough" ja "sourdough starter", oskab äkki keegi aidata?:) |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-08-17 14:49:58 |
Kätrin:
Tiinal õigus. Juuretisega kergitatud (nisu)leivatainas ja juuretis. Pärmi asemel võtaks ma parem ehk ökopoodides müüdava juuretisepulbri siis?
Tiina:
Ma olen aru saanud, et sobib ka pärmitainas ja pärm.
Pille oskab täpsustada?Enely:
ma nüüd küll kusagilt üle ei kontrollinud, aga minu teada on sourdough juuretisega tainas ja starter juuretis.mis tähendab "sourdough" ja "sourdough starter", oskab äkki keegi aidata?:) |
|
Enely Abikokk 2010-08-18 23:50:13 |
Oeh ma ikka pikaldane küll-alles nüüd märkasin vastust, aga suur aitäh, nüüd saan jätkata:) Ega söömisel pole jõudu vaja, lased aga hammastel naks-naks käia |
|
Enely Abikokk 2010-08-19 11:21:38 |
Kas leivaretseptis "honeydew" tähendab ainult melonit või on sellel mingi muu tähendus ka?:) Ega söömisel pole jõudu vaja, lased aga hammastel naks-naks käia |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-08-19 12:30:17 |
Enely:
Honeydew tähistab ka lehemett (loe siit). Kas Sinu retseptis on mõeldud lehemett või melonit, on raske retsepti nägemata öelda :O
Kas leivaretseptis "honeydew" tähendab ainult melonit või on sellel mingi muu tähendus ka?:) |
|
<< < 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 > >> |