LÄÄTSED ja nende kasutamine köögis

Põrnikas
Abikokk
2009-01-10 15:14:43
Marju:
Ja üks asi läätsedest veel. Paki peal on alati mingi keetmisaeg ja mina ei saa aru, keedan umbes kolmandiku sellest ajast ja läätsed on valmis.
mul sama mure :)
Gegegerda
Abikokk
2009-01-10 20:28:29
Mul ei ole varem elus (vähemalt teadlikult) läätsedega üldse kokkupuuteid olnud... Aga täna otsisin ma neid nii Kaubamajast kui ka Rimist, aga kummastki ei leidnud, kahju.

www.gegegerda.blogspot.com

Marju
Abikokk
2009-01-10 21:09:36
Vaatasin tastespottingus läätsetoidupilte ja ei teagi, miks jäi silma üks salat, mis tundus ahvatlev ja ülilihtne. Niisiis jõudsin tastespottingust ühte blogisse, sealt järgmisse blogisse ja tundub, et retsept on võetud Susan Spiceri raamatust Crescent City Cooking. Nelkidega kaunistatud sibulaga keedetud läätsed oli pärast vaja segada palsamiäädika, veidikese vürtsköömnete, oliiviõli, punase sibula, tomatite ja basiilikuga ja jätta marineerima. Pärast oli vaja lisada kitsejuustu, aga kuna seda meil siin ei müüda ja ühes nendest blogides oli ka kitsejuust asendatud fetaga, siis tegin sama ja salat sai väga väga hea. Mingi eriti mõnus maitse oli kokku :) Sai nüüd ka blogisse see retsept ja täpsem jutt üles.
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-01-10 21:16:38
Gegegerda:
Mul ei ole varem elus (vähemalt teadlikult) läätsedega üldse kokkupuuteid olnud... Aga täna otsisin ma neid nii Kaubamajast kui ka Rimist, aga kummastki ei leidnud, kahju.
Tallinna Kaubamajas on läätsi kohe päris kindlasti seal kohe alguses paremat kätt, kus on kõiksugu mahetooted. Kui just kõik nami-namikad seal täna in corpore läätsi ostmas ei käinud :) :) Aga üldiselt tasub poodides küsida. Mõnikord on mõned toiduained paigutatud täiesti ebaloogilistele riiulitele. Paneb lausa imestama..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Liisu
Kokaõpilane
2009-01-10 21:59:26
Läätsesupp sai minu menüüsse peale Hispaanias elamist, kus hispaanlastest korterikaaslased seda pea igal nädalal tegid. Mina teen läätsesuppi rohelise paprika, sibula, tomatite, kartulite, porgandite ja :) läätsedega. Supp, mis läheb iga päevaga üksnes maitsvamaks ja paremaks. Sinna sisse käib veel lõpus chorizo vorstike või võib ka eestimaiselt täissuitsuvorsti pakse viile panna. NÄMM!
Anu
Abikokk
2009-01-11 01:24:45
Ma pole kunagi läätseid söönud, kuid homseks on läätsesupp plaanis. Õiget retsepti alles otsin, kuid neelud juba käivad.
Gegegerda
Abikokk
2009-01-11 09:37:13
Pille:
Gegegerda:
Tallinna Kaubamajas on läätsi kohe päris kindlasti seal kohe alguses paremat kätt, kus on kõiksugu mahetooted. Kui just kõik nami-namikad seal täna in corpore läätsi ostmas ei käinud :) :) Aga üldiselt tasub poodides küsida. Mõnikord on mõned toiduained paigutatud täiesti ebaloogilistele riiulitele. Paneb lausa imestama..
Mhh. Me otsisime ikka sealt kuivainete juurest ja emps veel küsis müüjalt ka, aga see ütles, et ei ole. Ma vist niipea sinna uuesti ei satu ka, peab selles ühiskokkamises osalemise natuke edasi lükkama, aga millalgi teen ma selle nii kui nii ära :)

www.gegegerda.blogspot.com

Anu
Abikokk
2009-01-11 10:41:26
Tartu Kaubamajas oli täna igatahes olemas.. Kuna ülehomme on eksam, siis olen terve öö õppinud. Kosutuseks keetsin omale Kreeka läätsesuppi, millega jäin väga rahule. Esimese katsetuse kohta vähemalt. Kahetsesin, et looberit ei ostnud ja veiniäädikat ka polnud, nii et need jäid siis välja. Siiski oli ääretult maitsev. Meespoolele niiväga ei meeldinud - pidavat üks tomativesi olema. Kuid eks ta jaoks ilma lihata roog pole lihtsalt päris toit. :D Minus igatahes tärkas läätsearmastus. Järgmisena tahaksin mingit salatit proovida ja kui siis ka veel läätseisu otsas pole, teeks mingit hautist.
Nipitiri
Abikokk
2009-01-11 14:52:21
Armas on lugeda, et paljud, kes siiani läätsedest midagi teinud ei ole, selle teema juures need enda jaoks avastavad :) Kuna meil just mõni päev tagasi olid läätsed vorstikestega, siis kohe kaasa tegema ei hakka, kuigi mina isiklikult võiksin läätsi kasvõi iga päev süüa.
Sirliiz
Abikokk
2009-01-11 22:03:03
Avastasin läätsed tänud Kajakale ja tema geniaalsele läätsehautisele :) Sealt alates on need üha sagedamini meie toidulauale sattunud. Täna tegime hästi kiire ja lihtsa vürtsika läätsehautise siinse retsepti järgi. Kõige enam maitsevadki mulle just punased läätsed, need on meie kodus püsivate toiduainete nimistus :)
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>