LÄÄTSED ja nende kasutamine köögis

Seenekas
Abikokk
2009-01-09 22:26:48
Pille, sa nagu loeksid mõtteid. Meil siin ka mitu pakki erinevaid läätsesid järge ootamas. Kuna enne kasutanud pole, siis on asi ka veninud. Nüüd on põhjus ruttu ette võtta.
Kajakas
Abikokk
2009-01-09 22:54:55
oh minul läätsehautis sama igapäevane nagu nagu makaronid-hakklihaga. Vaatan siis kas mõni uus idee ka üles kerkib :)

proua söögisõltlane

Marju
Abikokk
2009-01-09 22:55:40
Just just, hea põhjus mõni uut sorti läätseroog ette võtta! Ilmselt jõuan umbes neljandaks leheküljeks niikaugele :)
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-01-09 22:59:47
Marju ja Kajakas ja Adonay ja Eva jt läätsesõbrad-blogijad - võite ju alustuseks 'avalikustada-viidata' oma senised läätseroad :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Leoola
Abikokk
2009-01-09 23:21:05
väga hea teema! mu üks lemmiksuppe on läätsesupp, millest võib ka mu blogis lugeda siin.
Ragne
Abikokk
2009-01-10 09:10:16
Minul on toidud läätsedest jäänud millegipärast seni tundmatuks maaks, kuid miks mitte midagi põnevat ette võtta.

www.kokkama.ee

Aurora
Abikokk
2009-01-10 09:59:47
Fännan ka läätsesid. Supp valmib tavaliselt vastavalt tujule, erinevate variatsioonidega, kord teravam kord mahedam. Hautis on ka üks lemmikuid.
Marju
Abikokk
2009-01-10 10:41:25
Pille:
Marju ja Kajakas ja Adonay ja Eva jt läätsesõbrad-blogijad - võite ju alustuseks 'avalikustada-viidata' oma senised läätseroad :)
Enamasti teen ühte läätsesuppi, viimasel ajal põhiliselt lapsele või kui on jube kiire ja muude toitude jaoks kodus aineid pole. Blogis on täpne retsept ja muu jutuga segamini laialivalguvam retsept Olen teinud ka ühte teistsugust läätsesuppi, Giorgio Locatelli made in Italyst, kus läätsed pidi püreestama, see tuli esimesel korral hea, teisel korral ikka väga kole ja maitse oli ka nõrk. Ja üks asi läätsedest veel. Paki peal on alati mingi keetmisaeg ja mina ei saa aru, keedan umbes kolmandiku sellest ajast ja läätsed on valmis.
JM
Abikokk
2009-01-10 12:44:12
Ohhhh! Siin Tsehhis tehakse palju läätsedest asju, igas lunch menus on läätsesupp kindlasti sees. Mul mees on ühe oma lemmiku, küüslauguga variandi ilusti ära õppinud, pean teda taas sundima keetma ja siis saan siia äkki ka fotodega kommenteerida :) Geniaalne supp on, seal on läätsed, palju küüslauku ja mingi pisikese lihaga hästi õrnalt mööda käidud, röstitud saiakuubikud peale ja väga nämm.

An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr)

Fre
Abikokk
2009-01-10 13:44:51
Meie sööme ka läätsetoite üpris tihti aga ma ei julgegi enam kooskokkamise teemadel hõisata - igakord kui kuulutan et ohkuitore, küll ma nüüd kokkan siis jääb sel kuul just nimetet toit tegemata. Kindlasti teeme vähemalt korra kuus aga tavaliselt ka tihemini maailma lihtsaimat läätsesuppi. Olen sellest juba siin kuhugi kirjutanud aga lisan siia ka - loodan et keegi ei pahanda. Vette keema paar tükeldatud porgandit, kui porgandid poolpehmed lisada punaseid läätsi, miatsestada Herbamare puljongiga ja keeta 10 min. Siis püreerida ja ongi supp valmis. Selline soe toit, mille tegemine pole keeruline ka ainult iseendale.
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>