Head isu: lõuna- ja õhtusöök vol. 2009

Vandiste
Abikokk
2009-06-21 19:04:38
Pidasime eile lapse sünnipäeva. Laual ootasid pidulisi, keda oli kokku 26 inimest, kartulisalat (ei olnud nii ammu teinud, seetõttu maitses ikka väga hästi), prantsuse riisisalat (mõnus, küüslauk ja oliivid andsid toreda maitsekombinatsiooni, seda kiideti väga; pilti ka), täidetud seened (samuti palju tunnustust saanud hõrgud suupisted), kangidena värske kurk ja porgand, soe rukkileib, talusink, juustuga kaetud forell (kalasõprade lemmik ;)). Joogiks rabarbrimorss. Magusa poole pealt pakkusime magusaid mandleid (tegin esimeste untsu läinute asemele uued ja õnnestusid; külalistele meeldis, et ei olnud väga suhkrused), napoleoni (minu "klassika" :D)) ja Brita (hooaeg ju) torti. Kõrvale kohv ja tee. Täna lõunaks ja õhtuks sõime muretaigna põhjaga juustu-tomati kattega pirukat, mille ma külmikust leitud kraamist "kokku keerasin" ning eilsest üle jäänud salateid. Joogiks ikka rabarbrimorss.
Reglisse
Abikokk
2009-06-21 19:47:03
L?unaks kammkarbid sidrunheinaga, grillitud köögiviljad: (suvekõrvits, kirsstomatid, herned) magusaks sai tehtud vana head seest vedelat shokolaadikooki..
Kirsike
Abikokk
2009-06-21 20:47:07
Ma olen homse õhtu peo ettevalmistuste lainel, nii et oma perele polnud aega midagi erilist teha :) Praadisin ära kõik lihad mis külmkappi olid jäänud ja ka sibulat ja šampinjone, kõik see ahjuvormi ja peale eilse kartulipudru jäägid. Hoidsin seda kupatust ahjus u 20 minutit. Maitses hästi!

Lindude toitmine

Zoozi
Abikokk
2009-06-21 20:50:53
Lõuna jäi täna hilja peale, seega õhtust eraldi ei teinud. Laual oli Koofteh Berenjii. Ei olnu päris see, mis lootsin. Kuid sugugi mitte paha. Juurde pakkusin riisi ja natuke oli keedetud kollaseid aedube võiga ja peterselliga ka. Magusaisu peletamiseks sõin mämmi. Teistele tegin shokolaadikooki mämmiga. Tegin pool kogust ehk siis 4 kooki, millest mees sõi kolm ja korraga. Ilmselt oli maitsev :) Ema sai siis neljanda.

Zoozi tegemised

Tiina
Abikokk
2009-06-21 21:05:25
Nipitiri:
Eile ja üleeile sõin Grrusia köögi hõrgutisi Tbilisi ja Mtskheta restoranides.
Oi ma olen praegu kade! Kohe väga kade. See Mtskheta restoran pidi olema must go kõigile Jvari kloostris käijatele. Ma mäletan seda vaadet ja suurepärast külma kohalikku vahuveini ka :) Meie sõime täna lõunaks kapsasuppi, sealiha aedviljakastmes, värsket salatit ja magusaks kamakreemi maasikatega. Õhtuks ilmselt veel pisut värsket salatit.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-06-21 21:18:50
Lõunaks sõime Jõelähtmes Fahle restoranis klubivõileibu - mina kanaga, Kristjan peekoniga. Õhtul käisid naabruses elavad sõbrad külas. Algatuseks praetud halloumi-juust tšilliga. Seejärel vasikaliha sinepises tüümiani-koorekastmes (siinkohad tänud Zoozile, kes seda retsepti mulle meelde tuletas - väga mõnus oli, eriti see kapsalisand, mille nüüd lisasin ka eraldi retseptina) ja magustoiduks maasika-jogurtijäätis (maitses ka kõigile). Aga enne söömaasumist tegime üheskoos suure veetesti ära - väga lõbus oli :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-06-22 19:34:52
Täna lõuna ajal sõin koos sõbranna ja ta tütrekesega karamellist pahupidi rabarbrikooki. Õhtuks olid stoovitud porgandid (kuna kohvikoort ei olnud, siis kasutasin hoopis Vigala tšilliga ürdimääret) koos ahjusooja rukkileivaga (mille sees tükikesed Pere viiepäevast suitsuliha), magusaks eelnimetatud rabarbrikook ning itaalia stiilis jäätis maasikate, palsamiäädika ja mascarponega.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Zoozi
Abikokk
2009-06-22 20:18:52
Lõunat ei jõudnud täna süüa. Õhtuks oli aedviljasupp tshillipipraga, mis osutus hästi mõnusaks paksemaks püreesupiks. Mees ka kiitis. Magustoiduks siiruviirulist rabarbri-kookosekreemi. Mulle maitses, mehe kommentaar oli, et huvitav.

Zoozi tegemised

Martiina
Abikokk
2009-06-22 20:35:13
Lõunaks arbuusi, õhtuks ahjus tehtud lõhe ja keedukartulid. Magustoiduks sai viis esimest metsmaasikakest mu peenralt. Homme saab vast esimese aiamaasika ka :)
Seenekas
Abikokk
2009-06-23 10:34:42
Eilne õhtusöök oli kohalikul jaanitulel tallešašlõkk. Polnud väga viga ja nii väikese ürituse kohta oli lausa kolm toidupakkujat ja menüü täiesti olemas. Hinnad olid küll kummalised, ei vastanud üldse portsude suurustele. Kõige suurem ports oli kõige odavam ja kõige niruma väljanagemisega toidul kalleim. Kuidas teistel müüjatel hinna-kvaliteedi suhe oli, seda ei testinud. Ausalt öeldes sai sinna ainult vabas õhus šašlõki söömise pärast mindud, sest nii hilja õhtul ise sussida ei soovinud. Lõke oli väääga suur.
<< 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 >>