TOIDUFOTOGRAAFIA e. kuidas pildistada toitu

Sweedie
Kokaõpilane
2011-01-23 17:15:47
Veronika:
Sweedie:
Mis hinnaklassis sa otsid? Siis on mõistlik edasi vaadata, kust mida sellise hinnaga saab :) Ma võin sulle ju rääkida full-frame sensori eelistest kordajaga sensori ees ja muudest keerulistest teemadest digipeegli valimisel aga kui pole finantse paarkümmend tuhat välja käia, siis peab vaatama kust selle summa eest parimat saaks :) /tunnistab kahjuks end fotomaailmas liiga pädevaks....
No vat, selles see asi ongi, et tegelikult selline jutt lendaks ühest kõrvast sisse ja teisest välja ning aru ei saaks midagi :D Eelarve osas ma ei olegi mõelnud, kuid ei arva, et siin hullult raha saab kokku hoida. Ehk ainult nii palju, et väldin mõttetuid kulutusi. See ongi mu peamine eesmärk - sobilik komplekt hobifotograafile, kellel on huvi, kuid kahjuks puudub aeg, et asjasse rohkem süveneda teooria poole pealt.
Vot selle peale ütlen ma vaid üht - selleks et peegelkaameraga head pilti välja võluda, peab olema aega, et selle võimalustesse süveneda, sest automaatseadistustega digipeegelkaamerast võib hea õnnega miskit välja võluda, kuid enamasti on tulemus veel kehvem kui digiseebiga. Seega, äkki vaadata ehk nikoni tehnikat, nad pakuvad iga digipeegliga välja ka tasuta koolituse, kus põhiasjad selgeks tehakse, ilma milleta kahjuks head pilti ei saa. Kuigi nikoni menüüd on tunduvalt keerulisemad kui canoni omad (mille tõttu nad äkki seda tasuta kursust pakuvadki?:P )

Minu hõrgutised: http://retseptikatel.blogspot.com

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-03-26 18:58:29
Sweedie kirjutab

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Zapxpxau
Abikokk
2011-03-26 19:26:30
Nuh. Vaidleksin natuke. Lambid ja välgud. Ma ei ole see talv ühtegi lambi ja/või välguga pilti teinud. Mitte et mul neid ei oleks, on küll, kaks suurt stuudiolampi softboxidega ja üks Canoni välk kah. Ja sellist asja nagu parim kellaaeg ei ole olemas, kõik sõltub ilmast ja aastaajast. Olen teinud normaalseid pilte nii äikesevihmaga pärastlõunal, hommikuse udu ja päikesetõusuga kui ka lauspäikesega keskpäeval.

Zap*

Eva
Abikokk
2011-03-28 12:30:53
Zapxpxau:
Nuh. Vaidleksin natuke. Lambid ja välgud. Ma ei ole see talv ühtegi lambi ja/või välguga pilti teinud. Mitte et mul neid ei oleks, on küll, kaks suurt stuudiolampi softboxidega ja üks Canoni välk kah. Ja sellist asja nagu parim kellaaeg ei ole olemas, kõik sõltub ilmast ja aastaajast. Olen teinud normaalseid pilte nii äikesevihmaga pärastlõunal, hommikuse udu ja päikesetõusuga kui ka lauspäikesega keskpäeval.
Z-ga 100% nõus.

http://www.perenaine.ee/

Sweedie
Kokaõpilane
2011-03-29 09:14:26
jap, see parima kellaaja jutt on tegelikult teooria mida õpetatakse koolis. Seepärast kirjutasingi suvel, sellel ja sellel kellaajal, õues. Toas pildistamisel jälle teised reeglid - paralleelid tõmmatud ka inimese pildistamisega :) valguse olemasolu on põhiline :)

Minu hõrgutised: http://retseptikatel.blogspot.com

Mari-Liis
Abikokk
2011-04-26 21:20:44
Siin veel üks inglisekeelne näitlik artikkel toidufotograafia teemadel (seriouseats.com)

Siit nurgast ja sealt nurgast

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-04-28 08:16:15
Ja veel üks: On Food Photography: It’s not just what’s on the plate

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-04-28 21:09:25
Tassik.ee kirjutab Eesti esimesest ametlikust toidufotokoolitusest. Nuuks, mina ei teadnudki, et selline üritus aset leidis :( Artikkel ise oli tore!

Piltpostkaart
Kokaõpilane
2011-08-31 17:49:57
Aga mida sellisel juhul seadistama peaks, kui värvid ei taha teps mitte sellised jääda, kui silmaga paistab. Osa toonide erksusest justkui süüakse ära. Olen proovinud nii ja naa ei ole leidnud viga. Või on see ikkagi kõik järeltöötlud või võimalik vähene valgus (kuigi kasutan ka päevavalgust ja iseehitatud peegeldit). Ma olen sellest teemast niivõrd huvitatud, ikka ja jälle katsetan aga just need värvid on need, mis jäävad tuhmid ja vahest optimismi kärbivad.
jf
Kokaõpilane
2011-09-01 00:01:51
Mõnedel fotokatel on värvi parandavad filtrid peal (minu nikonil "vivid"), aga tegelikult saab parima tulemuse järeltöötlusega. Oleneb ka kaamerast, kui erksalt ta värve jäädvustab. Parimad värvid ainult fotokaga tulevad heas valguses. Järeltöötluse pärast ei peaks muretsema, et see pole "õige fotograafia", sest enamus pilte töödeldakse ilusaks, mina ei näe väikeses värvikorrektsioonis midagi halba.
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>