Kärt Abikokk 2009-01-05 21:55:24 |
Ma sain jõuludeks oma suureks üllatuseks meeslemmikult lisavälgud statiividel koos ühe suure hajutiga, köök näeb tõesti välja nagu väike fotostuudio. Naersimegi siin, et oleks vaja ühte lisatuba mõlema hobide jaoks, mulle fotostuudio ja talle gamer-nurgake... :D Aga arvan, et ostan teiselegi välgule hajuti juurde. Nendega pildistada on ikka väga hea, ilma enam ei oskagi. Ja mitte ainult toidupildid :) Kaameraks on Canon EOS 450D, lisaobjektiivi pole jõudnud veel hankida, ehk mõne aja pärast. | |
Meriline Kokaõpilane 2009-01-06 12:52:00 |
Väga hea teema! See toidu pildistamine on minu jaoks üks suur peavalu, aga ajasin kõik selle süüks, et mul on hetkel pildistamiseks vaid seebikarp. Tuleb aga välja, et ainult paremast kaamerast ei piisagi =D Tahaks sellest teemast rohkem teada ja seda rohkem osata, kuid tundub, et mul veel pikk tee käia...sest poolest siinsest tekstist ei saanud ma suurt midagi aru =D | |
Dee Abikokk 2009-01-06 20:30:30 |
Superteema! Lugesin siinsed postitused praegu kohe 2 korda läbi. Järgmise toidupildiga katsetangi päevavalguses ja võtan arvesse siinseid näpunäiteid. Vaatame, mis mu seebikarbil selle kohta öelda on (Kodak Easyshare Z650). :D Ma seepärast polegi viimasel ajal eriti pilte üles pannud, et need niikuinii on kõik nii jamad. Eri teema on muidugi ilumeel, sest siin osadel tegelastel on ikka nii hea võime kaunistada ja lisandeid maitsekalt pildile lisada, et kohe kadedaks teeb. :P Mulle disainimisannet nii suure kulbiga kahjuks antud pole. ;) | |
Innushka Kokaõpilane 2009-01-06 22:15:17 |
Aitäh! väga asjalik teema, jälle olen targem :) mul on täesti tavaline peegelkaamera pentaxi oma k100 (profid ei peagi seda kaamerax), klõpsin ikka veel kit-objega, uuest välgust ja objektiivist ei ütleks ära, kuid momendil võimalused puuduvad. üritan siis peegleid kasutusse võtta, eks näib mis sellest välja tuleb, sest päevavalgusega on meil nagu ta on, päikest näeb harva:D mudugi kõike võib töödelda, aga no see on juba teine teema ja mis seal salata, õige fotograaf jõuab tulemuseni ka vähesega Zapxpxau, arvasin, et sinu variandid töödeldud :) kohati on minu jaoks ehk natuke liiga palju valgust, aga mulle meeldib igal juhul :)) | |
Eva Abikokk 2009-01-07 15:59:34 |
Toon ühe näite fototöötlemisest, esimene pilt originaalis, pildistatud täna kell 15 paiku kui väljas hakkas juba hämarduma (sinised toonid pildi peal). Kasutasin reflektorit (see peegeldas aknast tulevat valgust), säriaeg 1 sek (ava automaatne ehk 1/20), abiks statiiv, ISO 500, objektiiv 50 mm. Pildistatud RAW failina. See pilt on originaali töötlus - esmalt muudetud valge tasakaalu (soojem temperatuur, et tasakaalustada külma ehk sinist tooni). Pilti helendatud nii RAW-is kui Photoshopis juba JPG-na. | |
Zapxpxau Abikokk 2009-01-07 19:48:23 |
Võib öelda, et originaalpilt on pisut alasäritatud, mida oleks saanud ju tegelikult kohe kaameras pildistamise hetkel korda ajada? Aga muidu hea demonstratsioon näitamaks, mida RAW failiga teha annab. Muuseas, kõik kes tahavad pildistamist tõsisemalt võtta, kalibreerige oma monitorid! PS. mulle nii väga meeldib see laudlina! | |
Eva Abikokk 2009-01-07 20:14:05 |
Zapxpxau:
See ei ole laudlina, vaid minu õlasall :)
PS. mulle nii väga meeldib see laudlina! |
|
Profa Abikokk 2009-01-07 21:13:50 |
Valik toidu, või õigemini joogifotograafiat, mõned neist päris andekad :) http://ziza.ru/2008/03/28/klassika_russkogo_izobrazitelnogo_isskustva_natjurmorty_pjatnichno_.html See ei lähe küll võibolla päris teemasse, aga siiski. Nimelt pildistatav jook on viin ja pildistajateks venelased. Sealt kõik need kompositsioonid, lisadetailid, nn. "vene hing" tuleb välja küll :) On nii töömehe, aristokraadi kui ka uusrikka kompositsioone. Mõned täielikud ebaõnnestumised nii lisade, valguse kui kompositsiooni poolest, mõned kõlbaksid lausa õlimaalina. | |
Kardemon Abikokk 2009-01-07 23:06:47 |
Zapxpxau:
mida see tähendab? :/ /.../Muuseas, kõik kes tahavad pildistamist tõsisemalt võtta, kalibreerige oma monitorid! /.../ http://kardemon.blogspot.com |
|
Spidur Abikokk 2009-01-08 07:51:16 |
Kardemon:
monitori kalibreerimisest
Zapxpxau:
mida see tähendab? ://.../Muuseas, kõik kes tahavad pildistamist tõsisemalt võtta, kalibreerige oma monitorid! /.../ |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |