JAAPANI KÖÖK (v.a. sushi/suši)

Cashmir
Postitusi: 134
Abikokk
2010-01-29 16:18:37
Aitäh, sellest on abi :)
Triin
Postitusi: 324
Abikokk
2010-01-29 17:52:53
mina olen vaadanud, et kui teha 1,5st norilehest ühe inimese kohta, siis on täitsa piisav kogus.
Maris
Postitusi: 305
Abikokk
2010-03-23 20:17:33
Eestimaistele sushihuvilistele ja muidu jaapani toidu huvilistele julgen soovitada MoshiMoshi koolitust. Ise käisin nende juures sushi valmistamise põhinippe õppimas, aga tekkis huvi võtta osa ka jaapani koduste toitude koolitusest. Meeldis, et kõik said ise kätt proovida, mitte ainult pealt vaadata ja eriti praktiliseks hindan seda, et sushit valmistati just Eestis kättesaadavatest komponentidest. Julgustati kasutama oma maitse järgi peaaegu ükskõik millist meelepärast toiduainet. Seal õpetati ka, kuidas jaapanlased suuremale külaliste hulgale sushit teevad. Ei jõua nemadki lõpmatuseni nigirisid vorpida, neil on selleks palju lihtsam viis - sushitort! Kõige muu kõrval räägiti muidugi ka jaapani köögis levinud maitseainetest ja nende kasutamisest, mis omakorda innustab neid oma kodus julgemalt katsetama.
Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2010-05-02 18:45:25
Pille:
Hästi põnev avastus oli nasu dengaku, mis kindlasti kordamisele läheb. Tegemist on siis grillitud pommulõikudega, millel on peal misopasta ning seesamiseemned. Kuna osad raamatud soovitasid kindlasti tumedat hacho-miso, teised jälle heledat misopastat, siis panin hacho- ja shiro-misot pooleks :) Jaapanis kasutatakse spetsiaalseid peenikesi jaapani pommusid, mis tehakse pikuti pooleks. Kuna selliseid mul polnud, siis lõikasid tavalise turske pommu viiludeks.
Tegin täna jälle nasu dengaku't ja lõpuks ometi lisasin retsepti ka nami-nami retseptikogusse. Tänane foto:

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2010-09-30 10:38:22
Leidsin vana foorumit korrastades sinna lisatud mõned jaapani retseptid. Kahjuks ei leia hetkel lisajat ega kuupäeva:
vana_foorum:
Ingverikastmes sardiinid Allikas: Japanese Family-Style Recipes Käik: Lisand 8 sardiini 2,5 cm värsket ingverit, koorida ja viilutada 250 ml vett 3 dessertlusikatäit soja 6 dessertlusikatäit saket 3 dessertlusikatäit suhkrut 1 1/2 dessertlusikatäit mirini (magusat riisiveini) või mõnd muud magusat valget veini 1 dessertlusikatäis riisiäädikat Puhasta kalad, eemalda pead ning loputa hoolikalt. Poolita suuremad sardiinid. Aseta sardiinid koos ingveri, vee ja teiste kastme koostisosadega, peale riisiäädika, madalasse laiapõhjalisse potti. Kuumuta mõõdukal kuumusel aeg-ajalt sardiine pöörates. Kui kaste hakkab keema, lisa riisiäädikas ning keeda veel umbes minuti jagu. Serveeri toatemperatuuril.
vana_foorum:
Onigiri Allikas: Japanese Family-Style Recipes Käik: Suupiste 450 ml lühikeseteralist riisi 2 näpuotsatäit soola 2 dessertlusikatäit seesamiseemneid grillitud ning tükkideks lõigatud lõhefileed või mingit teist grillitud tugevamaitselist kala laiadeks ribadeks lõigatud nori lehte Valmista riis järgnevalt: Esmalt pese riisi 3-4 kord või kuni vesi on enam-vähem selge. Aseta riis umbes 600ml veega 30 minutiks potti seisma. Keeda riis mõõdukal kuumusel kuni keemiseni. Seejärel alanda kuumust ning kuumuta veel umbes 10 minutit. Võta riis tulelt ning lase seista kaane all veel umbes 5 minutit. NB! Iga 200ml valge lühikeseteralise riisi kohta tuleb keetmisel võtta 250ml vett. Kui kasutad pruuni riisi, võta 200ml riisi kohta 320ml vett ning kuumuta pärast keema tõusmist madalal kuumusel tund aega, sest pruun riis on nätskem. Lisa poolele kogusele keedetud riisile näpuotsatäis soola ning seesamiseemned. Vormimaks kolmnurgakujulisi onigirisid, tee esmalt käed külma veega märjaks, et riisi käte külge ei hakkaks ning võta ühe onigiri jaoks 100-200 ml riisisegu. Keeruta riisipalli käes, vormides palli servi ja nurki kuni moodustud kolmnurk. Võid teha ka tavalisi ümmargusi onigirisid - vormi pall ning vajuta õrnalt lapikuks. Teisele osale riisile lisa ülejäänud sool. Võta natuke riisi ühele käele ning aseta teise käega riisi keskele väike portsjon lõhetükke. Vormi riis ümber lõhe, peites lõhe riisipalli keskele. Paki riisipalli ümber nori lehe riba. Antud koguse riisiga on võimalik valmistada 8-12 onigirit.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Maritar
Postitusi: 8
Kokaõpilane
2010-11-09 15:28:02
Tere, Kas on keegi varem ise teinud sellist sushit, kus riis on väljaspool (nagu nt california maki vist) ja siis veel friteerinud ka seda? Oskab keegi järsku nippe jagada. Tavalist sushit (ehks siis seda kus ikka norileht jääb väljapoole) olen ise korduvalt teinud ja saan päris hästi endaarust hakkama. Tahaks nüüd muid variante ka proovida. Tänud!
Pahkel
Postitusi: 5
Kokaõpilane
2010-11-09 20:37:09
Kui bambusmatt ja hästi kokkuhakkav riis on olemas, on minu meelest isegi kergem teha riis väljapool makisid, esmalt tuleb riis norilehele ühtleselt suruda, siis pöörata ümber ehk riis jääb alla poole ning sisu tuleb panna norilehe poolele ning rullimine toimub samamoodi nagu norileht väljapool makidega :)
Yahna
Postitusi: 49
Kokaõpilane
2010-11-15 16:12:07
Olen väljapoolset makit ka paneerinud. Kõigepealt lõikan rulli keskelt pooleks, et oleks lihtsam praadida (ei pea tegema). Siis veeretan rulle lahtiklopitud munas ja seejärel pankos (Jaapani riivsai). Siis praen. Pankot ostsin Jaapanist.
Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2010-11-15 17:18:02
Yahna:
Olen väljapoolset makit ka paneerinud. Kõigepealt lõikan rulli keskelt pooleks, et oleks lihtsam praadida (ei pea tegema). Siis veeretan rulle lahtiklopitud munas ja seejärel pankos (Jaapani riivsai). Siis praen. Pankot ostsin Jaapanist.
Pankot müüakse ka Piprapoes Tallinnas. Vähemalt on mul kapis pakk, mis minu mäletamist mööda on sealt ostetud.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2011-02-09 10:36:09
Tegin tonkatsu't, mida serveerisin tonkatsu-kastmega:

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>