JAAPANI KÖÖK (v.a. sushi/suši)

Zapxpxau
Postitusi: 1409
Abikokk
2012-08-18 14:52:38
Tegin eile lõunaks Tori no Karaage, ehk siis krõbedaid Jaapani stiilis kanatükke. Suurepärane! Kasutasin just kintsuliha nagu on soovitatud ja kui ma poleks seda liha ise oma tillukeste kätega sealt kondi küljest eemaldanud ja lõikunud, siis süües ei oleks küll arvanud, et tegu kanalihaga, pigem tundus nagu seakõht vms. nii pehme ja selline nagu peekonit meenutas. Super retsept.

Zap*

Zapxpxau
Postitusi: 1409
Abikokk
2012-08-23 15:34:26
Tellisin Momoyast paar pakki tofut ja eile valmistasin sellist suhteliselt lihtsat rooga nagu Agedashi Tofu. Tundus et see võiks olla maitsev, väljast krõbe ja seest siidine tofu lonksukese puljongiga. Muidu ei olnud nagu viga, tekstuur oli nagu olema pidi, aga maitse jäi küll vist Jaapanisse ega jõudnud kohale. Ma lõikasin küll väiksemad kuubikud (jaapanlased lõikavad tavaliselt selle tofuklotsi neljaks), aga ikka oli nii palju seda tofu osa, mis jäi täiesti maitsestamata. Umbes nagu keedetud munavalge, aga veel vähem maitset.

Zap*

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2013-12-19 20:46:31
Üks armas ingliskeelne video ramenist ja selle tegemisest: Watch Mathematical Ramen Porn From Austin's Tatsu-Ya

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2014-06-10 16:46:22
Mul on tõsised Jaapani neelud siin viimasel ajal. Loen tasapisi Michael Boothi raamatut "Beyond Sushi" ja kogu aeg tahaks ise ka mingeid jaapani roogi süüa. Kodus on varud otsakorral, nii et täna käisin Momost läbi. Järgmisel nädalal läheb eksperimenteerimiseks :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2014-08-29 17:32:10
Food Republic: We Support Soba: Everything You Need To Know About Japan's Most Underrated Noodle

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2014-10-28 01:02:49
Ramen on endiselt kuum teema. Food Republic kirjutab: So You Think You Can Ramen? 20 Reasons To Slurp Up Today. The Japanese noodle has never been hotter

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2014-11-05 23:51:07
Food Republic: The History Of Japanese Soul Cooking In 100 Recipes

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2015-02-13 16:12:42
Eelmisel nädalal suri Jaapani disainer Kenji Ekuan (87 a). Toiduga on sel kurval uudisel seost nii palju, et just Kenji Ekuan disainis fotol oleva kuulsa Kikkomani sojakastmepudeli. Kenji töötas ideaalse pudeli kallal 3 aastat ning tegi sadakond prototüüpi! Kurvikas sojakastmepudel jõudis poelettidele 1961. aastal ning seda on maailmas müüdud üle 400 miljoni pudeli. Pudel, muide, on ka New Yorgis Moodsa Kunsti Muuseumi (MoMA) püsikollektsioonis!

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2015-03-27 19:02:04
Mida tohib ja mida ei tohi söömispulkadega teha: Your guide to better chopstick etiquette (mostly Japanese)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2016-03-15 07:59:13

Jaapani yakitori-tüübid:

  • Kanakintsud (momo, もも)
  • Kana rinnafilee (mune, むね)
  • Kanakintsud ja talisibul (negima, ねぎま)
  • Kana sisefilee/"väike filee" (sasami, ささみ)
  • Kananahk (kawa, 皮)
  • Kanatiivad  (tebasaki, 手羽先)
  • Kanasaba  (bonjiri, ぼんじり)
  • Chicken Cartilage (nankotsu, 軟骨)
  • Kanasüda  (hatsu, ハツ)
  • Kanamaks (rebā,  レバー)
  • Kanapugud e. lihasmagu  (sunagimo, 砂肝)

Allikas: http://www.justonecookbook.com/yakitori

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >